marți, 16 octombrie 2012

Reinstaurarea monarhiei - o solutie abjecta pentru Romania

Propaganda pro monarhie opereaza cu intensitate in media romaneasca. Butonam la televizor si m-am oprit la o trancaneala de pe Giga TV, postul lui Gheorghe Pinalti. Vad o tanti care vorbea cu un nene. Nenea spunea: a crescut somajul, salariu este de 530 de lei net, populatia Romaniei a scazut; solutia ar fi monarhia.

Toti agentii de influentare a opiniei publice au ca tema inducerea catre populatie a parerii ca monarhia ar fi cea mai buna solutie pentru Romania in acest moment, desi aceasta solutie este in primul rand ilegala, nefiind permisa de Constitutia Romaniei.

Contrar curentului, parerea mea este ca monarhia este o solutie abjecta gandita de politicieni oportunisti, care au deja functii si beneficii asigurate daca regele va fi reinstalat in Romania.

Se face multa reclama monarhiei in numele unor realizari ale politicii externe romanesti din vremea monarhiei. Chiar in aceste zile se sarbatoresc 90 de ani de la incoronarea primilor regi ai Romaniei Mari, conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13417969-sarbatoare-alba-iulia-implinesc-90-ani-incoronarea-primilor-regi-romaniei-mari.htm. Adica un alt prilej de propaganda pro monarhie.

Voi rememora in continuare unele dintre marile ticalosii realizate de monarhie, in dispret total fata de cetatenii acestei tari.

Conform sursei http://ro.wikipedia.org/wiki/Regatul_Rom%C3%A2niei, aflam ca:

"La 10 februarie 1938, pentru a preveni formarea unui guvern ce avea să includă miniștrii din Garda de Fier, [...] , regele Carol al-II-lea a dizolvat guvernul și a instituit o dictatură regală. Instituind starea de asediu și cenzura, el numește un guvern consultativ, în frunte cu Patriarhul Miron Cristea, având în componența sa pe generalul Ion Antonescu, ministru al apărării. În februarie 1938, Carol al-II-lea publică noua Constituție, care asigura baza juridică a regimului autoritar. Pentru a-și consolida puterea, el desemnează Consiliul de Coroană ca organ permanent și dizolvă partidele politice."

Citind aceste randuri, mi se pare "minunat" circul politic romanesc actual. Pe de o parte, circa 7,5 milioane de persoane au votat pentru demiterea lui Basescu, nu se stie din ce motive legale. Pe de alta parte, in 1989 a fost inlaturat "dictatorul". Pentru ca astazi sa se faca propaganda monarhiei. Monarhie care, prin reprezentantul sau Carol al II-lea, a facut urmatoarele:
1. A instituit dictatura regala!!!
2. A instituit cenzura!!!
3. A dizolvat partidele politice!!!

Ce de "beneficii" a adus monarhia Romaniei, un adevarat "triumf" democratic!

Urmarile tragice ale acestei dictaturi regale nefaste sunt marile amputari teritoriale din 1940, pe care media nu se mai inghesuie sa le reuneasca sub titulatura "Faurirea Romaniei Mici sub Carol al II-lea". Se pot afla de pe sursa http://www.corneliu-coposu.ro/articol/index.php/322_dictatura_regala/:

"La 26-28 iunie 1940, în urma unor note ultimative, URSS a ocupat, fără rezistenţă armată, Bucovina de Nord şi Basarabia. [!!!]
...
La 30 august 1940, prin "Dictatul de la Viena", impus de Germania şi Italia, a fost smulsă României partea de nord-vest a Transilvaniei, cu o suprafaţă de 43.492 km2 şi o populaţie de 2.667.000 de locuitori.
[!!!]
...
La 7 septembrie, printr-un tratat de frontieră încheiat la Craiova, România a cedat Bulgariei sudul Dobrogei."
[!!!]

Cat despre faurirea Romaniei Mari, ar trebui precizat ca aceasta a reprezentat un succes urias al diplomatiei romanesti, care a avut parte de oameni exceptionali in acea vreme, de exemplu Take Ionescu (sursa: http://www.lovendal.net/wp52/take-ionescu-politicianul-gura-de-aur-a-murit-din-cauza-unor-stridii/) si Ion I.C. Brătianu (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_I.C._Br%C4%83tianu).

Problema centrala nu este daca monarhia a facut mai mult bine sau mai mult rau Romaniei.

Problema centrala este ca monarhia poate face rau Romaniei la fel ca orice alt regim politic din Romania. Propaganda incearca sa prezinte monarhia ca o garantie a functionarii normale a statului roman, realitatea si istoria ne arata ca monarhia s-a putut transforma in dictatura regala, care a distrus Romania Mare!

In concluzie, eu nu doresc monarhie in Romania. Nu este normal ca intr-o tara unde s-a strigat "Jos dictatorul!" sa fie pus un cetatean mai presus de toti si sa aiba calitatea de rege. Cu atat mai mult cu cat acest cetatean este fiul regelui care a instaurat dictatura regala si a distrus Romania Mare.

Actualul regim politic este bun pe hartie, numai ca oamenii care ar trebui sa il reprezinte, de fapt il submineaza. Trebuie schimbati oamenii de la putere, nu si regimul politic.

Alesii pot fi schimbati prin vot, un rege nu poate fi schimbat prin vot. Daca nu suntem in stare sa impunem prin vot democratic oameni care sa ne apere interesele, cu atat mai mult nu trebuie sa acceptam la putere un rege care nu mai poate fi dat jos prin vot atunci cand ne este dusman.

Un comentariu:

  1. Marius Barbu15 octombrie 2012, 20:38
    Foarte frumoasa floarea din chiftele si fluturasii din paine. Sosul de rosii are o culoare superba. Eu nu evit prajelile, dar nici nu abuzez de ele. Folosesc uleiul de turte de masline la prajit. Mi se pare mult mai sanatos decat cel de floarea soarelui, care uneori este atat de transparent si de fluid ca nu stiu exact ce mai contine. Imi place foarte mult prezentarea, ca de obicei. O seara buna iti doresc!
    DiaMar bucataria galbena16 octombrie 2012, 13:10
    Marius Barbu. Ma bucur foarte mult ca-ti sunt pe plac.Multumesc.
    Nu l-am incercat pana acum,dar am sa-l incerc si eu.Cat despre uleiul de floarea soarelui,ai perfecta dreptate.
    O zi buna iti doresc!
    Marius Barbu16 octombrie 2012, 19:32
    In legatura cu uleiul de masline, o precizare importanta ar fi ca gustul mancarurilor la care se foloseste capata o tenta usor amaruie. La mine in casa a fost o perioada de acomodare, dar dupa aceea a devenit indispensabil.
    Marius Barbu16 octombrie 2012, 19:29
    Buna seara,
    Iti multumesc pentru toate comentariile pe care le-ai facut pe blogul meu. Pe langa faptul ca ai un blog culinar foarte frumos, ai si un caracter exceptional.
    Cu toate acestea, pe blogul meu pot intra gunoaie anonime care fac comentarii tendentioase.
    Nu doresc sa interzic acelor gunoaie sa intre pe blogul meu, pentru ca doresc sa se stie de existenta lor.
    Dar nu doresc nici sa devii tinta abjectiilor lor.
    Asa ca imi doresc foarte mult sa nu mai comentezi acolo. Pentru mine nu este absolut nicio problema.
    Iti voi vizita blogul cu aceeasi placere.
    Iti doresc multa sanatate!

    EMOTIONANT!

    RăspundețiȘtergere