Deja mijloacele de dezinformare în masă au pus în fals victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidențiale pe seama TikTok-ului și fermelor de troli.
Practic, ar rezulta că toți candidații erau niște îngerași, niște corifei ai binelui, în timp ce Călin Georgescu a fost un malefic operator TikTok care a știut să îmbârlige conștiințele electoratului cu drept și chef de vot.
Până la discuția despre prosteala din jurul forței reale a TikTok-ului, aș vrea să mă întreb cu ce este mai toxic Călin Georgescu decât găștile PSD-PNL care au fost la guvernare și au devalizat zeci de miliarde (poate peste suta de miliarde?) din bugetul poporului român, prăbușind simultan nivelul de trai al simplilor cetățeni.
Ce praguri financiare și politico-economice ar fi trebuit să depășească găștile din jurul triadei Iohannis-Ciucă-Ciolacu pentru ca toți aceștia să fie considerați toxici?
Faptul că aceste nimicuri politice se declară anti Rusia le oferă imunitate față de orice alte decizii politico-economico-sociale?
Nici pe departe; numai superimbecilitatea colectivă românească a permis acestora să se „producă” nestingheriți și fără vreo teamă de consecințe.
Așa cum existau criminalii naziști de război, aceștia sunt (fără dubii!) criminali politico-economico-sociali pe timp de pace.
Nu are nicio relevanță faptul că mijloacele de dezinformare în masă fac ceea ce li se comandă (mint și manipulează, ignorând și deformând realitatea), iar justiția nu incriminează ticăloșiile lor, deși a fost capabilă să-l mitralieze pe Ceaușescu pentru nimic după un simulacru de proces pe 25.Decembrie.1989.
Revenind la circul TikTok, manipularea prin intermediul TikTok este improbabilă, la fel ca și manipularea prin intermediul a oricărei rețele.
Sigur că manipularea poate prinde la persoane cu pregătire precară, dar nu TikTok a pus ștampila la secțiile de vot.
Ceilalți candidați nu aveau dreptul să utilizeze TikTok? Nu au utilizat Facebook, YouTube sau alte rețele pentru a-și transmite mesajele îmbârligătoare?
Eu mai ascult muzică pe YouTube și m-am lovit de prosteala lui Ciolacu în mesajele de promovare pe care mi le bagă pe gât YouTube-ul în chip de reclame.
Asta nu înseamnă nici măcar că m-am dus la vot.
Erau mesajele lui Georgescu atât de speciale (într-un mod parșiv, așa cum vor mijloacele de dezinformare în amsă să ne convingă) încât au convins lumea să-l voteze?
Asta ar arăta (și este posibil să fie așa) că politica este o simplă strategie de marketing ca să se vândă un produs, produsul în acest caz fiind iluziile alegătorilor creduli.
Îi minți pe fraieri, te votează, preiei puterea, după care vii cu inflație galopantă la produse și servicii de bază și cu creșterea masivă a datoriei externe, nu-i așa, Ciolacule?
Între Goeorgescu și Ciolacu, pe baza faptelor, momentan Ciolacu este un toxic detașat. Georgescu se va eroda doar dacă va ajunge președinte.
Partea mai interesantă legată de TikTok-ul lui Călin Georgescu am găsit-o pe sursa https://www.euronews.ro/articole/calin-georgescu-candidatul-apropiat-rusiei-si-popularizat-prin-tiktok-scutul-de-l.
Astfel, conform acestei surse,
„Pagina sa de TikTok a adunat 3,4 milioane de aprecieri și este urmărită de peste 234 de mii de persoane.”.
Cred că important de reținut este faptul că pagina de TikTok a lui Georgescu ar fi urmărită de 234.000 de persoane, pentru că aprecierile (like-urile) pot fi fără număr după aceea. Scrie ăla „Salut!”, după care aruncă ăia 200.000 de aprecieri. Din 10 „saluturi” s-au și strâns 2.000.000 de aprecieri...
În același timp, Călin Georgescu a fost votat de 2.120.163 de persoane, ceea ce înseamnă că a fost votat de un număr de persoane de circa 9 ori mai mare decât urmăritorii de pe TikTok!!!
Cum a convins TikTok circa 1.800.000 de persoane să-l voteze pe Călin Georgescu?
Ce mijloace specifice are TikTok-ul și de ce ar fi ele accesibile numai lui Călin Georgescu?
De ce nu au fost eficiente conturile celorlalți candidați de pe rețelele sociale?
De ce să credem că Ciolacu și Ciucă nu au folosit ferme de troli (mai bine zis, simpli lucrători care au creat conturi false și care au încercat să influențeze electoratul)?
Personal nu accesez TikTok; din câte știu este mai folosit de tineri, dar nu în scopuri politice.
Legat de numărul de urmăritori ai lui Călin Georgescu, dacă s-au creat conturi false de urmăritori (de către „fermele de troli”), situația e cu atât mai uimitoare în raport cu numărul celor care l-au votat.
După părerea mea, cei care l-au votat pe Călin Georgescu l-au preferat pur și simplu în raport cu prosteala verbală sau scrisă infirmată de o practică criminală timp de 4 ani a tandemului Ciucă-Ciolacu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu