vineri, 6 decembrie 2019

Omul anului 2019: Ionuţ Andrei Ciocîldău, tanarul care a invins sistemul si societatea

Este Romania anului 2019, la 30 de ani de la Revolutia Infractorilor, o democratie si un stat de drept?

Nici pe departe. Romania este o mascarada in masa, in care privilegiatii comit abuzuri pe banda rulanta impotriva simplilor cetateni.

In general, simplii cetateni sunt resemnati. Uneori nu sunt resemnati, ci frustrati, dar nu cunosc caile prin care pot sa-i invinga pe cei care ii abuzeaza in forma continuata.

Numai ca, rareori spre deloc, exista si exceptii individuale.

Mi-a atras atentia cazul lui Ionuţ Andrei Ciocîldău, un tanar care acum ar avea cam 20-21 de ani, din moment ce in urma cu trei ani era inca elev de liceu.

Inainte de descrierea situatiei relevante in cazul sau, sa ne amintim minciunile prezidentiale refiritoare la romani si la Romania (sursa: https://www.aktual24.ro/lovitura-de-maestru-a-lui-iohannis-modificarile-la-legile-justitiei-vor-fi-anulate-psd-si-alde-sunt-nevoite-sa-semneze-un-pact-national-ce-prevede-punerea-in-aplicare-a-recomandarilor-comisiei-e/):

"Romania este o democratie vie si vibranta, in care cetatenii sunt activ dedicati apararii libertatii, pastrarii si respectarii regulilor si principiilor unui stat de drept autentic, precum si continuarii luptei impotriva coruptiei"...

Pe scurt si conform realitatii, bla-bla-bla.

Si acum, cazul concret, conform stirii de pe sursa https://www.mediafax.ro/social/un-elev-a-primit-despagubiri-de-peste-22-000-lei-dupa-ce-si-a-dat-in-judecata-scoala-18623146.

Ionuţ Andrei Ciocîldău, pe vremea cand era elev la un liceu din Drăgăneşti-Olt, a facut o banala cerere scrisa pentru decontarea cheltuielilor de transport in comun pe care le facuse.

Imediat, intr-o prima faza, democratia "vie si vibranta" s-a pus in miscare: dirigul si conducerea liceului au facut... gât.

In faza a doua, au venit "democratii" vii si vibranti de la Inspectoratul Scolar Judetean si de la minister. Au mimat verificarea situatiei, dar de fapt au vrut sa... musamalizeze cazul.

In faza a treia, cand deja duhoarea de "democratie" se raspandise peste tot prin Draganesti Olt, elevul a fost mutat disciplinar.

In faza a patra, Ionuţ Andrei Ciocîldău a dat in judecata liceul, inspectoratul si ministerul zis al "educatiei" (in fapt, mai bine s-ar numi Ministerul Imbecilizarii, daca ne uitam pe statisticile din 2019 referitoare la analfabetismul functional).

In faza a cincea s-a demonstrat ca "democratia" costa. Nu se stie exact cat, dar dosarul lui Ionuţ Andrei Ciocîldău este un fel de opera a lui Balzac, din moment ce cuprinde 24 de volume si depaseste un metru inaltime.

In faza a sasea, numarul "democratilor" vii si vibranti a ajuns la 61 de pârâți (persoane fizice si juridice). Cel mai jalnic lucru este ca, pe langa trepadusii cu functii in liceu, inspectorat si minister, printre pârâți se numarau si fosti colegi ai tanarului. Adica si tanara generatie a pus umarul la "democratie", adica la apararea regulilor si principiilor unui stat de drept "autentic".

Care or fi regulile si principiile unui stat de drept "autentic", asa cum este Romania? Cel mai probabil: prostia, turnatoria si solidaritatea cu ticalosii. Nu degeaba a obtinut ofensiva urii al doilea mandat...

In faza a saptea, Ionuţ Andrei Ciocîldău s-a reprezentat singur!!! Probabil ca statul de drept roman este din cale afara de "autentic", pentru ca niciun avocat nu a crezut ca Ionuţ Andrei Ciocîldău are vreo sansa in fata a 61 de pârâți!

Dar in faza a opta, adica in faza de sentinta definitiva a Curtii de Apel Romania, Ionuţ Andrei Ciocîldău trebuie sa primeasca peste 22.000 de lei despagubiri de la scoala unde a invatat!

Totusi, de ce oare nu s-a dorit decontarea abonamentului de transport in comun al unui elev? De ce s-au solidarizat atatia "democrati" cu cei care au refuzat decontarea unui banal abonament? Sigur, sunt doar cateva intrebari fara raspuns.

CONCLUZIE.

Domnule Ionuţ Andrei Ciocîldău, sunteti un om extraordinar. Sa invingeti la circa 20 de ani de unul singur un sistem ticalosit, alcatuit din 61 de "democrati" vii si vibranti, este ceva de domeniul supranaturalului in Romania.

Totusi, pacat ca v-ati nascut in Romania. In alte tari, valoarea se demonstreaza construind, nu demoland ticalosia altora.

Oricum, sincere felicitari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu