In timp ce aflam ca un milion de persoane lucreaza la negru, ca evaziunea fiscala in dommeniul panificatiei este de circa 70%, ca se face contrabanda in stil mare cu tigari (TIR-uri care stau la coada sa dea spaga) si alte mizerii evidente din domeniul nefiscalizarii (ce cuvant inofensiv!), fiscul din Romania se ia la tranta banditeste cu cetatenii posesori de bani obtinuti prin munca cinstita. Scopul este saracirea acestor persoane prin metode hotesti, legalizate de statul mafiot, dusman al propriilor cetateni.
Conform sursei:
http://www.adevarul.ro/financiar/Fiscul_se_face_ca_uita_ca_sa_taxeze_mai_mult_0_449955602.html
"ANAF impune plata TVA jurnalistilor si artistilor de-abia dupa cinci ani, pentru a câstiga din penalitati si pentru a evita deducerea cheltuielilor. Daca Fiscul i-ar fi somat pe „liberii profesionisti“ ca trebuie sa achite TVA înca din 2006, acestia ar fi putut deduce unele cheltuieli. Acum, sunt slabe sanse ca ei sa mai aiba facturi.".
Gainarul sef de la ANAF, Sorin Blejnar, declara cu tupeu: "Nimeni nu este mai presus de Legea fiscala". Cu toate acestea, numai oamenii cinstiti sunt vanati de legea fiscala, in timp ce marii infractori fiscali sunt ignorati constant si favorizati in acest fel de statul mafiot!!!
"Potrivit Codului Fiscal, cel care realizeaza venituri de peste 119.000 de lei trebuie sa se declare platitor de TVA si sa plateasca taxa si nu Fiscul sa se autosesizeze. Însa, „liber profesionistii" vizati si-au depus în fiecare an declaratia de venituri (formularul 200), din care depasirea plafonului impus era evidenta. Teoretic, interesul Fiscului ar fi fost sa-l someze pe contribuabil, prin scrisori de notificare, pentru a aduce mai multi bani la bugetul statului. Practic, interesul este altul.".
Legea care isi bate joc de cetateni care nu aleg eludarea totala a legii a fost data in 2003, deci de "mafia lui Nastase", PSD. Inamicii PDL-isti (asa cred fraierii care-si exercita dreptul la vot negativ) s-au facut ca ignora legea o vreme, pana sa se adune de niste penalitati consistente, dupa care "i-au ciuruit" pe contribuabili.
DE UNDE SE VEDE CA LUPTA POLITICA IN ROMANIA ESTE O ABUREALA PENTRU PROSTI, TRIADA PDL-PSD-PNL ACTIONAND COERENT SI UNITAR IN TIMP, CU BATAIE LUNGA, IN SCOPUL DISTRUGERII ORICARUI CETATEAN ROMAN ONEST!
"Potrivit articolului 152 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, persoana impozabila care aplica regimul special de scutire la plata Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) si a carei cifra de afaceri este mai mare sau egala cu plafonul de scutire (119.000 de lei) trebuie sa solicite înregistrarea în scopuri de TVA în termen de 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului.".
Odioseniile legii sunt urmatoarele:
1. Cetateanul este purtat pe drumuri ca sa fie inregistrat in scopuri de TVA. Nu este normal sa se intample asa. Datele oferite de contribuabil sunt introduse in calculator, unde un program specializat poate inregistra automat contribuabilul ca fiind platitor de TVA. Ce sens are obligatia de a face cererea de inregistrare? Practic, contribuabilul este transformat in rau platnic de faptul ca nu a facut o cerere, desi statul cunoaste perfect situatia contribuabilului!
2. Fiscul opereaza abuziv. Pentru ca orice societate comerciala trimite factura pentru plata unor bunuri/ servicii, iar penalitatile curg la expirarea perioadei de gratie pentru plata facturii, daca factura ramane neachitata. Fiscul nu a emis o factura pentru plata impozitelor, neinformand cetateanul despre obligatia de plata, pentru ca legea ii permite acest lucru. Pentru ca legea a fost conceputa in mod deliberat cu scopul de a facilita abuzurile. Desi cunostea calitatea de debitor a contribuabilului, fiscul a ignorat-o pana cand s-au maximizat penalitatile!
Ca sa o luam pe scurtatura si ca sa concluzionam, fiii si fiicele de ..... de boscheti din Parlament, alesi (cica) de cetateni si (cica) in slujba cetatenilor, au gandit legea (si gandesc legile) in asa fel incat orice persoana onesta sa poata fi jefuita legal sau transformata in infractor, in rand cu cei care fura sau dau in cap. Este interesul cetatenilor (cu atat mai mult interesul participantilor la vot) sa devina infractori? Conform Constitutiei Romaniei, Art. 69, alineatul (1) "In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului".
"Pă" bune? Atunci cer demisia deputatilor si senatorilor pentru deservicii in forma continuata aduse poporului, pe banii poporului! Este evident ca niste nemernici care gandesc legi precum Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt in serviciul poporului. Este evident ca niste nemernici care stiu ca exista o astfel de lege si nu fac nimic pentru modificarea ei in scopul informarii corecte a cetatenilor in legatura cu obligatiile fiscale catre stat, nu sunt in serviciul poporului.
Statul practica terorismul economic! Nu imi place sa traiesc cu teama continua ca aveam ceva de platit fara sa fiu informat, pentru ca dupa 5 ani sa platesc penalitati statului mafiot.
Legea 571/2003 a fost data in scopul jefuirii legale a unor cetateni care realizeaza venituri, prin aplicarea abuziva a penalitatilor. Nu am mari cunostinte in domeniul juridic, dar am impresia ca se invoca anul 2006 in legatura cu penalitatile pentru ca dupa 5 ani se prescrie dreptul fiscului de a emite obligatia de plata. Altfel...
Se spune ca nu poate fi invocata necunoasterea legii. Se mai spune ca scoala produce numai tampiti. Pentru iluminarea cetenilor romani, propun sa se studieze stiintele juridice si stiintele economice in scoala generala, in locul religiei, istoriei si geografiei, de exemplu. De fapt, cel mai bine ar fi sa se faca in scoala generala numai romana (ca sa se poata scrie si citi), matematica (ca sa se poata calcula darile catre stat), stiintele juridice (ca sa se cunoasca legile, desi se schimba de la an la an) si stiinte economice (in speranta ca romanii vor gasi o cale catre prosperitate platind taxe in jungla si mocirla in care traiesc). Pentru alte alea exista "Goagăl".
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu