Comentez acum momentul Crin Antonescu, din cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" din 23.IAN.2010, vizionat pe sursa:
http://inregistrari.antena3.ro/view-23_Jan-2012-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html
Mihai Gadea vorbeste despre balbaiala puterii la demiterea lui Baconschi, afirmand din nou eronat si tendentios ca Baconschi s-a referit la toti protestatarii atunci cand a folosit formula "mahala inepta" [minutul 59:30]. Antonescu este zambaret si ironic, dar, sa nu uitam, in acelasi timp suferind din cauza regimului Basescu.
Dupa care Mihai Gadea vorbeste despre demisia in bloc a opozitiei [minutul 1:00:15]. Ca o paranteza, aceasta demisie se dovedeste astazi, 24.IAN.2010, o balbaiala in bloc a opozitiei "responsabile", care a reevaluat...
Antonescu spune ca [minutul 1:02:15] acest demers (demisia in bloc) nu este o solutie; solutia este data doar de alegerile anticipate.
Dupa care continua: DACA AVEM UN NUMAR FOARTE MARE DE CETATENI AI ROMANIEI CARE NU MAI SUPORTA ACTUALELE AUTORITATI ALESE PRIN VOT, SOLUTIA ESTE ALEGERILE ANTICIPATE [minutul 1:02:30]!!!
Tot ce era esential s-a spus: este nevoie de UN NUMAR FOARTE MARE DE CETATENI. Acum este evident ca Piata Universitatii este plina de agitatori USL infiltrati. Acum a devenit clar de ce in Piata Universitatii se striga (mai ales cand se filmeaza) "Jos Basescu", "Jos Guvernul Boc" si "Alegeri anticipate"! Acum este evident de ce nu se striga "Salarii decente" si "Locuri de munca": pentru ca nici actuala opozitie nu are chef de asa ceva. Scopul USL este de a face naivii legitim nemultumiti sa iasa in strada in NUMAR FOARTE MARE, ca in 1989.
Rezolva simpla iesire a cetatenilor in strada problemele legitime? Evident, nu. Se realizeaza doar vidul de putere necesar pentru ca fortele politice organizate sa-si rezolve interesele politice murdare.
Se spune in strada: "PDL - USL, aceeasi mizerie". Si daca opozitia nu este doar la fel de mizerabila ca si puterea, dar chiar mana in mana cu puterea? Daca puterea este la fel de interesata sa creeze haos? Daca opozitia face jocul puterii? Sa ne imaginam de exemplu ca puterea face un miting de sustinere a actualului guvern. Din cei 5.000.000 de votanti ai PDL, multi sunt direct interesati de mentinerea puterii. O parte din puterea si banii de la centru se distribuie in teritoriu. Zeci de mii de persoane din teritoriu sunt interesate sa-si mentina puterea si accesul la banii publici.
Deci, ce s-ar intampla daca ar exista doua tabere extrem de antagoniste in strada? Pana la lupte de strada si chiar pana la razboi civil nu este decat un pas! Puterea si opozitia vorbesc de stabilitate, dar cunoastem foarte bine ipocrizia ambelor tabere.
Ideea este ca pe baza unor confruntari stradale violente se poate justifica orice derapaj economic, falimentul national, inflatia galopanta, faptul ca masurile "dure dar necesare" nu si-au mai facut efectul. S-ar putea spune ca sacrificiile au fost inutile, s-ar invoca mostenirea dezastruoasa...
PUTEM AJUNGE SA TRAIM MOMENTE CUMPLITE SI INCREDIBILE IN ACEST MOMENT. PUTEREA SI OPOZITIA AU TOT INTERESUL SA CREEZE O ASTFEL DE DIVERSIUNE. CEI CARE IES IN STRADA SI NU SUNT AGITATORI AI PARTIDELOR SI MONARHIEI POT AJUNGE MASA DE MANEVRA A ACESTORA. IESIREA SI RAMANEREA IN STRADA IN ACESTE MOMENTE, PE BAZA UNOR SLOGANURI CU FINALITATE INCERTA, INSEAMNA IRESPONSABILITATE ATAT FATA DE CETATENI, CAT SI FATA DE SIGURANTA PERSONALA!!! SA NU NE LASAM MANIPULATI DE VORBELE GOALE ALE POLITICIENILOR!
Sa ajunga Guvernul Boc la sfarsitul mandatului si sa vedem daca Romania se va transforma intr-un paradis al prosperitatii. Daca nu, greu de crezut ca i se poate cere legal socoteala. O astfel de miscare de strada ar fi mult mai oportuna dupa urmatoarele alegeri, cand se va vedea ca urmatoarea putere va fi la fel de ticaloasa ca si actuala, atunci cand se va vedea ca urmatoarea putere nu va lua masuri in justitie impotriva actualei puteri!
Ponta, Antonescu si Constantin au cerut mereu Presedintelui si Guvernului sa-si dea demisia si sa plece. A spus vreodata opozitia ca va aduce in fata justitiei actuala putere? Sa fim atenti la nuante!
Sa revenim la Antonescu [minutul 1:03:40]. Acesta subliniaza faptul ca, desi multa lume a fost afectata de taierile de salarii si de restul masurilor aberante, nimeni nu a avut revendicari materiale! Intr-adevar, eu sunt socat de aceasta situatie: multi se declara muritori de foame, dar foamea le trece daca pleaca Basescu si Boc?! Simpla venire a USL sau a regelui la putere rezolva lipsurile romanilor? Ce farsa sinistra mai este si asta?
Mugur Ciuvica spune ca daca puterea nu-si va da demisia va fi un iures general [minutul 1:08:10]?! Pornind de la afirmatia ca Angela Merkel a reusit sa-l convinga pe Berlusconi sa plece se lanseaza in tot felul de speculatii hazardate pe care le ofera ca situatii certe. Parerea lui. Daca nu-i ca el, nu-i cere nimeni socoteala.
Mihai Gadea le numeste pe Andreea Molocea si Oana Moisil "reprezentanti ad-hoc ale manifestantilor" [minutul 1:12:07]. Dupa care le intreaba ce si-ar dori sa faca opozitia. Andreea Molocea spune ca Parlamentul nu si-a facut datoria fata de oameni si ca nu "vom mai lasa sa fim mintiti si ca valorile sa fie incalcate; vom proteja democratia". Ma rog, mereu obsesia cu democratia, hai sa protejam o notiune care nu este inca definita juridic. Oana Moisil spune [minutul 1:16:55] ca doreste ca opozitia sa vina in piata in calitate de simpli cetateni, sa asculte cererile pietei, dupa care sa se intoarca in Parlament si sa gaseasca solutii. Destul de "interesant". Adica ar rezulta ca parlamentarii nu stiu ca e naspa sa muncesti pe bani putini sau sa nu ai loc de munca. Uimitor cum toti acesti "nestiutori" ajung sa reprezinte destinele cetatenilor si ale natiunii! Explicatia rezida in faptul ca sunt votati de persoane mult mai nestiutoare decat ei...
Oana Stancu [minutul 1:19:10] il infiereaza si ea pe Teodor Baconschi, printre altele, dupa care aduce in discutie cazul Mircea Toader, care l-a reprezentat pe tatal Ministrului Anca Boagiu intr-o afacere imobiliara.
Oana Stanciulescu [minutul 1:23:30] aminteste, printre altele, faptul ca Guvernul a incheiat un protocol cu "revolutionarii" din 1989, prin care s-au angajat sa plateasca indemnizatiile "revolutionarilor", cu conditia ca acestia sa nu mai iasa in strada. Asa ca am tras concluzia ca "revolutionarii" din 1989 au convingeri clare, la fel ca ori ce luptator din politica: banii.
Crin Antonescu se intreaba [minutul 1:26:55] de ce nu este nici o diferenta intre el, care nu a furat bani publici, si cei de la putere. Ofera imediat cazuri concrete de situatii presupuse ilicite in care s-au aflat oameni ai puterii. Intrebarea care se pune este: daca Crin Antonescu stie ca acesti oameni ai puterii au comis ilegalitati, de ce nu face denunturi penale impotriva lor si de ce nu prezinta probele in justitie? De ce totul se rezuma doar la aratat cu degetul? Totul se petrece la nivel de clasa I, toti se arata unii pe altii cu degetul. De ce mai avem justitie, ca sa dea sentinte infirmate la CEDO? Cum este posibil ca presa sa faca mereu "dezvaluiri senzationale" despre oameni ai puterii, fara ca aceste cazuri sa ajunga in justitie? Se prezinta cazuri reale sau se face circ mediatic?
Legat de intrebarea pe care si-o pune Crin Antonescu, de ce nu se fac diferente, mi se pare ca problema se pune in mod ipocrit. Nimeni nu cred ca are timp si date sa evalueze individual toti membrii partidelor. Nimeni nu are o baza de date cu cat a furat fiecare individ in parte. Este vorba de evaluarea partidului din care face parte. Din punctul meu de vedere, pur personal, toate partidele au tratat cu mare ticalosie problema salariului minim in Romania, atunci cand au fost la putere, beneficiind de complicitatea la fel de ticaloasa a sindicatelor. Acest lucru s-a rasfrant si asupra bugetului de stat prin bani neincasati, atat din salarii, cat si din consum! Stiu sigur, din experienta proprie, ca productivitatea romanilor nu intra in erectie atunci cand muncesc in strainatate, desi se primesc mult mai multi bani afara. Stiu la fel de sigur, din experienta proprie, ca toti "investitorii" straini (de exemplu Nokia, care intre timp s-a si "tirat") se instaleaza in Romania numai pentru ca aici salariile sunt ticalos de mici!
S-a mai luat in ras [minutul 1:42:15] problema celor care vor inlocui actuala putere, s-a recomandat ironic sa fie votat inca odata Basescu. Pai atunci de ce tot acest circ?
Andreea Molocea [minutul 1:42:25] ia mai in serios discutia si spune ca se doresc solutii si o agenda politica clara. Antonescu ii spune ironic ca liberalii vor pleca, ca nu vor mai fi conflicte in Parlament si ca toata lumea va aplauda. Adrian Ursu ii raspunde la fel de ironic [minutul 1:43:30] ca nu poate exista consens in Parlament. Din punctul meu de vedere, totusi, adevarul este unic. Asa ca, tot din punctul meu de vedere, ar putea exista consens in fata unor principii generale. Parlamentarii pot duce orice tema in derizoriu prin discutii inutile si ipocrite, prin lansarea de idei secundare si pe langa subiect. TOATE PROBLEMELE AU RASPUNSURI DIRECTE REZULTATE DIN CONDITIILE INITIALE SI DIN SCOPURILE URMARITE. Din acest motiv, de exemplu, nu se construiesc masini cu roti patrate. Dar, probabil ca parlamentarii romani ar fi stare sa ia in calcul si aceasta ipoteza. Lasand ironia la o parte, cam in acest mod este tratata problema salariului minim in Romania, in dispretul oricarui argument.
Andreea Molocea [minutul 1:43:55] insista sa se tina cont de dorintele pietei, iar Crin Antonescu o intreaba care sunt aceste dorinte. Andreea Molocea cere solutii si ca discursul opozitiei sa nu fie numai anti. Crin Antonescu intreaba ce cere piata. Andreea Molocea ii raspunde ca el, Crin Antonescu, a afirmat ca stie care sunt aceste probleme. Antonescu raspunde ca problemele identificate de el in piata sunt: nemultumirea fata de autoritati, demisia Presedintelui si a Guvernului si alegeri anticipate. Pentru alte chestiuni punctuale este dispus sa discute si sa faca proiecte de lege, dar sa nu se amestece acum lucrurile. Oana Stanciulescu spune ca a fost si ea in piata si ca una din solutii este jos Basescu si Guvernul. Ma rog, pentru acuratete, astea nu sunt solutii ci situatii procedurale. Problemele economico-sociale, infiintarea de locuri de munca si salarii decente, sunt ignorate constant.
Mugur Ciuvica vine si el propagandistic [minutul 1:46:07] cu aceleasi povesti: hai sa-l dam intai jos pe Basescu, sa dam jos Guvernul, sa facem anticipate, sa se discute in campania electorala ce se doreste sa se discute, sa-si gaseasca strada candidatii care sa o reprezinte. Gadea o intreaba ironic pe Andreea Molocea daca doreste sa candideze, aceasta raspunde ca nu are varsta, Crin Antonescu se abtine sa nu rada in hohote, Ciuvica imparte directive si sfaturi si in final recomanda sa nu mai fie votat Parlamentul nou instalat dupa ce si acesta va dezamagi.
Discutia a continuat, dar mie unul mi-a ajuns! Multumim pentru bataia de joc!
CONCLUZIE: JOS MANIPULAREA SI DIVERSIUNEA!
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 5 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu