luni, 20 iulie 2015

Romania, tara tuturor posibilitatilor negative: cele mai multe mame minore, cei mai multi copii abandonati!

Asa cum ne-am obisnuit si resemnat, Romania este cea mai "buna" la toate... relele.

1. Printre altele, Romania este campioana la capitolul mame minore. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/social/10-din-mamele-din-romania-sunt-minore-situatia-dramatica-in-care-se-afla-dupa-ce-aduc-pe-lume-un-copil.html,

"Statisticile demografice scot la iveala o realitate ingrijoratoare: 10% dintre romancele care au nascut anul trecut sunt minore, fapt care ne plaseaza pe locul intai in Europa. Aceste mame nestiutoare sunt lipsite de aparare in societate. Nu au venituri si, de cele mai multe ori, nici un partener de viata, care sa le ajute la cresterea copilului.

La 17, ani Emilia a ramas insarcinata dupa o aventura cu un barbat insurat. N-a inteles nimic din aceasta lectie si a facut si al doilea copil cu acelasi individ."
!!!

Fara indoiala, "educatia" se imbina armonios cu "crestinismul". Morala nici nu mai intra in discutie pentru ca nu se invata nici acasa, nici la scoala. Se poate spune ca societatea si politica romaneasca dau pe dinafara de morala? Mai degraba dau pe dinafara de imoralitate.

Sitautiile cu mame minore zugravesc foarte clar o societate in putrefactie, in care liderii si sistemul indeamna indivizii sa minta, sa fure, sa exploateze, sa violeze si sa omoare, fara griji deosebite pentru consecintele foarte blande in raport cu gravitatea faptelor.

2. Sursa http://www.mirelazivari.ro/romania-are-cele-mai-multe-mame-minore-din-europa confirma ca inca din 2009 Romania este campioana la cazuri de mame minore:

"Acesta este rezultatul unui studiu UNICEF, care arată că ţara noastră se află pe primul loc în rândul statelor de pe Bătrânul Continent unde se înregistrează cele mai multe naşteri la tinerele care nu au împlinit încă 18 ani. În 2009, dintr-o mie de românce care au născut, 43 nu ajunseseră la vârsta majoratului, indică UNICEF. Fetele care duc la termen sarcini la vârste fragede provin, în general, din familii dezorganizate, din mediul rural. Numărul adolescentelor care au devenit mame a crescut după 1989, Institutul Naţional de Statistică indicând o medie anuală de 8.500 de minore care nasc în România. În timp ce cazurile de mame minore a crescut, limita de vârstă a fetelor care duc la termen sarcini a scăzut.".

Adica in Romania exista tot mai multe mame minore la varste din ce in ce mai mici. Ceea ce arata gradul de promiscuitate, primitivism si prostie in care traiesc romanii. Arata de asemenea ca numeroase fete tinere sunt tratate ca niste obiecte sau gunoaie de catre barbati, fiind lipsite de aparare in fata acestora. Nepasarea fata de viitorul copiilor care ajung sa se nasca este de cele mai multe totala, dat fiind ca sanse suntn foarte mici sa existe posibilitati materiale la mame imature, care nu si-au terminat studiile si care nici nu au loc de munca.

3. Iata cum ajunge o fata mama la 14 ani, caz descris de sursa http://www.mont.ro/stiri/?editia=20150706&pagina=1&articol=41146:

"Gheorghe Ciocoiu, în vîrstă de 40 de ani, dintr-o localitate din apropiere de Piatra Neamt, a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor. Dincolo de titulatura faptei din Codul Penal stă povestea de groază a unei minore de 14 ani, siluită de fratele mamei, dar care nu a fost sustinută nici de cea care i-a dat nastere si nici de bunicii materni, în momentele cumplite. După agresiune adolescenta a născut un băiat sănătos, care a fost dat în plasament familial, iar ulterior a fost adoptat. De mentionat este că faptele au avut loc în urmă cu un deceniu, dar au fost reclamate de mamă doi ani mai tîrziu, astfel că unele acuze nu au mai putut fi probate. Conform actelor de urmărire penală totul s-a întîmplat în 2005, inculpatul întretinînd două raporturi sexuale cu nepoata sa, fiica surorii lui. Copila a rămas însărcinată dar o vreme, de rusine dar si de frică, nu a spus nimănui ce i s-a întîmplat. Pe perioada cît era gravidă s-a întîlnit cu mai multe prietene din sat si cu o asistentă medicală. Toate au observat că minora avea „burtică“ si picioarele umflate. Victima le-a spus că a fost siluită de unchiul ei si în cele din urmă a aflat si mama, care era despărtită de sot. Adolescenta nu a avut parte de sprijinul mamei sau al bunicilor, toti alegînd să-i tină partea fratelui, respectiv fiului si nu nepoatei. Mai mult, în acea vreme fata locuia la bunici iar acestia au considerat că toată vina o poartă ea, astfel încît au alungat-o de acasă. Minora s-a refugiat la o cunostintă din Piatra Neamt unde a stat pînă i-a venit sorocul. Nimeni nu a luat atitudine, iar pe 15 septembrie 2006 în loc să meargă la prima zi de scoală din acel an, partea vătămată a născut la termen un băietel absolut sănătos. Abia pe 19 noiembrie 2007 mama victimei a reclamat agresiunea, dar nici atunci nu ar fi făcut-o dacă fratele ei nu ar fi amenintat-o că o reclamă pentru o vătămare corporală, asa că ea a „mutat “ prima. Asa se face că cercetările în acest caz au trenat si s-a constat că nu se mai poate proba violul pentru că fapta a fost adusă la cunostinta oamenilor legii la doi ani distantă, singurul element de certitudine fiind nasterea minorului.
[...]
La audieri victima a povestit că la data faptelor ar fi mers la bunici si acolo s-a întîlnit cu unchiul care a luat-o acasă la el pentru a-l ajuta la curătenie. Desi era căsătorit, a profitat de faptul că sotia nu era la domiciliu si s-a consumat un prim raport sexual. Minora a încercat să se opună, dar a fost amenintată că va fi bătută."!

Atat poate Romania "educata" si "crestina"! "Asa-i romanul cand se veseleste!".

4. Astfel incat, conform sursei http://adevarul.ro/news/societate/romania-oamenilor-batrani-copiilor-vulnerabili-1_559163136471c92e06b1e153/index.html,

"Statisticile demografice realizate de Institutul Naţional de Statistică din România creionează tabloul unui popor îmbătrânit, cu mame vulnerabile şi căsnicii şubrede, care nu pot oferi un mediu prielnic pentru dezvoltarea copiilor. Peste 18.000 din mamele care au născut anul trecut [2014] au mai puţin de 19 ani.

 Statisticile demografice pentru anul trecut, publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), confirmă perspectivele pesimiste ale unui popor îmbătrânit, incapabil să-şi ocrotească urmaşii. În 2014 s-au născut aproximativ 118.000 de copii, cu 7% mai puţini ca în anul anterior, dar au murit peste 250.000 de oameni. În plus, aproape jumătate dintre copiii născuţi anul trecut au mame casnice, în timp ce 10% au mame adolescente.

Raportul „Evenimente demografice în anul 2014” publicat de INS arată că circa 18.500 din mamele care au născut anul trecut primul copil au mai puţin de 19 ani, adică 10%, procent care confirmă trendul ultimilor ani şi care plasează România pe primul loc în Europa la numărul mamelor minore.

„Un procent enorm de mame minore în România. Motivul este lipsa educaţiei sexuale în şcoli. La liceu este deja prea târziu să mai înveţi despre aşa ceva. Fetele care nasc la 15-16 ani şi-au început deja activitatea sexuală de câţiva ani”, avertizează Ana Măiţă, reprezentantă a Asociaţiei Mame pentru Mame.

Şi psihologul Mihai Copăceanu susţine că educaţia sexuală în şcoli ar trebui tratată cu seriozitate de autorităţi în ciuda opoziţiei unei părţi a societăţii civile. „Am militat mult pentru educaţia sexuală în şcoli. 65% din tinerii activi sexual nu ştiu să folosească prezervativul."
!

In plus,

"Nici mediul social al mamelor adulte nu este cel mai prielnic pentru creşterea copiilor, arată specialiştii, în contextul în care anul trecut doar 48% din femeile care au născut erau salariate şi beneficiau implicit de indemnizaţia de creştere a copilului, în timp ce 42% erau casnice.".

In plusul plusului,

"Pe de altă parte, în România mor anual de două ori mai mulţi oameni decât se nasc. Mai exact, în anul 2014 au decedat aproximativ 253.000 de persoane, din care 90% aveau peste 55 de ani.

De departe, cea mai comună cauză de deces este reprezentată de bolile aparatului circulator (boli ale inimii şi cerebro-vasculare), responsabile de 60% din decese şi urmată de tumori, responsabile de 20% din decese. Totuşi, se constată o creştere de 10,4 % a deceselor cauzate de bolile sistemului nervos, responsabile de circa 3.200 de decese."
.

Pe scurt, la "binefacerile" sistemului se adauga "bonificatii".

5. Etnia cea discriminata pozitiv isi aduce contributia la cresterea demografica haotica din Romania si la recorduri de varsta foarte mica a mamelor. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Mama+la+12+ani+Fenomenul+greu+de+controlat+de+catre+autoritati,

"Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin, fata de 12 ani, din localitatea Râmnicelu, a născut spontan, la Maternitatea Buzău, un băieţel cu o greutate de 2.800 de grame, atât mama, cât şi copilul fiind sănătoşi, notează Mediafax.

Fetiţa de 12 ani care a născut în noaptea de Înviere este de etnie romă şi provine dintr-o comunitate unde naşterile în rândul minorelor este un fenomen greu de controlat de către autorităţi."
;

"Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, în ultima vreme se constată o creştere a naşterilor în rândul minorelor, atât de etnie romă, cât şi în rândul celor care nu fac parte din această etnie. Anul trecut, în Maternitatea Buzău au născut aproape 500 de minore."!

Subliniez ca pentru a deveni mama la 12 ani, fata trebuie sa fi intreninut relatii sexuale la 11 ani!!! Pentru un om normal este incredibil si imposibil asa ceva. Asta e civilizatia secolului 21?

Sursele de pe internet ne arata ca sexul cu minore si graviditatea minorelor reprezinta regula peste tot in tara.

6. De exemplu, in 2011 judetul Vaslui era "fruntas" la capitolul mamelor minore. Conform sursei http://stiriactuale.ro/social/judeul-cu-cele-mai-multe-mame-minore.html,

"260 de minore au devenit mame într-un singur judeţ din România, în 2011, 35 dintre tinere având chiar 13, 14 sau 15 ani.

Este vorba despre judeţul Vaslui, iar autorităţile pun această situaţie pe seama lipsei de educaţie, informează Mediafax.ro."
.

7. In 2013 judetul Iasi intra in statisticile "de top" la capitolul minore institutionalizate devenite mame. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Iasi/Stiri/Sute+de+minore+institutionalizate+au+devenit+mame,

"Iaşiul se află de mulţi ani în topul judeţelor cu cel mai mare număr de naşteri în cazul minorelor instituţionalizate.";

"În plan conştient nu sunt echipate moral, cognitiv şi educaţional corespunzător pentru a da naştere, a creşte un copil în condiţiile în care ele şi-ar fi dorit să fie crescute";

"Numai anul trecut [2012], 165 de minore din sistemul de protecţie specială au devenit mame. Judeţele cu cele mai multe astfel de cazuri sunt Iaşi, Maramureş, Arad, Timişoara, Mureş, Cluj, Constanţa şi Galaţi."!

Pentru anul 2015 exista deja numeroase statistici legate de mame minore din diverse zone geografice, mentionate pe internet.

8. Conform sursei http://maramedia.ro/reportajul-zilei-tot-mai-multe-minore-din-sighet-devin-mame-mult-prea-devreme,

"Tot mai multe cazuri în care adolescentele rămân însărcinate au apărut la nivelul municipiului Sighetu Marmaţiei. Lipsa educaţiei sexuale şi a sfaturilor date de părinţi pentru minori sunt doi dintre factorii care pot contribui la instalarea unei sarcini încă de la o vârstă fragedă, sunt de părere specialiştii.";

"Depresia postnatală este una dintre consecinţele unei sarcini în rândul minorelor. Conform specialiştilor, această depresie constă în schimbări bruşte de dispoziţie, stări depresive sau lipsă de odihnă.

„Această depresie apare în momentul în care te copleşesc grijile. Te trezeşti cu un bebeluş în braţe care este al tău şi nu este o jucărie. Are nevoie de tine 24 de ore din 24, tu trebuie să te trezeşti sau nu reuşeşti să adormi. Procesul este complicat de la o persoană la alta. Dacă nu ai o familie care să îţi acorde sprijin, apar tot mai multe gânduri negre, gânduri legate de a-ţi face ţie rău sau să faci rău celui care îţi provoacă această stare sau teamă de eşesc sau de a nu face faţă creşterii copilului”, adaugă Anamaria Borlean Elek."
.

9. Conform sursei http://www.olttv.ro/explozie-de-mame-minore-in-olt/,

"Explozie de mame minore în Olt";

"Anual, în ţara noastră se înregistrează peste 8.500 de mame minore şi aproximativ 40.000 de copii abandonaţi. În plus, mamele minore prezintă un risc crescut de avort, iar dacă naşterea are loc, există un risc major ca acest copil să fie abandonat.";

"De la începutul anului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina s-a înregistrat o explozie de copii aduşi pe lume de către mame care nu au împlinit 18 ani. Mai mult, numărul micuţilor abandonaţi în spital este din ce în ce mai mare, conform reprezentanţilor unităţii sanitare.

Peste 40 de minore au născut în acest an la Spitalul din Slatina. În general, tinerele însărcinate la vârste fragede provin din familii dezorganizate, care trăiesc mai ales în mediul rural."
.

10. Conform sursei http://www.gazetanord-vest.ro/2015/06/mamele-minore-tot-mai-multe-la-satu-mare/,

"Mamele minore, tot mai multe la Satu Mare";

"Numărul minorelor care nasc la Satu Mare este în creştere de la an la an. Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, la Maternitatea de la Spitalul Judeţean Satu Mare au născut aproape 40 de minore, aproape la fel de multe ca şi în întreg anul precedent. Educaţia sexuală precară este principalul factor care determină creşterea numărului de fete care devin mame la vârste fragede.";

"Interesant este şi faptul că multe dintre aceste minore se află la a doua şi chiar la a treia naştere până să ajungă la majorat."!!!

"Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian, cea mai tânără mămică înregistrată în acest an la maternitatea sătmăreană a avut, la momentul naşterii, 12 ani şi 3 luni.

Asta înseamnă că în momentul în care cel mic a fost conceput, tânăra mămică a avut doar 11 ani şi 6 luni."
!!!

11. Conform sursei http://obiectivvaslui.ro/record-alarmant-13-mame-la-nici-15-ani/,

"Record alarmant: 13 mame la nici 15 ani!";

"La vârsta la care ar trebui să aibă doar grija şcolii, sute de copile devin mame. Statisticile de la nivelul judeţului Vaslui sunt îngrijorătoare: anul trecut, 383 de adolescente care nu împliniseră 19 ani au adus pe lume copii. Dintre acestea, 13 nu aveau nici măcar 15 ani.";

"O explicaţie, spun medicii, este lipsa educaţiei sexuale, dar sunt şi destule cazuri de minore care nasc doar pentru a beneficia de ajutorul financiar primit din partea statului.";

"O altă cauză este degradarea morală a tinerilor, a adolescenţilor. Mai interesante au devenit discotecile, cazinourile, barurile decât un film bun privit în familie sau o ieşire la teatru. Fetele pleacă de acasă şi încep o viaţă sexuală prematură"!

Consecinte?

A. Consecintele la nivel local sunt urmatoarele, conform sursei http://www.gazetanord-vest.ro/2015/06/abandonati-de-la-nastere-sapte-nou-nascuti-au-fost-uitati-de-mame-in-spital-la-satu-mare/,

"ŞAPTE nou-născuţi au fost „UITAŢI” de MAME în SPITAL la Satu Mare";

"Fenomenul abandonării în spital a nou-născuţilor ia amploare în judeţul Satu Mare, aceştia fiind lăsaţi la mila medicilor şi asistentelor din secţiile de Pediatrie şi Neonatologie.

Doar în prima jumătate a acestui an, la maternitatea Spitalului Judeţean Satu Mare au fost abandonaţi şapte nou-născuţi. Îngrijorător este faptul că pe tot parcursul anului trecut, la maternitatea sătmăreană au fost abandonaţi tot atâţia copii cât au fost înregistraţşi doar în prima jumătate a acestui an, adică şapte."
!

B. Consecintele la nivel national sunt urmatoarele, conform sursei http://www.mditv.ro/index.php/isi-incep-singuri-viata/, din 17.Iulie.2015:

"Statisticile arata ca Romania nu este doar una dintre tarile atinse de criza economica, ci si tara copiilor abandonati. Peste 61.700 de copii sunt in sistemul de protectie sociala, iar in ultimii trei ani, doar 7.000 au fost declarati adoptabili. Cu toate acestea, mai putin de 2.000 dintre ei au fost incredintati unor familii atestate sa adopte. Se mentine ridicat numarul copiilor abandonati in spitale, media anuala fiind de aproximativ 1 400. Ultimele statistici arata ca in anul 2012 au intrat in sistem 8.062 de copii, 1.432 dintre ei fiind parasiti in maternitati si alte unitati sanitare, in 2013 au intrat in grija statului alti 8.301 de copii, 1.474 fiind abandonati in maternitati, iar anul trecut au intrat in sistem 7.627 de copii, 1.551 fiind lasati in maternitati si spitale."!

Oare ce se va alege de cei 61.700 de copii din sistemul de protectie sociala? Cati se integreaza in societate si cati se integreaza in comunitati infractionale? Nu am gasit statistici in acest domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu