Este usor de verificat ca Romania este un stat sclavagist, bazat pe exploatarea crancena a cetatenilor. Vedem ca salariul minim in Romania este de aproape 160 de euro si ca preturile sunt aproape la fel de mari ca in occident si am rezolvat cazul. Aceasta este forma de sclavie indirecta, acceptata voluntar pentru oamenii nu au de ales. Sistemul a fost gandit astfel incat sa nu ofere alte oportunitati.
Cu toate acestea, lacomia si ticalosia unor asa zisi semeni de-ai nostri nu are limita. Niste unii, mai "destepti", cu concursul tacit sau complicitatea unor institutii ale statului (primarie, politie, centre de plasament), s-au gandit ca pot transforma prin forta in sclavi persoane defavorizate.
In consecinta, acesti psihopati (care si-ar gasi de lucru altfel doar in state naziste, la paza si intretinerea lagarelor de concentrare) si-au batut joc de persoane fara aparare pe care le-au obligat sa munceasca in conditii inumane, le-au batut, le-au torturat, le-au infometat, le-au terorizat.
Aceste cazuri de sclavie directa s-au petrecut in judetele Galati si Covasna. Codul Muncii nu sperie pe nimeni, majoritatea angajatilor fiind oricum calcati in picioare de patroni. Dar sa se ajunga la violenta pentru a forta oameni sa munceasca gratis arata ca societatea romaneasca a anului 2012 a atins un nou nivel maxim istoric de degenerare.
Blanda legislatie imorala a Romaniei favorizeaza si recompenseaza infractorii, altfel nu ar fi posibil asa ceva. Prea se inghesuie toti sa incalce legea. Se produc pe banda rulanta infractiuni impotriva vietii si a persoanei.
Respectul fata de viata si fata de oameni in Romania nu mai exista demult. In aceasta jungla bazata pe violenta rezista numai cei mai puternici. Munca este batjocorita sistematic in Romania, incepand de la autoritati. Asa zisi investitori straini vin in Romania atrasi numai de golurile din legislatia muncii (de exemplu lipsa din legislatie a salariilor 13 si 14) si de valoarea infima a salariului minim pe economie.
Oare sclavagismul romanesc s-a creat dupa un model national sau dupa un model european?
Citez in continuare situatiile concrete de pe sursele:
1. http://www.digi24.ro/stire/SCLAVIE-LA-STANA-Autoritatile-s-au-facut-ca-nu-vad-ce-se-intampla_54973
"Proprietarii stânii din Frumuşiţa făceau de legea în sat de ani buni, susţin localnicii. La Primărie se ştia că, în urmă cu câţiva ani, au mai fost oameni exploataţi şi munciţi până la epuizare.
„Au mai fost cazuri prin 2007 sau 2008 când unul dintre ciobani a fugit şi s-a ascuns în primărie şi organul de poliţie l-a pus în maşină şi l-a dus până în Galaţi”, spune Elena Ciocan, secretar la Primăria Frumușița.
În sat pare să domnească legea tăcerii - în faţa camerei nimeni nu vrea să vorbească. [!!!]
Nici de la poliţie nu se poate obţine nicio informaţie. [!!!]
La o zi după ce victimele au fost eliberate, stâna din mijlocul câmpului pare pustie. Este greu de crezut că cineva a putut locui şi munci în condiţiile de acolo. [!!!]
Niciodată cei doi ciobani nu au fost amendaţi de primărie pentru că au ocupat terenul comunei [!!!] şi nici stânele nu au fost demolate, deşi autorităţile locale erau îndreptăţite să procedeze astfel."
2. http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Vasluieni-Galati-Vezi-VIDEO-conditiile_0_802720031.html
"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi au destructurat, după o anchetă derulată timp de trei luni, o grupare infracţională care racola persoane sărace pecare le sechestra şi le exploata prin muncă. Membrii acesteia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de sclavie, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat, viol, tâlhărie şi distrugere. [!!!]
„ În această dimineaţă (n.r.-joi dimineaţă), au fost efectuate 17 percheziţii pe raza judeţului Galaţi, la stâne, saivane şi grajduri. 24 de persoane au fost duse la sediul IPJ Galaţi pentru audieri. Acţiunea poliţiştilor a vizat activitatea infracţională a unui grup de crescători de animale (ciobani), care, de la începutul anului 2010, a racolat peste 40 de bărbaţi, femei, dar şi copii din centrele de asistenţă socială sau din familii cu o situaţie materială precară pe care i-au obligat să muncească. De asemenea, femeile, pe lângă munca prestată, erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu membrii grupării, împotriva voinţei lor", ne-a declarat comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Victimele membrilor grupării conduse de temuţii fraţi Enache, proprietarii a peste 4000 de oi, le-au relatat anchetatorilor scenele de groază demne de Evul Mediu [!!!], care s-au petrecut ani de zile [!!!] la stânele din Frumuşiţa, Măstăcani şi Stoicani
„Aceşti membri ai grupării alcătuite din crescători de oi racolau bărbaţi, femei şi minori, cu precădere din judeţul Vaslui dar şi din Galaţi şi Vrancea, cărora le promiteau că-i vor duce la muncă şi le vor da bani. Le spuneau că îi vor plăti punându-le banii la CEC. Îi exploatau, de dimineaţă, de la ora 4.00 şi pănă la ora 22.00 - 23.00. Aceşti oameni munceau fără niciun fel de pauză. Mâncarea era foarte puţină, uneori se rezuma la un codru de pâine şi ăla mucegăit sau ros de şobolani. Dormeau în bordeie, pe paie. Cei care se răzvrăteau şi îşi cereau drepturile erau bătuţi. Au fost şi situaţii în care, după ce unii au reuşit că plece, i-au adus înapoi, i-au bătut, i-au băgat în beci, i-au legat de mâini şi de picioare, le-au pus şi căluş în gură. Au fost şi câteva femei care au muncit pe brânci fără a primi niciun ban. Majoritatea au fost violate, obligate să întreţină raporturi sexuale şi cu membrii grupării, dar şi cu toţi ciobanii. Aceşti crescători de animale au distrus importante suprafeţe de culturi agricole de pe raza mai multor comune şi au furat produse agricole", a precizat comisar Ştefan Căpătan, şeful Servicilui de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi."
3. http://www.digi24.ro/stire/Inca-un-caz-de-sclavie-in-Romania_54859
"Anchetatorii au stabilit că, în perioada august - septembrie 2012, inculpaţii Niţă Gh. Gheorghe, 37 de ani, Panaite Cătălin, 34 de ani şi Niţă I.Gheorghe, 54 de ani, din Bacău, au recrutat 25 de victime, dintre care opt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le-au transportat în comuna Zăbala, sat Peteni, județul Covasna şi le-au exploatat prin obligarea la muncă în agricultură, potrivit unui comunicat al DIICOT.
Membrii grupării le-au impus victimelor un regim de muncă necorespunzător și le-au obligat să lucreze până la 17 ore pe zi, fără a fi remunerate.
Victimele au fost în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice și cazate în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare."
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu