marți, 10 februarie 2015

Elena Udrea - in faza de arest preventiv. Denuntul penal al Elenei Udrea - tot in faza de ignorare totala

In cazul Elenei Udrea nu se pot disjunge cererile de arestari preventive de denuntul penal facut de aceasta impotriva lui Florian Coldea. De aceea trebuie evidentiat in ce stadiu au ajuns cele doua situatii.

Final previzibil si normal in Parlament, dupa ce parlamentarii si-au dat acordul in privinta urmaririi penale, retinerii si arestarii Elenei Udrea. Este bine ca parlamentarii au procedat asa si ca nu au facut zid in fata Elenei Udrea, asa cum au procedat in cazul lui Varujan Vosganian, caruia i se atribuie (dupa parerea mea) acuzatii mult mai grave decat cele aduse Elenei Udrea.

Ramane de vazut daca Elena Udrea va fi arestata... de trei ori sau deloc. Nu am inteles prea bine ce urmeaza. Sursele media spun ca Elena Udrea poate fi arestata, lasand impresia ca acest lucru este iminent si incontestabil.

De exemplu, pe sursa http://www.realitatea.net/arestarea-elenei-udrea-publicata-in-monitorul-oficial-poate-fi-ridicata-i-dusa-in-arest_1628340.html este scris:

"Arestarea Elenei Udrea, publicată în Monitorul Oficial. Poate fi ridicată și dusă în arest".

Iar pe sursa http://www.mediafax.ro/politic/deputatii-au-aprobat-cererea-arestare-elenei-udrea-dosarul-gala-bute-cererea-retinere-arestare-dosarul-microsoft-controlul-judiciar-cazul-microsoft-inlocuit-arestarea-preventiva-13811523 este scris:

"Deputaţii au aprobat cererea de ARESTARE a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute" şi cererea de reţinere şi arestare în dosarul Microsoft. Controlul judiciar în cazul Microsoft, înlocuit cu arestarea preventivă".

Dar cred ca arestarea Elenei Udrea va fi decisa de catre judecatori, in functie de argumentele pe care le va aduce Udrea la instanta pentru a combate cererile procurorilor. Adica parlamentarii nu au decis arestarea preventiva a Elenei Udrea, ci au permis procurorilor sa ceara in justitie acest lucru.

La urma urmei, chiar daca o fi mai greu sa faca dezvaluiri din arestul preventiv, Elena Udrea ar fi trebuit si ar fi putut sa faca dezvaluiri cat inca se afla in libertate si cat inca nu era urmarita penal. Daca dezvaluirile pot veni doar in situatia in care Elena Udrea are probleme in justitie, atunci modul de actiune al acesteia nu este deloc in regula. In acest caz, ar fi bine sa vedem cat mai multi politicieni adusi in fata justitiei pentru a avea parte de cat mai multe dezvaluiri si pentru ca toti vinovatii sa ajunga acolo unde le e locul. Oare exista multi posibili dezvaluitori care inca nu au probleme in justitie? Evident, da.

Ramane totusi problema puterii discretionare a unor persoane din serviciile secrete si chiar a puterii discretionare a serviciilor secrete, atat timp cat acestea trebuie crezute pe cuvant ca nu incalca legea si ca actioneaza intotdeauna cu buna credinta. Cum se poate afla ca angajatii unui serviciu secret incalca legea din moment ce toate activitatile serviciului sunt secrete?

Nu trebuie neglijata nici puterea de a manipula cu ajutorul site-urilor fantoma, aparute temporar si la momentul potrivit pe internet, apoi citate convenabil de catre mijloacele de dezinformare in masa.

Pentru moment, denuntul penal facut de Elena Udrea nu a fost inca luat in seama nici de institutiile statului, nici de mijloacele de (dez)informare in masa. Tacerea generala din jurul denuntului penal facut de Elena Udrea impotriva lui Florian Coldea este mult mai asurzitoare decat tacerea lui Traian Basescu fata de Elena Udrea. In cazul lui Basescu, orice ar fi spus despre Elena Udrea s-ar fi folosit impotriva lui (ori se spunea ca o apara, ori ca a abandonat-o).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu