Statul mafiot este mereu in cautare de masuri pentru saracirea populatiei. Pe langa clasicele majorari de taxe si scumpiri ale produselor de baza, se continua practicarea terorismului economic impotriva populatiei prin amenzi aberante.
Din start pun la indoiala buna credinta a autoritatilor atunci cand incearca sa justifice introducerea de noi amenzi si majorarea celor vechi. Daca autoritatile ar vrea sa fie corecte si de buna credinta, ar trebui sa introduca amenzi usturatoare in primul rand pentru:
1. Coruptie;
2. Abuz in serviciu;
3. Cheltuirea aberanta a banilor publici;
4. Falimentarea voluntara de catre manageri si consilii de administratie de mari firme de stat;
5. Neglijenta in serviciu cu consecinte grave in patrimoniul firmei de stat;
6. Semnarea de catre functionarii statului de contracte paguboase pentru stat, contribuabili si banii publici.
Statul este mereu disperat sa majoreze amenzile pentru abaterile de la normele de circulatie. Dar tot statul "uita" in forma continuata sa faca autostrazi si tot statul refuza in forma continuata sa-i pedepseasca pe cei care au subminat economia nationala si saracit nejustificat bugetul de stat prin semnarea contractului cu Bechtel.
Sigur ca este "complicat" pentru statul mafiot sa introduca amenzi pentru coruptie. E ca si cum "mafia lui Nastase" ar scuipa in sus. Va dati seama ce dezastru ar fi pentru infractorii de la stat o lege care sa prevada o amenda pentru coruptie cuprinsa intre de 10 ori si de 100 de ori valoarea spagii?
Cu ce ne incalzeste ca ajunge un corupt de la stat in inchisoare, daca ramane cu banii? Cati nu ar vrea sa aiba sansa de a face cativa ani de puscarie pentru a beneficia apoi de o spaga de 100.000 de euro (salariul minim pe economie platit pentru aproximativ 40 de ani!)? Mult mai placut si util ar fi ca unul care cere spaga modica de 100.000 de euro sa fie obligat sa plateasca o amenda cuprinsa intre 1.000.000 de euro si 10.000.000 de euro!
Este exagerat asa ceva? Nici vorba, mai jos am pus o lista cu amenzi actuale; la amenzile pentru discriminare este scris: "cine discrimineaza o persoana risca o amenda intre 1.000 si 30.000 de lei, iar cine jigneste un grup risca intre 2.000 si 100.000 de lei amenda"!!! I-auzi, domnule, pentru o vorba sa platesti 100.000 de lei? Si atunci aia care dau cu pumnul cat ar trebui sa plateasca? Aia care omoara cat ar trebui sa plateasca? Ce e mai grava, jignirea sau violenta? Pai, pentru un omor, amenda ar trebui sa fie din start minim 1.000.000 lei! Iar rahatii astia de la stat care fura si risipesc banii publici in forma continuata de ce sa nu plateasca?
Ce se mai amendeaza prin Romania? Se amendeaza cei care hranesc cainii fara stapan, dar nimeni nu duce cainii in adaposturi. ONG-urile pro javre sunt de fapt organizatii juridice care se ocupa cu politia si justitia animalelor, care militeaza pentru dreptul javrelor de a trai intre blocuri, de a fi vaccinate si sterilizate pe cheltuiala contribuabililor si de a ataca si agresa nestingherite oamenii. Dar ONG-urile nu aduna javrele de pe strazi sa le duca in adaposturi. Adica aceste ONG-uri sunt de fapt niste interfete, niste paravane intre cetateni si mafia functionarilor statului care arunca bani publici pe intretinerea javrelor.
Se amendeaza cei care nu fac colectarea selectiva a deseurilor. Asta mi se pare o munca patriotica, de fapt munca obligatorie si fortata, in beneficiul firmelor care se ocupa cu reciclarea deseurilor. Pe vremea lui Ceasca exista ICVA (Intreprinderea pentru colectarea si valorificarea ambalajelor), unde cetatenii se duceau cu sticle si borcane si luau bani pe ele. Duceam si eu, cand eram copil, mai ales ca pentru o sticla de sampanie primeam 3 lei! Mai exista acum asa ceva? Poate ca amaratii ar vrea sa faca un ban in loc sa fie pusi la munca fortata... De ce nu sunt centre unde sa se colecteze contra cost plasticul si sticla? Ca pentru hartie si metale exista deja asa ceva.
Se amendeaza timisorenii care nu-si intretin spatiile din fata locuintelor! Dar noi, cetatenii, de ce nu avem dreptul sa amendam rahatii de edili care mentin in forma continuata aspectul de cocina al oraselor? Cum e ingrijit, de exemplu, uriasul teren viran ultracentral dintre Casa Poporului si Academia Romana? Simpla formulare a intrebarii contine deja raspunsul. In plus, de ce nu putem amenda responsabilii de starea drumurilor pentru toate gropile din asfalt? Adica numai cetateanul trebuie sa faca, iar statul face galerie de pe margine si amendeaza!
Foarte "justificata" si amenda pentru cei care au aparate de aer conditionat instalate pe fatada blocurilor. Pai unde ar trebui sa-si puna cetateanul unitatea externa a aparatului de aer conditionat? In baie? Adica au fost lasati pana acum sa-si instaleze aparatele, acum se trece la amendarea tuturor! Dar cetatenii de ce nu au dreptul sa amendeze statul care si-a instalat aparate de aer conditionat tot pe fatadele cladirilor? Voi publica fotografii cu cladirile statului din zona Casei Poporului, sa vedem cat de mult il doare in cot pe stat de legea pe care vrea sa o aplice numai cetatenilor! Astfel de bani din amenzi vor finanta apoi proiectele aberante si ultra costisitoare propuse de nemernicii din primarii sau de autoritatile centrale. Adica vor intra in buzunarele firmelor care au contracte cu statul si in buzunarele ordonatorilor de credit.
Numai amenzile pentru aruncarea gunoaielor aiurea si pentru gratarele neautorizate se incadreaza in limite cat de cat rezonabile.
Pentru mine, strategia amendarii cetatenilor pentru orice motiv pueril, cu atat mai mult in mod discriminatoriu, pentru fapte pe care statul le comite pe banda rulanta, inseamna terorism economic practicat de stat impotriva propriilor cetateni. Mai inseamna si jefuirea legalizata a cetateanului. Nu este cumva un conflict de interese la mijloc? Adica alegatorul isi alege alesul (frumos formulat, pe intelesul lui Jiji!) pentru ca alesul sa-si amendeze alegatorul sub orice forma posibila. Asta da, "munca" alesului in "interesul" cetateanului!
Conform Constitutiei Romaniei (care, dupa parerea mea, nu trebuie revizuita atat timp cat oricum nu este respectata) statul trebuie sa ia masuri prin care sa asigure cetatenilor sai un trai decent. In loc ca alesii tradatori ai regimului republican sa se gandeasca cum sa fenteze populatia ca sa reinstaureze monarhia, ar trebui sa se preocupe sa stimuleze munca, crearea de locuri de munca si salarizarea corecta a muncii. Nu este normal ca statul sa terorizeze populatia prin inventarea si majorarea unor amenzi aberante adresate exclusiv populatiei, in timp ce amenzi impotriva functionarilor corupti si incompetenti ai statului nu se inventeaza niciodata!
Mai jos ofer o lista cu amenzi din ultima vreme si sursele care pot fi consultate:
1. "Protest cu dube şi camioane la Alba: Amenzile sunt prea mari"
(sursa http://www.gandul.info/stiri/protest-cu-dube-si-camioane-la-alba-amenzile-sunt-prea-mari-10810202)
"Nemulţumirile noastre sunt legate de măsurile şi prevederile abuzive care sunt luate împotriva transportatorilor români. Amenzi de zeci, de sute de milioane de lei (n.r. - lei vechi) pentru diferite abateri. Vă dau un exemplu: dacă un şofer îşi uită sau nu are din greşeală legitimaţia la el, este amendat la nivelul valorii de 120 de milioane de lei vechi. Sunt nişte măsuri aberante, ne-am săturat şi nu mai putem accepta asemenea jecmăneală. Ne consideră sclavi ai unui sistem corupt, ai unor oameni care habar nu au ce măsuri au luat sau ai unor funcţionari publici care au emis nişte legi care nu au nimic în comun cu transportul rutier"
2. "Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru cei care hranesc cainii fara stapan"
(sursa http://metropotam.ro/La-zi/Amenzi-de-pana-la-5-000-de-lei-pentru-cei-care-hranesc-cainii-fara-stapan-art5223654645/)
3. "Contre pe amenzile pentru gunoi la Petrila – Necolectarea selectivă poate aduce amenzi de până la 2.500 de lei"
(sursa http://gazetadedimineata.ro/comunitate/contre-pe-amenzile-pentru-gunoi-la-petrila-necolectarea-selectiva-poate-aduce-amenzi-de-pana-la-2-500-de-lei)
4. "Timisoreni, treceti la tuns iarba si buruienile de langa blocuri sau case! Riscati amenzi de pana la 1.000 de lei"
(surse:
http://www.opiniatimisoarei.ro/timisoreni-treceti-la-tuns-iarba-si-buruienile-de-langa-blocuri-sau-case-riscati-amenzi-de-pana-la-1-000-de-lei/14/05/2013
http://stirileprotv.ro/stiri/timis/atentie-incep-controalele-cine-nu-tunde-vegetatia-din-fata-locuintelor-risca-amenda.html)
„Fac apel catre cetateni sa isi tunda vegetatia din fara caselor, blocurilor, sa isi amenajeze frumos spatiile respective pentru ca noi nu dorim sa aplicam oamenilor amenzi. Daca vom constata ca nu se respecta aceasta obligatie cetateneasca, de a tine un aspect civilizat in fata proprietatii, atunci vom fi nevoiti sa aplicam si amenzi”
5. "Ponta vrea sa modifice Costitutia pentru a se putea confisca masinile si motocicletele celor care incalca legislatia rutiera"
(sursa http://www.stirideromania.ro/administrativ/ponta-vrea-sa-modifice-costitutia-pentru-a-se-putea-confisca-masinile-si-motocicletele-celor-care-incalca-legislatia-rutiera/)
6. "Ce patesti daca spui cuiva „tigan” in loc de „rom”"
(sursa http://www.stirideromania.ro/social/ce-patesti-daca-spui-cuiva-tigan-in-loc-de-rom/)
"Membrii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) au decis cresterea amenzilor pentru discriminarea unei persoane fizice si a unui grup. Astfel, cine discrimineaza o persoana risca o amenda intre 1.000 si 30.000 de lei, iar cine jigneste un grup risca intre 2.000 si 100.000 de lei amenda."
7. "NOI REGULI de la Primăria Capitalei: Fără culori stridente şi aparate de aer condiţionat pe faţada blocurilor. Amenzi de până la 8.000 lei pentru cei care nu îngrijesc faţadele imobilelor"
(sursa http://www.mediafax.ro/social/noi-reguli-de-la-primaria-capitalei-fara-culori-stridente-si-aparate-de-aer-conditionat-pe-fatada-blocurilor-amenzi-de-pana-la-8-000-lei-pentru-cei-care-nu-ingrijesc-fatadele-imobilelor-10875329)
8. "Primele AMENZI pentru petrecaretii care au facut gratare pe spatiile verzi"
(sursa http://www.stirideromania.ro/administrativ/primele-amenzi-pentru-petrecaretii-care-au-facut-gratare-pe-spatiile-verzi/)
"Garda de Mediu a aplicat primele amenzi pentru cei care au facut gratare si au aruncat gunoaiele in padurile din jurul Capitalei. Amenzile aplicate de inspectorii de la mediu sunt cuprinse intre 1.000 si 3.000 de lei."
Εικόνες από γιορτινούς στολισμούς στην πόλη
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu