vineri, 10 mai 2013

Fantomatica zi a regalitatii

Astazi, 10.Mai.2013, este fantomatica zi a regalitatii romanesti. Media face propaganda asa zisului eveniment, care nu stiu ce cauta in statul republican.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/ziua-regalitatii-decorari-o-receptie-in-aer-liber-si-un-maraton-in-absenta-regelui-mihai-10868265, cu aceasta ocazie se vor organiza diverse chestii in scop de propaganda monarhista (maraton regal, conferinte, petrecere) si se va da mita electorala pro monarhie sub forma de decoratii. In plus, luni fostul rege va mai primi un titlu onorific total aiurea, dupa modelul Elenei Ceausescu, probabil.

De exemplu se organizeaza maratonul regal, unde, conform sursei Regulament MARATONUL REGAL 2013, participantii platesc ca sa alerge:

"Contribuția pentru înscrierea la cele două probe este de 115 lei de persoană. Pentru pensionari cu vârsta de peste 60 de ani și elevi și studenți cu vârsta de pânăîn 25 de ani contribuția este de 90 de lei de persoană."

Totusi, de banii platiti, toti participantii vor primi o medalie monarhista, ca s-o arate la prieteni si sa-i faca sa creada ca e ceva bun de capul monarhiei.

"Fiecare participant care incheie cursa, va primi o medalie de finisher. Concurentii clasati pe primele 3 locuri la masculin si feminin vor primi diplome."

De mentionat ca ziua regalitatii se desfasoara in absenta fostului rege, de imagine ocupandu-se printisorii si printesele.

Chiar daca monarhia nu este populara in Romania, pe buna dreptate, arat in continuare ca nici pe alte meleaguri nu este populara si nu mai este dorita, tot pe buna dreptate.

Astfel, in Spania, stat monarhist, cetatenii s-au cam saturat de o familie regala parazita care-si bate joc de proprii cetateni in forma continuata.

Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-international-14619932-spania-peste-8-000-persoane-iesit-strada-pentru-cere-sfarsitul-monarhiei.htm, avem niste citate elocvente (cam tot articolul) despre binefacerile monarhiei in Spania:

"Peste 8.000 de manifestanti au defilat duminica in centrul Madridului pentru a cere formarea unei a III-a republici in Spania si pentru a denunta monarhia a carei imagine a fost patata, in ultimul an, de scandaluri, intr-o tara aflata in criza, transmite AFP.

Agitand mii de drapele republicane cu rosu, auriu si violet, manifestantii, majoritatea republicani convinsi de multa vreme, au strigat "Spania, maine, va fi republicana" si "Bourbon, la treaba"
[Ha, ha, ha! Precis o sa se angajeze la... APACA.], la adresa regelui Spaniei Juan Carlos.
...

"Nimeni nu l-a ales pe rege", a declarat o militanta a partidului ecologisto-comunist Izquierda Unida (IU). "Vrem un referendum: aceasta ar fi maniera corecta si democratica de a afla ce vrea poporul".

Slabit de problemele de sanatate repetate, regele Juan Carlos si-a vazut popularitatea scazand in ultimele luni, pe masura ce s-au succedat dezvaluirile privind ancheta de coruptie [Vaaaai! Nu pot sa cred! E o facatura politica!] care il vizeaza pe ginerele sau, Inaki Urdangarin, si care a condus, pe data de 3 aprilie, la punerea sub acuzare a fiicei sale mai mici, infanta Cristina.

In urma cu un an, la 14 aprilie 2012, spaniolii au descoperit socati ca regele era plecat la vanatoare de elefanti
[Vaaaai! Nu pot sa cred! La vanatoare de javre prin Bucuresti nu se baga nimeni. Istericii aparatori ai javrelor - Marius Marinescu, Vadim Tudor, Cristiana Anghel, ONG-uri - nu au avut drum si pe la Madrid sa se ia de regele Spaniei? Aaaa, am inteles, astia iubesc doar javrele salbatice din orasele romanesti...] in Botswana (unde a suferit o fractura de sold), in conditiile in care tara era afundata intr-o criza economica de amploare istorica si lovita de o rata a somajului record de 26%. Ulterior, Juan Carlos a prezentat, cu fata livida, scuze cetatenilor spanioli. [Intre timp somajul a ajuns la 27%!!!]

Potrivit unei anchete publicate de cotidianul El Pais la 7 aprilie, realizata inainte de inculparea infantei Cristina, doar 42% dintre persoane le intervievate "aprobau" modul in care suveranul isi exercita atributiile, fata de 53% care il "dezaprobau".

Partida de vanatoare din Botswana "nici macar nu m-a surprins: suntem obisnuiti ca ei sa faca ce vor", a afirmat duminica Diana Gonzalez, in varsta de 28 de ani.

"Avand in vedere situatia actuala din Spania, avem nevoie de o republica si sa se puna capat jafului comis de Bourboni", a declarat Anabel Galiano, o studenta in varsta de 20 de ani si militanta a Izquierda Unid, venita sa protesteze cu unghiile pictate in culorile drapelului republican."


MORALA. Orice asemanare cu Romania nu este deloc intamplatoare. Dupa cum vedem, viata buna a cetatenilor nu prea depinde de regimul juridic al unui stat, ci de calitatea persoanelor care au functii in stat. Orice stat condus de gunoaie devine mai devreme sau mai tarziu o mare mizerie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu