marți, 27 iulie 2010

Romania cea evlavioasa

Asa, din avion sau in aparenta, poporul roman pare foarte religios. Avem biserici, asezaminte de cult, unde credinciosii (sau credulii?) isi exercita libertatile religioase garantate de Constitutie.

Ar fi interesant un sondaj de opinie ca sa aflam cati "crestini" stiu ca in Biblie exista urmatoarele texte:

(Isaia 1.23)
"Mai marii tai sunt razvratiti si partasi cu hotii, toti iubesc mita si alearga dupa plata;..."

(Isaia 3.12)
"Poporul meu este asuprit de niste copii, si-l stapanesc niste femei! Poporul meu, carmuitorii tai te duc in ratacire, si pustiesc calea pe care umbli!"

(Isaia 5.20)
"Vai de cei ce numesc raul bine, si binele rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune!"

(Isaia 59.1-4)
"1. Nu, mana Domnului nu este prea scurta ca sa mantuiasca, nici urechea Lui prea tare ca sa auda,
2. ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund Fata Lui si-L impiedica sa va asculte!
3. Caci mainile va sunt manjite de sange, si degetele de nelegiuiri; buzele voastre spun minciuni, si limba voastra vorbeste nelegiuiri.
4. Niciunuia nu-i place dreptatea, niciunul nu se judeca cu dreptate; ei se bizuiesc pe lucruri deserte si spun neadevaruri, zamislesc raul, si nasc nelegiuirea."

(Isaia 59.7-8)
"7. Picioarele lor alearga spre rau, si se grabesc sa verse sange nevinovat; gandurile lor sunt ganduri nelegiuite, prapadul si nimicirea sunt pe drumul lor.
8. Ei nu cunosc calea pacii, si in caile lor nu este dreptate; apuca pe carari sucite: oricine umbla pe ele nu cunoaste pacea."

(Ieremia 9.3-5)
"3. "Au limba intinsa ca un arc si arunca minciuna; si nu prin adevar sunt ei puternici in tara; caci merg din rautate in rautate, si nu Ma cunosc, zice Domnul."
4. "Fiecare sa se pazeasca de prietenul lui, si sa nu se increada in niciunul din fratii sai; caci orice frate cauta sa insele, si orice prieten umbla cu barfeli.
5. Se trag pe sfoara unii pe altii, si nu spun adevarul; isi deprind limba sa minta, si se trudesc sa faca rau."."

(Ieremia 9.8)
"8. Limba lor este o sageata ucigatoare, nu spun decat minciuni; cu gura vorbesc aproapelui lor de pace, si in fundul inimii ii intind curse."

(Ieremia 17.11)
"11. ... celce agoniseste bogatii pe nedrept; trebuie sa le paraseasca in mijlocul zilelor sale, si la urma nu este decat un nebun."

(Ieremia 51.17)
"Atunci orice om se vede cat este de prost cu stiinta lui, orice argintar ramane rusinat de chipurile lui cioplite; caci idolii lui nu sunt decat minciuna, si n-au nicio suflare in ei!"

(Osea 4.2)
"2. Fiecare jura stramb si minte, ucide, fura, si prea curveste; napastuieste si face omoruri dupa omoruri."

(Amos 2.7)
"7. Ei doresc sa vada tarana pamantului pe capul celor sarmani, si calca in picioare dreptul celor nenorociti. ..."

(Amos 2.10)
"10. Nu sunt in stare sa lucreze cu neprihanire, zice Domnul, ci isi gramadesc in palate comori castigate prin silnicie si rapire."

(Mica 2.1-2)
"1. Vai de cei ce cugeta nelegiuirea si fauresc rele in asternutul lor; cand se crapa de ziua o infaptuiesc, daca le sta in putere.
2. Daca poftesc ogoare, pun mana pe ele, daca doresc case, le rapesc; asupresc pe om si casa lui, pe om si mostenirea lui."

(Mica 7.3)
"3. Mainile lor sunt indreptate sa faca rau: carmuitorul cere daruri, judecatorul cere plata, cel mare isi arata pe fata ce doreste cu lacomie, si astfel merg mana in mana."

ORICE ASEMANARE IZBITOARE CU REALITATEA NU ESTE DELOC INTAMPLATOARE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu