sâmbătă, 10 iulie 2010

Statul roman - dusmanul cetateanului roman (14)

Persoanele care au privilegiul sa compuna statul roman nu mai uimesc pe nimeni prin actiunile indreptate impotriva cetatenilor, de interesele carora ar trebui de fapt sa se ocupe. Statul continua cu coerenta, consecventa, cinism si aroganta jefuirea sistematica a populatiei, la adapostul legii.

Masurile initiale "anticriza" ar fi insemnat:
1. Reducerea salariilor bugetarilor cu 25%;
2. Reducerea pensiilor cu 15%;
3. Reducerea ajutoarelor de somaj cu 15%.

In momentul de fata, masurile "anticriza" inseamna:
1. Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si cresterea TVA cu 5% (de la 19% la 24%);
2.Impozitarea pensiilor cu 16% si cresterea TVA cu 5% (de la 19% la 24%);
3. Reducerea ajutoarelor de somaj cu 15% si cresterea TVA cu 5% (de la 19% la 24%);
4. Introducerea de noi taxe si impozite valabile pentru toata lumea (intre care si cresterea TVA cu 5% (de la 19% la 24%).

Ca o concluzie foarte scurta, daca nu s-a acceptat reducerea pensiilor cu 15%, atunci se vor impozita pensiile cu 16% si toata lumea va fi pedepsita in plus cu majorarea TVA de la 19% la 24%, si cu obligatia de a plati noi taxe si impozite.

Adica statul dictator ne-a aratat ca ii putem multumi oricum pentru faptul ca nu s-a decis inca sa ne casapeasca pe toti. Profit de ocazie ca sa imi exprim recunostinta: iti multumesc statule roman, pentru faptul ca inca exist. Stiu ca poti sa imi iei gatul oricand ai chef. Stiu ca te doare in trei litere (adica in cot, desigur) de cetatenii acestei tari.

Este o iluzie sa ne imaginam ca "triada" PDL, PSD, PNL reprezinta altceva decat diversele forme ale partidului unic BANUL. Cand unii sunt la putere, ceilalti mimeaza opozitia, iar credulii au fost transformati de fapt in sclavi de 20 de ani.

Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca Nicolae Ceausescu, dupa ce achitase datoria externa a Romaniei, s-ar fi apucat sa privatizeze tot ce a privatizat regimul capitalist in cei 20 de ani de functionare; isi lua mana (ca stat) de pe salariat si il arunca in responsabilitatea patronului; introducea inflatia galopanta, somajul etc.

Ma intreb ce urmareste regimul capitalist prin inrautatirea continua a nivelului de trai al cetateanului roman. Astfel de dezechilibre economice globale, limitarea accesului la locuri de munca unde se platesc salarii decente, nu pot duce decat la tulburari sociale, de care puterea se poate folosi pentru atingerea unor obiective inca nedeclarate in public, la fel ca si la contrarevolutia din decembrie 1989. Probabil ca acum se incearca o noua contrarevolutie: instaurarea la putere a regelui Mihai, sau a fascistilor, sau a legionarilor, sau orice combinatie de cele trei. Probabil pentru binele poporului roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu