Nicolae Vacaroiu, Preşedintele Curţii de Conturi a facut niste declaratii stupefiante, din care se dintinge enuntul "Pe domeniul achizitiilor [...] se fura prea mult.".
Declaratiile se gasesc pe mai toate sursele de stiri, dintre care enumeram cateva:
http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/vacaroiu-pe-achizitii-se-fura-prea-mult-2013-2014-vor-fi-cei-mai-grei-ani-ai-romaniei-281769.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/Nicolae-Vcroiu-Se-fur-prea-mult-Sunt-ani-grei-i-e-nevoie-de-un-guvern-dur-1007257.html
http://a1.ro/news/politic/nicolae-vacaroiu-in-romania-se-fura-prea-mult-urmeaza-ani-grei.html
http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Vacaroiu-_-Pe_achizitii_se_fura_foarte_mult-Curtea_de_Conturi_este_extrem_de_exigenta_si_dura_0_797920227.html
Citez de pe urmatoarele surse:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13472771-nicolae-vacaroiu-tara-noastra-fura-prea-mult-2013-2014-vor-cei-mai-grei-ani-romaniei.htm
"Pe domeniul achizitiilor situatia este grea si Curtea de Conturi este extrem de exigenta si dura incepand de acum, pentru ca, dupa toate calculele mele, se fura prea mult."
...
"La ora actuala niciun combinat nu mai are parte de petrochimie, am reusit 'performanta' sa le vindem. (...) Acum spunem ca Romania nu mai are resurse"
http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/nicolae-vacaroiu-in-romania-se-fura-prea-mult-statul-pierde-7-miliarde-de-euro-din-rambursari-ilegale-de-tva-cat-cheltuie-anual-cu-sanatatea-626986.html
"Statul pierde anual 7 miliarde de euro din rambursări ilegale de TVA pe facturi false sau firme fantomă, a declarat Nicolae Văcăroiu, Preşedintele Curţii de Conturi. Acesta a adăugat că România are o economie subterană dublă faţă de cea a UE. Valoarea de 7 miliarde de euro reprezintă aproape o şesime din bugetul României şi totalizează bugetele cumulate a multor ministere importante. Suma care scapă statului ar fi suficientă pentru a acoperi cheltuielile cu sănătatea care se ridică în România la 5,6% din PIB, ceea ce reprezintă 6,7 miliarde de euro. Cele cu învăţământul totaliează 3% din PIB, adică la 3,6 miliarde de euro.
Ca să avem proiecţia completă a ceea ce se poate face cu 7 miliarde de euro e bine de ştiut că deficitul bugetar pe acest an se ridică la 13,6 miliarde de lei, circa 3,2 miliarde de euro. Deci, dacă economia subterană ar fi adusă la lumină, atunci România nu numai că nu ar trebui să se mai împrumute pe pieţele externe, dar ar rămâne şi cu un surplus de bani de aproape 4 miliarde de euro, bani care s-ar putea îndrepta către pensii sau învăţământ."
Nu stim pe cati ani se intind pierderile statului evocate de Vacaroiu. Dar, daca statul mafiot roman, foarte generos si neputincios in fata infractorilor economici pierde anual 7 miliarde de euro, inseamna ca in 10 ani s-au pierdut 70 de miliarde de euro!
Se infirma astfel "teza" romanului puturos care nu vrea sa munceasca si care asteapta bani. In schimb se confirma teza statului mafiot producator de gauri financiare. Nu cetatenii romani au creat "criza", ci statul roman insusi s-a declarat in criza.
Se pare ca Nicolae Vacaroiu, potrivit propriilor declaratii, nu este deranjat de faptul ca in Romania se fura pe domeniul achizitiilor publice, ci doar de faptul ca se fura PREA MULT. Adica daca s-ar fura 10 lei, 100 de lei, treaca de la el, dar sa se fure cu miliardu', asta e prea de tot.
Pana acum, Curtea de Conturi avea o duritate medie si o exigenta mediocra, pentru ca se fura, probabil, cu foarte mult bun simt, dar de acum, 24.10.2012, duritatea si exigenta Curtii de Conturi vor fi extreme.
De ce o fi inchis pana acum ochii Curtea de Conturi la aceste "maruntisuri"? De ce a ramas indiferenta atunci cand se taiau veniturile cetatenilor, crestea TVA-ul si se luau masuri de austeritate? Ce o fi miscat "inima" Curtii de Conturi si a facut-o sa reactioneze? Sa nu ne facem iluzii prea mari, singura reactie a fost o declaratie. Oare cat recupereaza pe an institutiile statului din ceea ce se pierde?
Sunt convins ca foarte multi cetateni romani de buna credinta s-au dat peste cap sa munceasca mai mult si mai bine, indemnati de propaganda oficiala, ca sa scoata tara din "criza", fara sa stie ca valoarea adaugata de munca lor era insusita de cei care fura prea mult pe domeniul achizitiiolr publice. Imi si imaginez cate ore suplimentare neplatite or fi facut naivii, cate sambete si duminici muncite s-au jertfit in zadar pe altarul "crizei".
In treacat mai aflam de la Vacaroiu ca nu mai avem petrochimie pentru ca au fost vandute combinatele. Ne amintim ca Nicolae Vacaroiu a fost prim-ministru intre anii 1992-1996, atunci cand au avut loc cele doua cuponiade - Marea Privatizare - (1992 si 1995) in urma carora majoritatea romanilor s-au ales cu niste hartii a caror valoare a fost inghitita de inflatie. Asa ca demagogul daca ar fi tacut ar fi parut mai intelept.
In concluzie, nu cetatenii sunt de vina pentru ca se fura prea mult pe domeniul achizitiilor publice. Nu cetatenii sunt de vina pentru ca institutiile de control ale statului mafiot roman sunt niste institutii fantoma sau niste institutii mafiote, mana in mana cu hotii si parti la impartirea prazii, adica a banilor publici.
VREM SA VEDEM DUPA GRATII HOTII DE BANI PUBLICI! VREM AMENZI URIASE PENTRU CORUPTI!
Antirrhinum siculum
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu