Ca tot eram eu marcat de ce i s-a intamplat tatalui meu, a mai aparut ieri o stire despre o tanara decedata la nici 20 de ani de cancer osos!
Pe surse este scris:
1. Conform sursei http://observator.tv/social/o-tanara-baschetbalista-a-murit-de-cancer-135104.html,
"O tânără baschetbalistă, campioană de juniori şi membră a echipe naţionale, s-a stins înainte să împlinească 20 de ani. Luisa a fost răpusă de o formă agresivă de cancer.
În ultima perioada a avut dureri insuportabile, care nu cedau nici la morfină. Oncologii spun că tot mai mulţi tineri sunt loviţi de această maladie necruţătoare. În fiecare zi, în România cel puţin un copil moare din cauza cancerului.".
La final, pe sursa mai este scris:
"Cancerul rămâne principala cauza a mortalităţiii copiilor şi tinerilor.
În fiecare an, în România peste 400 de tineri şi copii mor de cancer."!
2. Conform sursei http://www.voceatransilvaniei.ro/tragedie-baschetul-romanesc-o-baschetbalista-de-20-de-ani-murit-de-cancer/,
"Luisa Silaghi a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai și Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca."
"“O durere de spate, una obișnuită pentru un sportiv. Acesta a fost primul semn”, povestește mătușa fetei, Adriana Pricop, antrenoarea echipe de baschet a CSM Satu Mare.
Boala s-a impus mai repede decît se credea, iar la un an de la descoperirea dureroasă, Luisa s-a stins.".
Din nou se poate constata ca nu exista nicio mentiune despre vreo cauza posibila. Chiar nu are medicina moderna nicio parere despre factorii nocivi generatori de cancer la o persoana echilibrata si care nu face excese? Cumva, cu exceptia localizarii intr-o alta zona a corpului, suferinta acestei tinere si evolutia bolii a fost similara cu cea a tatalui meu, in ciuda diferentei uriase de varsta.
Este socant si revoltator sa aflu ca poate muri cineva de cancer la o asemenea varsta (se moare de cancer si la varste mult mai mici), fara niciun motiv aparent. Niciuna dintre povestile "medicinei" cu fumat, alcool si obezitate (factori bagati adesea in fata atunci cand este vorba de cancer) nu stau in picioare in cazul acestei tinere. Fiind sportiva, evident ca nu avea probleme de greutate si, chiar fara sa o cunosc personal, mi se pare de bun simt sa imi imaginez ca nu a ajuns campioana de juniori fumand si band.
Astfel incat din nou imi imaginez ca "binefacerile" chimicalelor din alimentatie fac victime pe banda rulanta.
Inutilul si desfiintabilul Minister al Sanatatii pare sa nu aiba nicio grija in privinta alimentelor pe care multe surse le declara nesanatoase si generatoare de nenumarate boli, printre care si cancerul.
Oare statul roman si al său Minister al Sanatatii se asteapta ca simplii cetateni sa-si verifice toxicitatea alimentelor pe care le cumpara? Probabil ca o solutie ar fi sa se faca laboratoare de analize private, finantate de catre grupuri de cetateni cu posibilitati materiale.
Numai ca solidaritatea in fata unor situatii de interes general ramane inca o problema greu de rezolvat.
Ma gandesc ca ar fi utila si monitorizarea privata si independenta a maladiilor, dat fiind ca statul masluieste in mod curent statisticile.
Monitorizarea privata si independenta s-ar putea aplica si altor domenii care privesc infractionalitatea, coruptia, violenta (inclusiv violenta in scoli, care este constant musamalizata si minimalizata), calitatea lucrarilor publice, utilitatea lucrarilor publice si multe, multe altele...
Dar faptul ca lumea moare dupa ce se imbolnaveste fara motive aparente de cancer este foarte grav si autoritatile sunt, conform faptelor, total dezinteresate sa faca ceva pentru stoparea acestui flagel.
Sursa http://www.romanialibera.ro/societate/utile/numarul-bolnavilor-de-cancer-creste-exploziv-117728 spunea in 2008 ca
"Numarul bolnavilor de cancer ar putea atinge in viitor cifre ingrijoratoare. In Romania, medicii estimeaza o crestere de la peste 40.000 de cazuri noi diagnosticate in 1994 la 68.000 in 2011. Se prevede o crestere cu aproximativ 2.000 de cazuri de cancer pe an. In Romania mortalitatea prin cancer este in permanenta evolutie, in timp ce in tarile europene aceasta se mentine relativ constanta.".
Aceeasi sursa se intreba daca statisticile romanesti sunt corecte si reale:
"Ani de zile, lipsa unei finantari uniforme a centrelor de oncologie din tara, corelata cu numarul de pacienti tratati, a avut drept consecinta o raportare inexacta a datelor privitoare la epidemiologia cancerului. Conform ultimelor statistici ale Ministerului Sanatatii, in 2005 existau 354.572 pacienti in evidentele medicale judetene.
In Romania, autoritatile sanitare nu au reusit sa organizeze un registru national de cancer, fapt pentru care datele nu sunt conforme cu realitatea. De asemenea, lipsa unor spitale corect dotate atat cu aparatura, materiale sanitare, cat si cu personal sanitar au impiedicat indicarea unui tratament corect pentru pacienti. "In timp ce in Europa, ba chiar mai mult, in Europa de Est mortalitatea este in platou sau in usoara scadere in ultimii ani, in Romania este in permanenta crestere", a mai precizat prof. dr. Florinel Badulescu.".
Sursa http://www.cancan.ro/actualitate/intern/ce-se-intampla-cand-ajungi-sa-fii-chiar-tu-un-numar-dintr-o-statistica.html afirma ca:
"In Romania, cancerul se situeaza pe al doilea loc in ceea ce priveste cauzele mortalitatii (conform Centrului de statistica din cadrul Ministerului Sanatatii), dupa bolile sistemului circulator.
Se estimeaza ca in decursul a cativa ani, cancerul va fi principala cauza a mortalitatii. Anual, 60.000 -70.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar valorile sunt in crestere, conform aceleiasi surse.
Numarul deceselor provocare de cancer in Romania este de doua ori mai mare in 2012 comparativ cu 2009, potrivit datelor publicate in Jurnalul European de Oncologie.
Astfel, anul trecut rata deceselor cauzate de cancer inregistrata la noi in ţara a fost de 388 cazuri la suta de mii de locuitori, in vreme ce in 2009 s-au inregistrat 182 de cazuri la suta de mii de locuitori.".
Recent, in aprilie 2014, sursa http://nutritie.restomania.ro/sanatate/cancer-in-romania-statistici/ mentiona ca:
"Potrivit statisticilor europene, Romania NU este in topul clasamentului in ceea ce priveste numarul deceselor cauzate de cancer si nici in ceea ce priveste cazurile nou diagosticate. Totusi, aproape 80.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an si dintre acestia, majoritatea nu supravietuiesc.".
Deci prognoza din 2008 a fost depasita cu "succes". In plus, "problema este data de faptul ca majoritatea pacientilor sunt diagnosticati in stadii avansate ale bolii. Poate ca avem o incidenta mai mica a cazurilor de cancer, dar faptul ca le depistam in stadiul 3 si 4 nu ne ajuta.".
Haosul din asa zisul sistem medical romanesc este descris astfel:
"Cifrele poate ca nu arata mare lucru privite individual, poate doar faptul ca un medic oncolog roman trebuie sa isi imparta timpul intre multi pacienti si, ca urmare, tratamentul personalizat lipseste in marea majoritate a cazurilor. Insa, daca intram in detaliile studiului GfK, observam un aspect mult mai important: peste 70% dintre pacientii nou diagnosticati cu cancer la plamani si peste 60% dintre cei cu cancer renal ajung la medic in stadiul 4 al bolii, cand doar o minune mai poate intinde speranta de viata a pacientului la cativa ani."!
Dupa parerea mea, prin prisma unor cazuri concrete (dintre care unele le cunosc personal), oricine este expus la riscul de a face cancer, chiar daca nu bea, nu fumeaza si nu este gras. Aceste situatii sunt total ignorate de autoritati (in primul rand de autoritatile medicale), care in mod evident nu doresc sa investigheze care sunt celelalte modalitati de a face cancer desi persoanele care se imbolnavesc nici nu beau, nici nu fumeaza si au o viata activa din punct de vedere fizic.
Din punctul meu de vedere, valabil macar pentru Romania, medicina "moderna" actuala a devenit medicina mortii, nu a vietii. Nu prea ma intereseaza faptul ca medicii stiu sa prescrie Nurofen pentru raceli. Ar fi de dorit ca atunci cand vietile tuturor pot fi in pericol, sistemul medical sa fie capabil de reactii eficace in timp real.
Legat de cazul concret al cancerelor, in ciuda asa ziselor cercetari facute peste tot in lume si a uriaselor sume cheltuite pentru "cercetare" in vederea gasirii unui leac pentru cancer, raspunsul standard al medicinei "moderne" a ramas "NU SE MAI POATE FACE NIMIC.".
Este acceptabil asa ceva?
Antirrhinum siculum
Acum 53 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu