Iata cateva situatii mai mult sau mai putin importante, mai mult sau mai putin normale, cu care suntem contemporani.
1. La bancomat se pot pierde chiar si 400 de lei anual sub forma de comisioane la retragerea banala a banilor din bancomate, conform sursei http://www.b1.ro/stiri/economic/romanii-pot-pierde-pana-la-400-lei-anual-odata-cu-retragerea-banilor-de-la-bancomate-video-69680.html. La banii nostri parca nu-i chiar atat de neglijabil. Tot numerarul e cel mai tare.
2. Prin lege, "Rudele poliţiştilor răniţi în misiune pot fi angajate în MAI fără concurs", conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/rudele-politistilor-raniti-in-misiune-pot-fi-angajate-in-mai-fara-concurs-potrivit-unui-proiect-de-lege-adoptat-de-senat-69786.html. O fi bine? Si daca rudele nu se ridica la inaltimea politistului ranit? Scopul firesc al unui concurs este sa se aleaga cei mai buni. La noi oricum concursurile sunt in general trucate, deci se elimina intermediarul :)
3. Tot pe criterii de "competenta": o pictorialista sexy a fost angajata "referent gradul III la Institutul pentru Românii de Pretutindeni, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe", conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/starleta-sexy-de-la-ministerul-afacerilor-externe-denisa-ariton-avansata-la-institutul-hurmuzachi-foto-69328.html. Pe vremuri PCR (pile, cunostinte, relatii) era hulit. Acum PCR-ul e lege!
4. Romania e tot groapa de gunoi si depozit de troace. In domeniul auto masinile noi merg in general la export. La intern se inmatriculeaza in special second hand. "Înmatriculările de maşini noi au înregistrat o scădere de 82% în cinci ani", conform sursei http://www.b1.ro/stiri/auto/romania-parc-auto-second-hand-inmatricularile-de-masini-noi-au-inregistrat-o-scadere-de-82-in-cinci-ani-69678.html. E clar ca suntem foarte tari la protectia mediului, ne pasa, dar pana la bani...
5. Iata ca se poate aplica legea, dar numai daca se doreste. Numerosi protestatari care nu vor proiectul Rosia Montana au fost legitimati si amendati, asa cum este normal, pentru blocarea cu intentie a carosabilului, adica pentru deranjarea ordinii publice (sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/protestele-pentru-ro-ia-montana-jandarmii-au-dat-62-de-amenzi-pentru-deranjarea-ordinii-publice-69758.html). De ce nu s-a procedat asa de la inceput? Am vazut ca s-au dat 62 de sanctiuni care au insumat 31.000 de lei, adica fix 500 de lei per sanctiune.
6. Alte amenzi, mult mai multe, circa 16.000, au fost date pentru depasirea vitezei legale, conform sursei http://www.puterea.ro/dezvaluiri/viteza-amenzi-record-pe-sosele-in-weekend-81812.html! Regret in continuare ca nu se aplica amenzi pentru coruptie. S-ar fi batut recordul!
7. Mare agitatie pe tema regionalizarii. Daca inteleg eu bine, mai multi bani confiscati de la cetateni sub forma de taxe si impozite vor fi aruncati dupa bunul plac, discretionar, de sefii cnezatelor si voievodatelor. Pe scurt, in lipsa bunei credinte, centralizarea si descentralizarea nu duc oricum la nimic bun. De eficientizarea cheltuielilor statului nu sufla nimeni o vorba.
8. Balciul politic Ponta-Basescu continua. Ba sa fie acuzat Basescu de inalta tradare, ba sa se verifice o comisie parlamentara imprumutul facut de Ioana Basescu, ba o sa fie Base puscariabil cand i se termina mandatul, ba orice altceva, totul e sa se dea la televizor. Numai de locuri de munca, de salarizare echitabila, de stoparea coruptiei (macar a celei evidente si flagrante), de stoparea cheltuielilor in bataie de joc facute de ordonatorii de credite centrali sau locali, de justitie in termene rezonabile, de asa ceva nu se vorbeste la televizor. Desi ar trebui.
Asa e viata in Romania!
Neurological Physiotherapist, My Superhero
Acum 5 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu