luni, 26 iulie 2010

Mintiti poporul cu televizorul!

Chiar in acest moment (luni 26 IULIE 2010, orele 19:50) este o emisiune la televizor in care este scris: 57% il regreta pe Ceausescu.

La fel ca in multe (99,99%) dezbateri televizate, sunt invitate persoane care au singur rol: DEZINFORMAREA.

In cele maxim cinci minute in care am vizionat emisiunea, am auzit doua enunturi false:
1. Cetatenii sunt dezamagiti de situatia actuala;
2. Ceausescu avea puteri discretionare.

Cum si eu sunt un cetatean, comentez aceste afirmatii astfel:
1. Nu sunt dezamagit de situatia actuala. Stiu ca persoanele de la putere sunt niste nemernici de cea mai joasa speta, niste psihopati avizi de bani si de putere (nimic nou in acest comportament). Puterea actuala se bazeaza pe minciuna, hotie si asasinat. As putea fi dezamagit daca un jucator de fotbal rateaza un 11 m. Daca Romania anului 2010 a acumulat datorii uriase fara sa existe dezvoltare economica, ci numai saracie, aceasta nu se datoreaza incompetentei celor de la putere, ci dorintei celor de la putere de a acumula bani pe orice cai si indiferent de consecinte; si de a trata cetatenii romani ca pe proprii sclavi.
2. Ceausescu nu avea puteri discretionare. Este o imposibilitate fizica afirmatia ca o persoana poate controla singura peste 20 de milioane de persoane. Valabil pentru orice dictator, despot, imparat sau superman. Si pe vremea lui Ceausescu existau institutii ale statului, cu persoane responsabile de domenii de activitate bine delimitate. Dar propaganda capitalista se preface ca nu stie nimic despre acest aspect. Si pe vremea lui Ceausescu exista o Constitutie. Orice lider (politic, economic sau din orice domeniu) are nevoie cel putin de o echipa pentru a exercita puterea. Si pe vremea lui Ceausescu existau ministere si ministri. Cea mai buna proba a lipsei puterilor discretionare este arestarea sotilor Ceausescu, care erau atat de discretionar de puternici incat nu aveau nici macar o garda de corp!!! (Sau, probabil, 20 de milioane de romani ii cereau voie lui Ceausescu sa mearga la toaleta, si daca el zicea nu, atunci asta e, puteri discretionare, ce sa-i faci?).

La peste 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, puterea incearca inca sa se foloseasca de numele defunctului Ceausescu pentru a-si masca ticalosia. Ceausescu a fost "judecat" si asasinat, nu se stie exact pentru ce culpa. Intrebarea e cine ii judeca pe actualii, pentru ca cifrele si performanta economica ii situeaza foarte mult in spatele lui Ceausescu. Am si vazut cum functioneaza justitia "democrata": Elenei Udrea i s-a dat NUP (neinceperea urmaririi penale), desi nu a existat UP (urmarire penala)!!! Iar UP finalizate nu exista. Am vazut cum functioneaza si "democratia": toate partidele se acuza reciproc, dar nimeni nu ajunge dupa gratii!!! Din ce cauza? Pentru ca, dincolo de circul televizat, PDL + PSD + PNL = BANUL (partidul unic).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu