Mai mira pe cineva stirea momentului, aceea ca un inalt functionar ar fi cerut 1,8 milioane de euro spaga? Nu este uimitor nici macar faptul ca inaltul functionar este angajat la ANAF, adica exact in institutia care ar trebui sa se ocupe de colectarea taxelor si impozitelor.
Sursa: Realitatea TV
Totusi, aceasta arestare, ca si celelalte de la vami, mi se par niste glumite atat timp cat tocmai am aflat ca persoana prinsa facand avere ilicita, chiar daca este condamnata, ramane in continuare beneficiara averii dobandite ilicit. Altfel spus, ciordesti milionul de euro (de exemplu), faci cativa ani de inchisoare (daca esti prins), dupa care traiesti bine pana la adanci batranete. Se spune ca acum se lucreaza la modificarea acestei stari de fapt, in sensul confiscarii mai rapide a averilor dobandite ilicit.
In acelasi timp, pana acum nu s-a dovedit nimic. Macar sa se demonstreze in instanta ca "ar fi cerut" = "a cerut si a luat"...
Un cetatean care lucreaza pe 400 de euro net lunar (salariu ravnit de multi romani!) castiga 400 x 12 = 4800 euro anual; dupa 50 de ani de munca (!!!) ar castiga 4800 x 50 = 240000 euro/ viata de munca. Adica mai putin de un sfert dintr-o spaga de un milion de euro pe care o cere un baiat cu functie pentru o singura infractiune!!!
Cate infractiuni comite un coruptibil atat timp cat este in functie? Una pe zi, una pe saptamana, 5 infractiuni pe zi? Nu cumva statul este cel mai mare producator de evaziune fiscala?
Alta omisiune a mijloacelor de dezinformare in masa este aceea ca nu se spune niciodata care este valoarea prejudiciului creat de o spaga data si luata. Pentru ca persoana care da spaga o face pentru a avea un beneficiu, care nu este niciodata mai mic decat valoarea spagii.
Alta situatie care trebuie subliniata este aparitia "opozitiei" in presa pentru a politiza spaga, ca si cand opozitia nu se autoservea cand era la putere (sau cand are puterea locala). De exemplu, ce spagi s-au luat la privatizarea frauduloasa si subevaluata a petrolului romanesc? Spaga nu are culoare politica pentru ca banii nu au miros.
In fine, ar fi minunat sa stim ce spaga a luat statul roman de la FMI pentru a se obliga la mizeria de imprumut inutil de 20 de miliarde de euro. Sau cum se distribuie spagile si beneficiile de la achizitiile publice la preturi supraevaluate.
Neurological Physiotherapist, My Superhero
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu