marți, 6 iulie 2010

Statul roman - dusmanul cetateanului roman (13)

Inundatiile din ultima vreme au constituit un bun prilej pentru stat de a batjocori si umili cetatenii neputinciosi. Presedintele Traian Basescu a excelat la capitolul distractie pe seama sinistratilor.

Totusi, a spus si un mare adevar: "Obisnuiti-va sa nu mai asteptati de la stat...".

Desigur, nici nu ne-am astepta vreodata sa ne dea statul. Este evident ca statul e numai dupa luat. Sub masca ipocrita de bune intentii a liderilor politici nu se ascunde decat dorinta de a transfera banii luati de la majoritate sub forma de taxe in cateva buzunare mereu fara fund.

Si Boc ne spunea: "Nu putem sa consumam mai mult decat producem". Desigur, Boc nu nominaliza pe cei care consuma mai mult decat produc. Cine sa fie acesti consumatori? Cetatenii care cheltuie in limita salariilor mizere pe care le au? Pensionarii care cheltuie pensiile mizere pe care le au? Sau ordonatorii de credite, care fac achizitii publice la preturi supraevaluate? (Sa ne amintim din "performantele" ordonatorilor de credite: "O lopata - un milion, un ciocan - 2 milioane, o banala surubelnita - 3 milioane, iar un prelungitor - 13,5 milioane de lei." (citat de pe link-ul: http://stiri.zoot.ro/13-5-milioane-de-lei-pentru-un-prelungitor,144234.html).

Asa ca nu ne putem astepta la ceva bun de la statul roman, in forma lui actuala. Ne putem astepta la, de exemplu: o lopata - 2 milioane, un ciocan - 4 milioane etc. Ne putem astepta la TVA 50%. Dar la bun-simt din partea statului roman nu ne putem astepta vreodata.

Suntem in permanenta furati si batjocoriti de catre cei care detin puterea. Se mareste TVA-ul pentru ca, probabil, statul nu si-a realizat obiectivele la ciordeala prin achizitii publice la preturi supraevaluate. Sau pentru ca statul stie ca scoala produce numai tampiti, deci cetateni usor de prostit si manipulat, folosind numai tupeul si minciuna ieftina, fara alte subtilitati.

Sunt foarte dezgustat de faptul ca trebuie sa imi cumpar produse de stricta necesitate si sa platesc facturi la utilitati cu TVA marit cu 5%, pentru ca stiu ca acesti bani sunt deturnati de un stat parazit, plin de dusmanie si de rea-credinta fata de proprii cetateni.

Cu cat statul este mai hot si mai contraperformant, cu atat taxele vor fi mai mari, in functie de lacomia celor de la putere.

Pe termen scurt nu se poate face nimic. Iar pe termen lung e greu de crezut ca votantii pot fi convinsi sa inlature de la putere prin vot partidele politice (in frunte cu PDL, PSD si PNL) si sa creeze un parlament, un guvern si un presedinte din randul sinistratilor, somerilor si al oamenilor obisnuiti, care ar dori sa fie bine pentru cei multi si sa recunoasca dreptul oricui la viata decenta.

Ca o paranteza, subliniez faptul ca nimeni nu a considerat nedreapta sau neconstitutionala masura reducerii ajutoarelor de somaj cu 15%, desi la buget merg urmatoarele biruri: contributia angajatului la ajutorul de somaj si contributia firmei la ajutorul de somaj. Asa cum pensionarii primesc pensie pe baza contributiei anterioare la fondul de pensii, tot asa primesc si somerii ajutoare de somaj in urma contributiei la ajutorul de somaj.

Asta-i viata de roman in 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu