In urma scandalului la nivel national creat de atitudinea politiei, procurorilor si judecatorilor care au facut zid in fata celor 7 violatori din judetul Vaslui a aparut suspiciunea ca violatorii ar fi protejati pentru ca insusi seful IJP Vaslui este ruda cu doi dintre violatori si ca ar fi chiar din Valeni.
Pe sursa http://curentul.info/dezvaluiri/11665-seful-ipj-vaslui-originar-din-valeni-protectorul-violatorilor a aparut urmatoarea stire:
"Corespondentul nostru la fața locului a aflat că Mihai Carp, șeful IPJ Vaslui este din Văleni și este rudă cu doi dintre violatori și cu săteanul care le-a amenințat pe jurnaliste cu violul în grup.".
Pornind de aici, sursa http://www.antena3.ro/actualitate/doi-dintre-violatorii-din-valeni-rude-cu-seful-ipj-vaslui-304367.html face urmatoarele afirmatii:
"Modul în care au evoluat lucrurile în acest caz au determinat apariţia a două ipoteze, legate de cum a acţionat justiţia. Prima dintre acestea a fost cea a corupţiei, a doua fiind incompetenţa.
Acum apare şi o a treia posibilitate, aceea ca violatorii să se bucure de protecţie.
Şeful IPJ nu a comentat informaţiile, însă primarul din Văleni, Constantin Pintilie, spune că nu există niciun fel de legătură de rudenie între Mihai Carp şi vreunul dintre violatori.".
Dupa cum se vede, stirile sunt contradictorii si simplul cetatean nu poate sa discearna intre adevar si minciuna in acest caz. Normal ar fi fost ca Antena 3 sa verifice afirmatiile primarului din Valeni pentru a inlatura contradictiile si pentru a clarifica situatia. Dar se pare ca asta inseamna informarea "corecta" a cetatenilor in Romania: prezentarea unei supe de declaratii, fara sa se verifice care sunt adevarate si care sunt false.
Daca in cazul celor 7 violatori nu se poate vorbi inca de o suspiciune rezonabila pe seama implicarii politiei in manipularea actului de justitie, exista situatii mult mai clare care arata ca exista politisti corupti care influenteaza anchetele in derulare si actul de justitie in Romania.
1. Astfel, pe 23.Aprilie.2015, conform sursei http://www.ziare.com/stiri/dna/politist-retinut-de-dna-mita-de-180-000-de-euro-inclusiv-in-haine-pantofi-si-mobila-1359756,
"Procurorii DNA au inceput urmarirea penala si l-au retinut pentru 24 de ore pe Adrian Bota, un politist din Satu Mare care a luat mita in valoare 180.000 de euro.
Adrian Bota, ofiter de politie din cadrul IPJ Satu Mare - Serviciul Cercetari Penale, este acuzat de catre procurorii anticoruptie de luare de mita, trafic de influenta si doau infractiuni de spalare de bani, potrivit unui comunicat DNA.
Anchetatorii sustin ca politistul a pretins si primit, in perioada 2006-2008, de la un denuntator bani si bunuri in valoare totala de 180.000 euro. Ofiterul ar fi primit suma de 24.000 de euro, doua terenuri in valoare de 150.000 euro la acea data si alte bunuri precum obiecte de mobilier sau plata contravalorii unor articole de imbracaminte si incaltaminte.
In schimbul foloaselor primite, Adrian Bota ar fi promis ca isi va incalca atributiile de serviciu in instrumentarea unui dosar penal care ii fusese repartizat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Satu-Mare.
Mai exact, Bota a promis ca va audia mai multe persoane dupa recomandarile denuntatorului, "urmand ca acele declaratii sa fie folosite de acesta in vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare si a pronuntarii unei hotarari de achitare".
De asemenea, agentul a mai promis ca va interveni pe langa judecatori de la Tribunalul Satu Mare si Curtea de Apel Oradea, "pentru ca acestia sa admita in fond cererea de revizuire si sa pronunte hotarari de achitare a denuntatorului"."!
Ce inseamna pentru simplul cetatean o astfel de spaga de 180.000 de euro in Romania?
Luam ca exemplu un cetatean care ar lucra pe 200 de euro net pe luna (mai mult decat salariul minim pe economie la ora actuala!). Intr-un an, acest cetatean ar castiga 2.400 de euro, in 10 ani ar castiga 24.000 de euro, iar in 50 de ani de munca (probabil de la 15 la 65 de ani, cand ar iesi la pensie) ar castiga 120.000 de euro! In concluzie, cei 180.000 de euro reprezinta salariul de 200 de euro net lunar primit timp de 75 de ani de munca de catre un adevarat longeviv al campiei muncii!
Ce justitie ne putem imagina ca se mai infaptuieste pentru simplii cetateni in astfel de conditii?
2. Conform sursei http://www.ziare.com/stiri/politie/dna-politist-retinut-pentru-ca-a-cerut-mii-de-euro-spaga-ca-sa-faca-disparut-un-dosar-1374618, pe 24.Iulie.2015 a aparut urmatoarea stire:
"Procurorii DNA l-au retinut pe Laurentiu Marin Dobre, ofiter de politie judiciara in IPJ Constanta - Serviciul de Investigatii Criminale, pentru luare de mita si va fi prezentat vineri Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul institutiei, in 29 iunie, Laurentiu Dobre, subcomisar de politie, a pretins de la o persoana (martor denuntator) suma de 3.000 euro pentru ca, in exercitarea atributiilor de organ de cercetare, sa nu dispuna inceperea urmaririi penale fata de acesta in dosarul in care este cercetat.
"In plus, inculpatul Dobre i-a promis denuntatorului ca in schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuata in aprilie la domiciliul acestuia din urma. Ulterior, la 16 iulie, martorul denuntator a fost abordat din nou de Laurentiu Dobre, care i-a pretins, inca o data, 3.000 euro in scopul mentionat", sustin procurorii.";
"Sursa citata subliniaza ca joi, in jurul orelor 17:00, Laurentiu Dobre s-a intalnit cu denuntatorul in Portul Tomis din Constanta, imprejurare in care inculpatul a primit de la acesta 3.000 euro, constatandu-se astfel infractiunea flagranta.".
Dupa cum se vede, exista politisti care au "know-how-ul" sau "le savoir-faire" sau informatii specifice si concrete despre cum se pot obstructiona anchete, despre cum se pot influenta anchete, despre cum se pot intimida victime, despre cum se pot inventa martori, despre cum sa nu inceapa anchete, despre cum sa tergiverseze la nesfarsit anchete. Unde or fi deprins asa ceva si cine i-a incurajat sa procedeze asa? Probabil ca statul nu-si pune astfel de intrebari.
Sistemul judiciar mafiot romanesc le-a conferit politistilor corupti astfel de puteri, pe care acestia le folosesc de cate ori au ocazia contra cost si in dispret fata de adevar si fata de victime! Dupa cum s-a vazut, exista procurori si judecatori care procedeaza in acelasi fel. Altfel nu ar exista infractionalitate globala in Romania! In alte conditii, infractorii nu s-ar simti favorizati si incurajati sa comita infractiuni fara numar.
Στο χιονισμένο Βραδέτο
Acum 7 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu