Codul Muncii aplicat politicienilor evidentiaza faptul ca politicienii sunt mult mai presus de lege. Fie ca vorbim de presedinte, prim ministru, ministri, secretari de stat, deputati senatori, europarlamentari, Codul Muncii dupa care lucreaza aceste personaje este total diferit dupa cel aplicat cetatenilor de rand, din urmatoarele motive:
1. Nu exista criterii de performanta aplicabile celor mentionati;
2. Nu exista sanctiuni aplicabile politicienilor pentru urmatoarele situatii:
- incompetenta;
- prostie;
- munca de proasta calitate;
- rea credinta sau lipsa de loialitate;
- prejudicii create statului, bugetului de stat, cetatenilor romani;
- coruptie;
- lipsa productivitatii;
- dorinta de a nu munci si dorinta de a munci prost.
Un exemplu de munca de calitate execrabila a statului este imprumutul de 20 de miliarde de euro de la FMI. Daca guvernul Tariceanu a creat aceasta gaura in buget prin cresterea numarului de angajati in sectorul bugetar, sau daca statul a angajat acest imprumut ca sa-si "traga" un comision din dobanda luata de FMI, nu are importanta. Important este ca nimeni dintre angajatii statului nu este facut raspunzator de aceasta uriasa "contraperformanta" a statului.
Un exemplu de lipsa de loialitate si de coruptie este cazul Adrian Severin. Legea nu poate face nimic impotriva lui Adrian Severin? Nu i se poate desface instantaneu contractul de munca de europarlamentar? I se cere doar demisia?
Dupa modelul Adrian Severin ar trebui, de exemplu, ca un angajat in sectorul privat sa poata cumpara pixuri de 2 lei cu 1 milion bucata fara sa fie concediat si tras la raspundere. Doar sa i se ceara demisia. Dar daca nu demisioneaza, asta e, sa-l suporte in continuare.
Dar sa vedem ce pretentii au patronii de la angajati. Patronul Viorel Micula declara, conform sursei:
http://www.gandul.info/news/analiza-codul-muncii-vicepresedinte-dacia-sa-simta-angajatul-ca-atunci-cand-munceste-prost-poate-fi-inlocuit-ce-spun-patronii-european-drinks-si-mobexpert-7926151
"Sunt si cazuri în care unii angajati fie nu pot munci, fie, pur si simplu, nu vor. Ce faci atunci?"
Conform aceleiasi surse:
"Nu se poate sa cerem numai drepturi si venituri fara sa dam ceva în schimb. În România lui 2011 nu se mai poate pune problema ca angajatii sunt sclavi. Un angajat îsi merita drepturile prin persoana sa, prin productivitatea, prin vointa si prin loialitatea sa", a declarat Stroe [de la Dacia] pentru Gândul. "În acelasi timp însa trebuie creat un cadru în care angajatul sa simta cu adevarat ca atunci când munceste mai putin sau mai prost, el poate fi înlocuit. Este nevoie de concurenta".
Conform Constitutiei Romaniei, Art. 69, alineatul (1) "In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului".
Nu ar trebui sa existe un cadru legislativ prin care poporul roman, PATRONUL politicienilor cu functii in stat si in Uniunea Europeana, sa poata concedia si sanctiona politicienii prosti, corupti sau neperformanti? Legea e foarte "potenta" cu cetatenii care parcheaza neregulamentar pentru ca locurile de parcare sunt insuficiente. In schimb legea este neputincioasa si inexistenta in fata nesimtirii politice. Politicienii romani pot distruge tara si cetatenii fara sa fie vreodata trasi la raspundere.
Mi se pare ca ii doare in 3-4 litere pe politicieni daca nu vor mai fi alesi la urmatorul mandat, important e sa "produca" in mandatul actual. Asa e legea! Nimeni nu e mai presus de lege! Ei, as! Sunt unii mai presus de lege... prin lege.
Neurological Physiotherapist, My Superhero
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu