marți, 27 iulie 2010

Teroarea

Alta "caracteristica" atribuita lui Ceausescu este teroarea. "Pe vremea lui Ceausescu era teroare!" spun unii.

Si asta ce ar insemna? Ca Nicolae Ceausescu statea singur singurel cu pistolul in cefele a peste 20 de milioane de romani simultan, terorizandu-i ?!? Probabil ca le spunea: "Munciti, bai, gratis, ca sa-mi fie bine". Aaaa, sau asta se intampla in zilele noastre?

Ei, acum, cand te duci la interviu si ti se propune sa faci ore suplimentare neplatite si nerecuperabile (fara zile libere in compensatie), nu e teroare, acum vorbim de valori democratice. Sau persoanele care nu isi gasesc de 1-20 de ani un loc de munca platit decent nu se simt terorizate. Sau persoanele care muncesc si sambata si duminica, fara pauza nu se simt terorizate. Sau persoanele lucreaza program normal si carora patronii le inscriu in cartea de munca timp de lucru partial (4 ore) si salariu brut 360 de lei (ca sa fie impozitele de platit mai mici), nu se simt terorizate.

Dar, dupa cum spun unii (sau altii): sa se duca la institutiile statului (la ITM - Inspectoratul Teritorial de Munca, de exemplu), sa reclame!

Acest indemn ipocrit ma duce cu gandul direct la scena balconului. Nu cel din "Romeo si Julieta", ci acela din decembrie 1989, cand "teroristii", disperati sa ofere cadavre (60000 de victime era acuzatia mincinoasa de la "procesul" lui Ceausescu) puterii "emanate", nu trageau in "liderii" miscarii spontane, ci chiar in miscarea spontana, in timp ce "liderii" intrebau cu nonsalanta: "Se trage?". Noroc ca impuscatii nu mai pot face niciodata reclamatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu