Buna treaba a mai facut Robert Turcescu atunci cand s-a dat singur in gat si a recunoscut ca este ofiter acoperit!
Conform sursei http://www.evz.ro/pe-blogul-lui-robert-turcescu-au-fost-publicate-documente-false-intr-o-marturisire-postata-acolo-jurnalistul-a-recunoscut-ca-a-fost-ofiter-acoperit-la-directiei-informatii-militare-si-va-face-dezvaluiri-la-b1-tv-de-la-ora-2100.html, Robert Turcescu "A RECUNOSCUT că a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare."!
Intreaga media a fost foarte confuza dupa aceast autodenunt, cautand mai degraba sa minimalizeze aceasta stire si sa-l decredibilizeze pe Robert Turcescu. Singura persoana din media categoric anti Turcescu a fost Radu Banciu.
Altfel, nici macar traditionalii adversari ai postului B1 nu au facut cine stie ce valuri pe seama acestei autodezvaluiri, desi era o ocazie care nu se putea refuza. L-am auzit pe "deontologul" Mircea Badea facandu-l pe Turcescu "japita" si atat. Doar atat?
Ceea ce ne arata (sau macar mie imi arata), ca media si in special televiziunile colcaie de agenti acoperiti. Mai degraba m-as intreba care dintre ei nu este agent acoperit.
De fapt, privind la televizor, dar nu numai, ci si pe site-urile internet, inclusiv pe blogul personal (inclusiv in ultima perioada!) senzatia mea dintotdeauna a fost nu neaparat ca sunt agenti acoperiti, ci simpli dusmani ai adevarului si agenti de manipulare si influentare a opiniei publice.
Pana la urma, Robert Turcescu nu a spus mare lucru atunci cand a afirmat ca este ofiter acoperit. Mare lucru era sa spuna care era misiunea lui de ofiter acoperit! Numai ca lucrurile s-au oprit doar la recunoasterea functiei, fara detalii despre obligatii. De fapt de aici incepe problema, pe care nimeni din televiziunile "libere" intesate de ofiteri acoperiti nu a indraznit sa o puna in discutie: ce misiune avea Robert Turcescu in calitate de ofiter acoperit.
Multi pot presupune in mod simplist: sa-l sustina pe Traian Basescu si gastile lui. Dar pentru asta nu e suficient sa fie angajat de pe strada un "jurnalist" muritor de foame si sa i se spuna: "Misiunea ta este sa latri mereu impotriva lui ala!".
Eu ma intreb care ar putea fi motivul POZITIV pentru care armata sau orice serviciu de informatii ar dori sa aiba agenti acoperiti infiltrati in media, pentru ca nu vad niciunul. In schimb, exista nenumarate motive pentru care diverse servicii, care isi incalca astfel atributiile de serviciu, si-ar dori agenti acoperiti in media: implicarea in lupta pentru putere politica sau economica.
Tot aud in ultima vreme expresia "Se demonizeaza serviciile". Mi se pare ca serviciile se demonizeaza singure. La nivel de structuri superioare s-au demonizat constant de-a lungul timpului, nedescoperind si nefacand publice situatii antiromanesti evidente: devalizarea tarii de catre politicieni, autoritati centrale si locale, autodistrugerea globala a economiei romanesti, vanzarea pe nimic a unor segmente industriale importante (de exemplu petrolul, inclusiv resursele; contractul pagubos si inca de negasit (!!!) cu Bechtel-ul, cheltuielile ticaloase si de multe ori fictive ale autoritatilor, care de extrem de multe ori deconteaza doar pe hartie!). Oare nu sunt toate acestea niste situatii antiromanesti extrem de grave care ar fi trebuit semnalate si stopate, inclusiv prin munca serviciilor de informatii?
Nu ar fi fost poate si obligatia serviciilor sa desconspire jafurile de la, de exemplu: Oltchim, Hidroelectrica, Tarom?
Nu ar fi obligatia serviciilor sa aiba mai degraba agenti acoperiti pentru obtine informatii in scopul semnalarii, desconspirarii si destructurarii mafiei de stat, coruptiei generalizate, abuzurilor de pe piata muncii?
Ce misiune POZITIVA putea avea Robert Turcescu la un post de televiziune? Ce misiune pozitiva pot avea ceilalti agenti acoperiti care colcaie prin televiziuni.
Poate ca ar fi bine sa urmarim si sa facem o lista cu cei care apar constant la televizor, in emisiunile de "dezbateri", ca sa-si spuna "parerile" prevazute in scenariile deja scrise si in misiunile deja precizate.
Cert este ca exista situatii cel putin ciudate de "jurnalisti" care au avut trasee foarte neobisnuite:
1. Andrei Zaharescu. Singura referire la studii, destul de neclara, arata ca ar fi studiat actoria! A fost pompier, angajat la Pro TV, angajat la Antena 1, purtator de cuvant al unui guvern Ponta, apoi numit... consul general in Africa de Sud!!!
Unele surse il pomenesc pe Andrei Zaharescu sub numele Radu Zaharescu (exemplu: http://www.buletindemehedinti.ro/2013/10/19/radu-zaharescu-a-fost-numit-consul-general-la-capetown/).
Nu am gasit pe internet o biografie clara si personala a lui andrei Zaharescu! Pe sursele http://www.vedeteblog.com/2012/05/biografia-andrei-zaharescu-noul.html si http://a1.ro/showbiz/vedete/zece-lucruri-pe-care-nu-le-stiati-despre-andrei-zaharescu-id24258.html sunt publicate abureli romantate, dupa parerea mea.
In schimb, am gasit ca Andrei Zaharescu a fost membru in Consiliul de Administratie al E.ON Gaz Distributie, conform sursei http://www.ziare.com/afaceri/management/andrei-zaharescu-consul-in-africa-de-sud-nu-mai-e-in-conducerea-e-on-gaz-cu-cine-a-fost-inlocuit-1299972!!!
Conform sursei http://www.ziare.com/victor-ponta/guvern/ioan-t-morar-a-zaharescu-dat-afara-de-sarbu-de-la-pro-tv-cerea-bani-de-la-firme-pentru-articole-1263548, "Andrei Zaharescu ar fi fost dat afara de Adrian Sarbu pentru ca cerea bani de la diferite firme pentru materialele care apareau la PRO TV"!!!
Foarte interesanta traiectoria lui andrei Zaharescu. Pe ce criterii de competenta si conform caror studii ajunge un actor sa fie numit in Consiliul de Administratie al E.ON Gaz Distributie si apoi consul general in Africa de Sud?
Conform functiilor ocupate, Andrei Zaharescu pare un geniu multilateral dezvoltat.
2. Ioan T. Morar. Sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_T._Morar ne informeaza ca Ioan T. Morar "a absolvit ca șef de promoție facultatea de Filologie a Universității Timișoara, secția română-franceză. În perioada 1981-1986 a fost profesor de limba română la Liceul Industrial „Textila” din Lugoj. Din 1987 a devenit redactor al revistelor Viața studențească și Amfiteatru. După 1989 a lucrat la Cuvântul și Alianța Civică.
Între 1990 și 1991 a fost redactor șef la Varietăți, TVR, de unde a demisionat. Este membru fondator al Academiei Cațavencu unde lucrează și în prezent. Din toamna anului 2004 este și senior editor la Cotidianul. A realizat mai multe emisiuni de televiziune, pînă în 1996 activînd în grupul Divertis. Este realizator și prezentator al emisiunii „Lumea citește!” pe TVR 1. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.
În 2010 a fost numit în postul de consul general român la Marsilia, în Franța."!
Intelege cineva cum poate un filolog, profesor, lucrator in televiziune si jurnalist sa ajunga consul general? O astfel de functie nu ar trebui sa revina unui diplomat de cariera care sa aiba la baza o facultate de drept?
Din cate vad, se pare ca in Romania studiile superioare sunt si ele doar de acoperire. E suficient sa faci o facultate si dupa aceea esti bun la toate, daca te dai cu cine trebuie!
3. Liviu Mihaiu. Studiile si traseul profesional sunt descrise partial pe sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Liviu_Mihaiu. Conform acestei surse, Liviu Mihaiu "este un jurnalist din România.
După absolvirea liceului Mircea cel Bătrân din orașul natal a studiat electrotehnica la Institutul Politehnic București, pe care l-a absolvit în 1990.
Este membru fondator al săptămânalului de moravuri grele "Cațavencu", acționar al „Grupului de Presă Cațavencu”, redactor-șef adjunct "Academia Cațavencu" și publisher Tabu, din 2004.
De asemenea ocupă funcția de director editorial și inițiator al postului "Radio Guerrilla".".
Intre 18.Septembrie.2008 si 10 sau 11.Februarie.2009, Liviu Mihaiu a fost Guvernator al Deltei Dunării, dupa cum rezulta de pe sursa http://www.mediafax.ro/social/liviu-mihaiu-revocat-din-functia-de-guvernator-al-deltei-dunarii-3896749!
Intelege cineva de ce studiaza electrotehnica o persoana care ajunge apoi... jurnalist? Intelege cineva de ce un jurnalist care a studiat... electrotehnica este numit pentru o perioada Guvernator al Deltei Dunării, desi o astfel de functie ar trebui sa revina unei persoane care are studii in legatura cu padurile, apele si mediul?
Nu rezulta din aceste situatii ca studiile sunt pentru multi doar o acoperire?
Pe baza acestor situatii, mi se pare evident ca invatamentul romanesc este un invatamant inutil si sub acoperire. Dobandirea unor competente este utila doar celor care vor sa se integreze apoi ca sclavi pe salarii de nimic in sistemul "economic" romanesc. Altfel, prea putin conteaza competentele in cariera acoperitilor care sustin puterea!
Revenind la autodescoperirea lui Turcescu, trebuie remarcat ca acesta era pe lista celor avansati ilegal (prin prisma informatiilor publice) in grad in 2011 si 2012. In articolul "Avansari in grad pe criterii mafiote ", aparut pe 6.Noiembrie.2012, (sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2012/11/avansari-in-grad-pe-criterii-mafiote.html), se mentioneaza ca au fost "avansati ilegal in grad: oameni de afaceri, oameni din sport, primari, politicieni (premier, mimistri de finante, deputati si senatori, secretari de stat), seful ANAF, guvernatorul Bancii Nationale, director Metrorex, oameni din televiziuni si jurnalisti, procuror general, procuror sef al DIICOT, sefa de cabinet, psihoterapeut, presedinte si vicepresedinte CJ, director general adjunct ANL, comisar general al Garzii Nationale de Mediu, artisti."!!!
Acum, prin prisma autodescoperirii lui Robert Turcescu, eu inteleg ca toti acestia sunt agenti acoperiti ai armatei!
Care este misiunea lor POZITIVA, din moment ce nimic bun nu se intampla in Romania? Tara este corupta, saraca, infractionala; numai infractorii traiesc bine.
Listele cu avansatii din 2011-2012, care apar in comentariile aceleiasi surse citate, este plina de puscariasi si puscariabili:
A. Lista cu avansati peste noapte la gradul de colonel conform sursei
http://roarmy.ro/eveniment/2012/11/alte-sute-de-grade-de-ofiteri-acordate-unor-absolventi-noile-liste-de-acordari-si-avansari-pe-2010/
"1. Culita Tarata- de la caporal la colonel,
2. Marian Sarbu- de la soldat la colonel,
3. SCHMUTZER Rudolf – de la soldat la colonel,
4. Rusu Liviu- de la caporal la colonel(Bistrita),
5. Ion Prioteasa de la caporal la colonel (Dolj),
6. Petcu Marius- de la fruntas la colonel,
7. Ninel Peia – de la fruntas la colonel,
8. Ioan Oltean din absolvent direct colonel,
9. Gheorghe Netoiu – de la absolvent la colonel,
10. Mocanu Alexandru din absolvent direct colonel,
11. Magureanu Cezar de la sg. maj la colonel,
12. Marica Vasile din caporal direct colonel,
13. Bogdan Licu din sergent direct colonel,
14. Iordache Luminita din absolvent direct colonel,
15. Ion Gontea din caporal direct colonel,
16. Dancu Vasile din fruntas colonel peste noapte,
17. Subprefectului Vasile Cozama ii sta bine cu grad de colonel ca cele de caporal ii stateau in gat,
18. Ciuclea Ionel din soldat direct colonel,
19. Branza Daniel din soldat colonel peste noapte,
20. Decebal Arnautu de la Neamt din caporal facut colonel.
Acestea sunt doar gradele de colonel acordate cu marinimie in anul 2010, ilegal, de conducerea armatei romane. Acestea sunt personalitatile Romaniei ce au beneficiat, ILEGAL, de marinimia unor ministri sau sefi ai SMG ce au tarat armata romana intr-o mocirla din care cu greu va iesi.".
B. Conform sursei
http://www.ziarulring.ro/stiri/49787/ministrul-apararii-retrage-gradele-pe-lista-coloneilor-un-judecator-suprem-cei-cu-nasu-in-suflet-stiu-de-ce
"PRIMA LISTĂ.
În prima listă iese din ”din pluton”, de departe,
1. un celebru judecător Ilie-Iulian Dragomir (poziţia 150), devenit, peste noapte, lt.-col. (r), din... caporal.
2. Sorin Blejnar, care şi el, la rândul lui, figurează pe ”lista din 2011” a avansărilor (cu grad de... colonel).
3. Din politică şi administraţie ies în evidenţă, în 2010, printre alţii, Gheorghe Sorin Apostol (lt.-col),
4. Gheorghe Falcă (maior, de la caporal),
5. William Brînză (lt.-col. de la gradul de soldat),
6. Tudor Neculai Ciuhodaru (lt.-col. de la absolvent),
7. Vasile Dîncu (col. de la fruntaş),
8. Ioan Oltean (colonel de la absolvent),
9. Cristian Poteraş (lt.-col. de la soldat),
10. Constantin Lucian Simirad (de la caporal lt.-col.),
11. Marian Ion Sîrbu (de la soldat la colonel),
12. Gheorghe Culiţă Tărîţă (de la caporal, colonel).
13. Mai apar şi: un sindicalist - Marius Petcu (devenit col. din fruntaş),
14. un muzician - Cătălin Goia (avansat doar lt.)
15. şi câteva importante nume din lumea sportului, printre care Violeta Beclea-Szekely (avansată lt.-col.), 16. Gheorghe Petre Neţoiu, (din absolvent... colonel).
A DOUA LISTĂ.
Şi pe această listă, de departe, se evidenţiază un magistrat:
17. celebrul criminalist Marius Iacob, zis şi ”procurorul Elodiei” (poreclă primită de la intrumentarea doarului cu acelaşi nume: ”ELODIA”) care, recent, a recunoscut în ”ring” că este mândru că a fost avansat colonel, dar care – ATENŢIE! - , conform documentelor MApN, a obţinut în acelaşi an, mai ceva ”ca Făt-Frumos”, două grade o dată: din locotenent, locotenent-colonel şi, imediat, colonel. Ceea ce nu prea e bine domnilor generali (care aţi făcut aceste avansări), nu e bine!... Din politică şi din administraţie, pe ”lista 2” (a înaintărilor în grad în 2010) apar:
18. Ioan Nelu Botiş (lt.-col. din lt.),
19. Gheorghe Flutur (lt.-col., din mr.),
20. Attila Verestoy (din cpt., col.),
21. Ion Marian Săniuţă (din maior, colonel).
Pe aceeaşi listă regăsim şi alte VIP-uri: din sport, printre care
22. Octavian Bellu (col.),
23. Dumitru Hărădău (col.);
din lumea afacerilor
24. Tiberiu Urdăreanu (col.),
25. un sindicalist – Mircea-Gheorghe Hava (colonel, din locotenent);
26. un universitar ”greu” - Aurelian Bondrea (din locotenent, colonel);
27. un tată ”celebru” -Liviu Maior (din căpitan, colonel)
28. şi un... socru ”celebru”: Gheorghe Seculici (lt.-col., din slt.), socrul celebrului primar Gheorghe Falcă, şi el colonel.".
C. Lista cu avansati din PDL conform sursei
http://www.antena3.ro/life-show/media/lista-ofiterilor-numiti-la-strict-secret-de-fostul-ministru-al-apararii-gabriel-oprea-turcescu-si-mru-printre-colonei-172265.html
"1. Apostu Sorin - Primar Cluj arestat pentru fapte de corupţie - PDL - Lt.Col. (2011, absv.)
2. Arnăutu Decebal - Primar Târgu Neamţ - PDL - Col. (2010, cap.)
3. Blejnar Sorin - Şef ANAF - PDL - Col. (2011, lt. col.)
4. Bica Radu Vasile - Vicepreşedinte al CJ Cluj, arestat pentru fapte de corupţie - PDL
5. Botiş Ioan Nelu - Deputat, Ministru - PDL - Lt.Col (2010, Lt.)
6. Boureanu Cristian - Deputat - PDL - Col. (2011, absv.)
7. Brînză William Gabriel - Deputat - PDL - Lt.Col. (2011, sold.)
8. Brînză Daniel - Secretar Executiv Diaspora - PDL - Col. (2010, absv.)
9. Drăgan Romeo Ionel - Director General Adjunct ANL - PDL - Lt.Col. (2012, Plt.Maj.)
10. Falcă Gheorghe - Primar Arad - PDL - Mr. (2010, Cap.)
11. Ferencz Ştefania Gabriela - Secretar General Adjunct al Guvernului - PDL - Mr. (2011, absv.)
12. Flutur Gheorghe - Presedinte CJ Suceava - PDL - Col. (2011, Lt.Col), Lt.Col. (2010, Mr.)
13. Alexandru Lazescu - Director TVR - PDL - Col. 2011
14. Robert Turcescu - Jurnalist - PDL - Col. 2010
15. Mihai Răzvan Ungureanu - Prim-ministru - PDL - Col. 2011
16. Gheorghe Ştefan - PDL Neamţ - PDL - Col. 2010
17. Ialomiţianu Gheorghe - Ministru de Finanţe - PDL - Col. (2010, Slt)
18. Iliescu Valentin Adrian - Şeful Dep. pt. Rel. cu Parlamentul - Guvern - PDL - Col. (2010, Slt.)
19. Ionescu Silvian - Ex Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu - PDL - Col. (2010, Cpt.)
20. Ivaschescu Nicolae - Secretar de Stat la Ministerul Muncii - PDL - Lt.Col (2010, absv.)
21. Gheorghe Nastasia - Secretar de Stat - PDL - Col. (2010, Mr)
22. Negoiţă Liviu - Primar Sector 3 - PDL - Col. (2012, Mr.)
23. Oltean Ioan - Deputat - PDL - Col. (2010, absv.)
24. Cristian Constantin Poteraş - Primar Sector 6 - PDL - Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.)
25. Preda Cezar Florin - Vicepreşedinte PDL - PDL - Col. (2011, Lt.)
26. Neculai Rebenciuc - Deputat - PDL - Lt.Col. (2010, Sold.)
27. Savin Emanoil - Primar Buşteni - PDL - Col. (2010, slt.)".
Care sunt "serviciile" pe care toti acesti multi inca acoperiti le-au adus armatei si tarii? Sa luam la intamplare un nume din liste: Ferencz Ştefania Gabriela, si sa cautam apoi surse de pe internet pe aceasta tema. Iata ce gasim ca titlu, de exemplu, pe sursa http://www.zf.ro/eveniment/asf-dezgroapa-nume-si-salarii-incasate-de-la-csa-si-cnvm-de-apropiati-ai-pdl-secretara-lui-emil-boc-a-avut-venituri-de-64-131-de-euro-in-doua-luni-12118689:
"ASF dezgroapă nume şi salarii încasate de la CSA şi CNVM de apropiaţi ai PDL. Secretara lui Emil Boc a avut venituri de 64.131 de euro în două luni"!!!
Adica Ferencz Ştefania Gabriela in incasat 64.131 de euro în două luni!!!
Iar sursa http://www.cotidianul.ro/cariera-fulminanta-a-unei-femei-care-a-folosit-stampila-primarului-devenit-premier-187621/ ne ofera o imagine de ansamblu a carierei lui Ferencz Ştefania Gabriela:
"La alegerile parlamenare din 2000, profesorul de drept constituţional Emil Boc devenea deputat PD de Cluj. Trai pe vătrai la Bucureşti. În aceeaşi perioadă, la Universitatea de Drept din Capitală, o anonimă din Coroieni, de lângă Târgul Lăpuş, pe nume Gabriella Stefania Ferencz, era în anul terminal al studenţiei. Tânăra de numai 24 de ani a activat o perioadă în Primăria Capitalei, condusă de Băsescu, iar apoi, la frageda vârstă de 25 de ani, a devenit şefă de cabinet a deputatului Emil Boc. Pe ce criterii a devenit blonda de 25 de ani, proaspăt ieşită de pe băncile facultăţii, şefă de cabinet a unui deputat habar nu avem habar, ci doar bănuim. Profesionale, bineînţeles, şi în urma vastei sale experienţe! De aici încolo bucălata blondă a devenit umbra lui Boc, fie că acesta a fost primar sau premier. Mai mult, acum, umbra lui Boc îşi regăseşte “stăpânul” fiind pe punctul de a părăsi Capitala şi a se reîntoarce la Primăria Cluj-Napoca.
În perioada 2001-2003,dacă ar fi să îi dăm crezare lui Gheorghe Funar, Ferencz a fost pentru Boc ceea ce a fost Udrea pentru Băsescu. Mai mult, potrivit aceleiaşi surse, cei doi au trăit în concubinaj într-un apartament al PD, de pe Calea Victoriei. A avut loc chiar o bătaie de pomină între nevasta lui Boc şi “amica” Gabriella, ca şi între “amica” Gabriella şi “amica” Liliana Călin – personajul apropiat firmei KIAT, cea implicată în scandalul Apostu. Cert este faptul că în 2004, când Boc a câştigat primăria clujeană, Gabriella Stefania Ferencz l-a urmat pe Boc la Cluj, pe Moţilor, unde a devenit mâna sa dreaptă. Iniţial a fost numită inspectoare, apoi director la Direcţia Imobilelor de Stat din Primăria Cluj-Napoca. O poziţie-cheie, care asigură controlul asupra bunurilor imobiliare ale administraţiei locale. Başca membru în câteva Consilii de Administraţie ale unor Regii subordonate Primăriei, postură din care banii au curs spre, deja, “blonda lui Boc”.
Cum Boc devenise între timp şeful principalului partid din România şi de guvernământ, naveta Cluj-Bucureşti şi retur era un lucru la ordinea zilei. Şi, cum primăria trebuia să funcţioneze, blonda lui Boc devenise un fel de sub-primar, pardon, “viceprimar nenumit”, care chiar se instalase în biroul primarului şi, potrivit unor surse, deţinea semnătura ştampilă a primarului.
Relaţia, absolut profesională cum sublinia în multe rânduri chiar Ştefania Ferncz, mergea strună.
Aşa că, la începutul lui 2009, după ce Boc devenea premier, cum altfel, Ştefania – la fel ca mulţi alţi apropiaţi ai lui Boc - lua din nou drumul Capitalei. Acum era deja mâna dreaptă a prim-ministrului, şefă de cabinet a fostului premier Emil Boc şi apoi secretar de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.
După 3 ani, Boc îşi dădea demisia, dar avusese grijă de Ştefania. Una din primele decizii ale premierului intermar Cătălin Predoiu (Decizia 24 din 6 februarie 2012) a fost eliberarea, "la cerere", a lui Ştefan Gati din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului şi instalarea pe acest post a Ştefaniei Gabriella Ferencz, cu rang de secretar de stat. Mai mult, pe nesimţite, între timp, Ştefania devenise membru în CA al EON Gaz, membru în CS al Contragarantare SA (ai cărei acţionari sunt Statul român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (68%) şi Fundaţia Post-Privatizare (32%) şi membru CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) al Eximbank.
Saga blondei lui Boc la Palatul Victoria se încheie pe 8 mai 2012, când premierul Mihai Răzvan Ungureanu o eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.
Între timp însă, fără nici o luare de poziţie din partea jucătorilor de pe piaţă, blonda lui Boc a fost plantată în Comisia Naţională a CNVM să supravegheze o piaţă de 30 MILIARDE de euro (capitalizare de 22 de miliarde de euro, şi activele administrate de circa 7 miliarde euro ale Fondului Proprietatea, SIF-urilor şi fondurilor de investiţii). Parlamentarii au validat în această primăvară noii membri în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care supraveghează Bursa de la Bucureşti. Plicul cu recomandările de partid, şi nu experienţa profesională, a contat. Niciunul dintre noii membri nu are experienţă pe piaţa de capital care să-l recomande pentru o asemenea poziţie. Ştefania Ferencz, şefa de cabinet a lui Boc, Carmen Negoiţă, fosta soţie a primarului sectorului 3 Liviu Negoiţă (membru important al PD-L), Dorina Mihăilescu, fosta şefă de cabinet a lui Adrian Năstase, un inginer metalurgist, un inginer mecanic şi un inginer geolog au înlocuit oameni precum Gabriela Anghelache, şefa catedrei de monedă şi profesor de pieţe de capital la Academia de Studii Economice.
Ce spune legea despre numirea conducerii CNVM (Legea 289/2010)
Comisiile reunite vor efectua selecţia propunerilor dintr-o listă care conţine un număr mai mare de candidaţi decât numărul membrilor ce urmează a fi numiţi, selectaţi exclusiv pe baza experienţei şi calificării tehnice în supravegherea sectorului financiar.
Membrii CNVM trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, în vârstă de minimum 30 de ani, cu o bună reputaţie şi pregătire profesională în domeniul economic sau juridic, având experienţă de minimum 5 ani în sectorul financiar.
Membrii CNVM nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea ori omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege.
Revocarea din funcţie a oricărui membru al CNVM se face în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului prevăzute la art. 3 alin. (2), dacă acesta încetează să îndeplinească condiţiile necesare pentru exercitarea atribuţiilor sale sau dacă se face vinovat de infracţiuni.
O carieră fulminantă: şefă de cabinet parlamentar la 25 de ani, şef direcţie Serviciul Patrimoniu, şefă cabinet prim ministru, secretr general al Guvernului, secretar de stat, membru în CA al EON Gaz şi CS Contragarantare şi Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al Eximbank, iar apoi membru în CN al CNVM.
Toate astea la doar 36 de ani. O carieră demnă de o telenovelă de succes. Ce aptitudini profesionale au dus la această carieră fulminantă nu ştim. Ceea ce ştim însă este că în anul trecut Ştefania Ferencz a fost înaintată în mod excepţional la gradul de maior MAPn pentru merite deosebite. Şi, potrivit unor surse, gradele nu sunt deloc întâmplătoare, ba chiar mai mult, ele aparţin şi unui alt minister şi serviciu decât MAPN.
Totul are o explicaţie, NU?!"!!!
Foarte interesanta intersectarea cu E.On Gaz a lui Ferencz Ştefania Gabriela si a lui Andrei Zaharescu. Cum se face ca, cu atatea genii multilateral dezvoltate sub acoperire, Romania este una dintre cele mai sarace si mai primitive tari din Europa?!?
Are cineva o viata atat de lunga incat sa verifice carierele tuturor celor avansati din listele lu' Peste prajit?
Dar, in final, are vreun rost sa faca cineva asa ceva?
Singurul lucru demn de retinut este faptul ca pornind de la autodezvaluirea lui Robert Turcescu ajungem sa aflam (sau ni se confirma) ca Romania este intr-adevar subjugata de o mafie politico-economica de stat sub acoperire!!!
Molia glicinei pe dalia
Acum 9 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu