sâmbătă, 31 iulie 2010

Romania puscaria

Nici nu mai stiu la ce sa incadrez ordonanta pe care guvernul de teroristi postdecembristi o are in vedere. Masura de saracire a populatiei, masura de batjocorire a populatiei, masura de exterminare a populatiei, masura de crestere a numarului de puscariasi?

Proiectul de ordonanta se refera la „Reabilitarea structural – arhitecturală exterioară a construcţiei”, conform link-ului:

http://www.gandul.info//news/ordonanta-de-guvern-daca-nu-renovezi-casa-faci-puscarie-oficial-guvernamental-cine-nu-are-bani-nu-este-obligat-sa-stea-intr-o-casa-pe-care-nu-si-o-permite-6744777

Sunt prevazute amenzi pentru cei care nu isi reabiliteaza cladirile pe care le au in proprietate. Dar, daca nu ai bani de reabilitare, poate nu ai bani nici de amenda. Si, in timp, amenda contraventionala se poate transforma in amenda penala. Adica poti ajunge la puscarie.

Va deveni Romania o tara de puscariasi? Pentru multi cetateni romani, s-ar putea sa fie un pas inainte. Deja s-ar alege cu casa incalzita si 3 mese gratis la ore fixe. Ar scapa de grija zilei de maine. Poate si-ar completa si studiile. Ar fi asistati medical. De ce sa se duca un cetatean la munca pentru un salariu minim (600 lei) cu care nu se ajunge de la o luna la alta. Mai bine sa cheltuie statul cu cetateanul 1800 - 2000 lei, ca doar are FMI-ul de unde.

Multi interlopi aplica metoda de foarte mult timp. Vara sunt la produs, iar toamna comit delicte minore, de natura penala, pentru a petrece o iarna linistita in puscarie, scutita de cheltuieli inutile, de groaza platii facturii la incalzire.

Morala vietii de roman: singurele "virtuti" apreciate in Romania sunt sa fii prost sau puscarias. Daca nu te integrezi, sistemul te va extermina. Ai impresia ca esti in libertate? De fapt esti doar in libertate conditionata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu