vineri, 14 august 2015

Cui ii mai e frica in Romania de legi, justitie si pedeapsa? Cazuri de infractiuni facute de profesionisti

Dupa cum se va vedea mai jos, nu doar infractorii "clasici" nu se tem de lege. Persoane cu asa zisa educatie din diverse zone profesionale incalca legea fara teama de consecinte...

Iata ce situatii au aparut in presa on-line din ultima saptamana.

1. Alte cadre medicale sunt suspectate de fraude fiscale

Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Medici+din+Oradea+audiati+la+DIICOT+intr-un+dosar+de+evaziune+in,

"20 de medici de familie şi doctori specialişti din Oradea sunt audiaţi în calitate de martori şi suspecţi de către procurorii DIICOT Oradea. Aceştia sunt bănuiţi că, împreună cu alţi medici şi farmacişti din Bihor, ar fi constituit un grup infracţional şi ar fi produs un prejudiciu de aproape 5 milioane euro fondului naţional de Asigurări de Sănătate.";

"În acest dosar sunt vizate 50 de persoane, pe care procurorii DIICOT Oradea le acuză de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.".

2. Un fost ofiter SRI este recidivist  la luare de spaga.

Conform sursei http://observator.tv/social/fost-ofiter-sri-prins-cand-lua-spaga-159161.html,

"Un fost ofiţer SRI a fost reţinut de procurori după ce a primit şpagă de la o tânără din Argeş, căreia i-a promis că o ajută să obţină un loc de muncă în Ministerul de Externe. Bărbatul a fost prins în flagrant când primea 500 de lei.";

"Femeia nu ar fi singura victimă a fostului ofiţer. Anchetatorii bănuiesc că numai în ultimul an, omul ar fi păcălit, în acelaşi mod, 16 femei, cărora le promitea posturi importante, în schimbul a câte 3000 de euro.".

Pe aceeasi tema sursa http://www.mediafax.ro/social/fost-angajat-sri-retinut-pentru-trafic-de-influenta-in-urma-unui-flagrant-video-14674984 informeaza ca acelasi ofiter SRI fusese condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare tot pentru trafic de influenta.

3. Exista o suspiciune de frauda masiva la repartitii la licee. Nu conteaza mediile elevilor, ci aranjamentele. Sunt vizati inspectori generali sau a inspectori generali adjuncţi din judeţele Suceava, Prahova, Bihor şi Brăila.

Conform sursei http://www.bihon.ro/repartitii-in-licee-corijate-de-minister/1562972,

"Corpul de Control al Ministrului Educaţiei va reveni, luni, în Bihor. De această dată vor fi verificate motivele pentru care s-au aprobat transferuri la alte licee pentru elevi repartizaţi computerizat în baza mediilor de admitere, la alte unităţi şcolare.";

"Situaţia cea mai acută e în Suceava, cu peste 320 de transferuri prin aprobări, iar ca atare Corpul de Control al Ministrului a şi descins ieri la IŞJ Suceava.

„Unii elevi sunt dezavantajaţi. Imaginaţi-vă cam ce dramă trăieşte un elev care are 9.60, ultima medie de intrare e 9,61 şi vede că ultima medie e 8.60 sau 8,90 şi, în urma unor cereri făcute la Inspectoratul Şcolar, altul ajunge să ocupe un loc în liceul pe care el şi-l dorea foarte mult”, a mai explicat Vasile Şalaru."
;

"Într-o intervenţie la B1TV, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că, în judeţul Bihor, din 236 de cereri au fost soluţionate favorabil 191 (adică 81%).".

4. Nu avem autostrazi de 25 de ani, desi pe la CNADNR (Compania Nationala De Autostrazi Si Drumuri Nationale din România SA) au trecut miliarde de euro.

Conform sursei http://www.zf.ro/zf-24/zece-constructori-au-primit-40-din-bugetul-cnadnr-de-5-miliarde-de-euro-din-2011-2013-11206453, CNADNR a avut in perioada 2011-2013 un buget de 5 miliarde de euro.

Conform sursei http://www.puterea.ro/economie/cnadnr-va-cheltui-4115-miliarde-lei-in-acest-an-pentru-investitii-91544.html, CNADNR avea prevazut pentru anul 2014 un buget de 4,115 miliarde lei.

Conform sursei http://www.economica.net/compania-de-autostrazi-are-bugetate-investitii-de-5-5-miliarde-de-lei-in-acest-an_95060.html, CNADNR are prevazut pentru anul 2015 un buget de 5,852 miliarde lei.

Conform sursei http://www.cnadnr.ro/docs/pagini/HG%201158.pdf, in Hotararea nr.1158 din 29 decembrie 2014 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2014 al CNADNR SA sunt inscrise urmatoarele (printre altele):
- Venituri din fonduri europene: 0,00;
- Cheltuieli eligibile din fonduri europene: 0,00!

Dupa cum se vede, exista bani gramada la CNADNR, dar nu pentru mult visatele autostrazi. De ce oare? Exista printre oamenii de rand (nu si prin Ministerul Public sau prin Ministerul Justitiei) suspiciunea rezonabila ca firma CNADNR este o pusculita de partide si o mare spalatorie de bani publici.

Mai nou, din interiorul acestei organizatii s-au facut niste afirmatii cel putin ciudate.

Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20355986-directorul-suspendat-din-cnadnr-daca-spaga-cnadnr-sunt-directori-care-case-mai-mari-decat-versailles-lucrat-toata-viata-lor-stat.htm,

""Daca se ia spaga in CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decat Versailles-ul si au lucrat toata viata lor la stat. Mai e o problema, au gestionat contracte care si-au marit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe niste caiete de sarcini doar la anumite firme, adica erau facute caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme", a declarat intr-un interviu pentru gandul Alin Goga, directorul suspendat de CNADNR dupa ce a vorbit despre ilegalitatile din companie.

 Goga este director adjunct de investitii al Regionalei din Craiova a CNADNR si in trecut director juridic in structura centrala.

CNADNR a anuntat marti ca Goga va fi suspendat ca urmare a unei aparitii intr-o emisiune TV in care a reclamat neregulile din institutie. CNADNR si-a motivat sanctiunea prin faptul ca Goga "a furnizat informatii in legatura cu activitatea companiei fara a fi imputernicit sau fara a avea mandat de la conducerea CNADNR"."
.

Chiar daca tehnic si financiar vorbind ar fi posibil, ma indoiesc ca directorii lu' Peste au case mai mari decat Versailles-ul. Era bine daca acest Goga se ducea la postul de televiziune si cu un set semnificativ de poze, care ar fi facut cat cel putin 1000 de cuvinte bucata.

Deci, cum ar spune doamna Kovesi, daca aceste afirmatii nu se sustin din alte surse... Pai, o sursa ar fi ca in Romania nu s-au construit autostrazi, ci doar s-a mimat acest lucru... Pe Bucuresti-Pitesti se fac vesnic (chiar si acum) lucrari de reparatii, pentru ca termenul de garantie al lucrarilor la autostrazi este probabil de sase luni sau un an. A fost vreun an in care nu s-au facut lucrari pe autostrada Bucuresti-Pitesti?

Tot legat de autostrazi, sursa http://www.somaxtv.com/tradare-coruptie-si-moarte-doi-ani-de-tacere-de-la-disparitia-contractului-bechtel/ ne aduce aminte ca:

"Doi ani s-au împlinit zilele acestea de la dispariţia contractului original încheiat între compania americană Bechtel şi Statul român. Şi tot doi ani de când Parchetul General a fost sesizat, fără niciun efect, despre dispariţia acestuia. Vorbim despre un contract încheiat de Guvernul Năstase, în 2003, fără licitaţie, secretizat, fără ca vreun oficial guvernamental să justifice pertinent decizia de secretizare a acestuia."!!!

Conteaza asta pentru statul mafiot totalitar? Tot ce trebuie sa stie simplii cetateni este ca trebuie sa plateasca la timp taxele la stat si ratele la creditele facute la FMI, BM si CE, desi nu le-a trecut vreodata prin buzunar un banut de la aceste "firme".

5. Pedepsele oricum blande se executa doar in parte de catre infractori. Este cazul unui judecator condamnat pentru coruptie (sursa: http://www.pressalert.ro/2015/08/fostul-judecator-condamnat-pentru-coruptie-catalin-serban-angajat-cu-jumatate-de-norma-la-aeroportul-timisoara/):

"Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare după ce a fost prins de DNA primind 50.000 de euro pentru a face trafic de influenţă în dosarul Moldomin, a fost angajat, recent, la Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara. Şerban a fost eliberat din închisoare după ce şi-a ispăşit o parte din pedeapsă. Acesta este acum consilier personal al directorului Dan Idolu pe probleme juridice, conform celor de la adevarul.ro.".

6. "Sectorul feroviar, CĂPUŞAT de corupţie: 12 persoane judecate! CFR, AFER, Transferoviar, implicate" titreaza sursa http://www.vremeanoua.ro/sectorul-feroviar-capusat-de-coruptie-12-persoane-judecate-cfr-afer-transferoviar-implicate, scutindu-ma de alte comentarii. Mai exact, doar ca un fapt divers:

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată pe numele a 12 persoane, printre care şi omul de afaceri care controlează firmele Transferoviar şi Remarul, Mitică Călin,dar şi angajaţi ai CFR, AFER (Autoritatea Feroviară Română) şi ONFR (Oficiul Notificat Feroviar Român), într-un dosar de luare de mită, dare de mită, spălare de bani şi alte infracţiuni."!

7. Tocmai ce a aparut un lat caz de politist corupt.

Conform sursei http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-un-nou-caz-de-coruptie-in-politia-constanta-politist-arestat-dupa-ce-a-cerut-mita-un-smartphone-265044,

"Fiecare pădure are uscăciunile ei. După ce zilele trecute un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost trimis în judecată pentru luare de mită, acum un altul din cadrul Poliţiei Port a căzut în patima şpăgii. Dacă Laurenţiu Dobre de la IPJ a fost săltat după ce a luat 3.000 de euro, Deria Abduraman a fost ridicat de procurori pentru că a luat mită un smartpshone.";

"Poliţistul a fost denunţat de un bărbat pe care l-a oprit în trafic şi care nu avea toate actele în regulă. Totul s-a petrecut, luni după-amiază, în Portul Sud Agigea. Poliţistul a verificat autorizaţia de transport, însă aceasta expirase. Amenda în acest caz este între 9.000 şi 12.000 de lei. Pentru a închide ochii, poliţistul s-a gândit să facă o faptă bună şi i-a cerut şoferului suma de 1.000 de lei. Bărbatul i-a explicat că nu era din Constanţa şi că nu are bani la el, dar poliţistul a găsit soluţia: l-a sfătuit să îi trimită banii prin Fan Curier. Într-un final, agentul s-a răzgândit în privinţa sumei de bani şi a spus că ar avea nevoie de un smartphone. Nu a cerut orice telefon, ci un Iphone 6 sau un Samsung Galaxy S6.

Iritat de tupeul poliţistului, şoferul a alertat Direcţia Generală Anticorupţie Constanţa. Poliţiştii anticorupţie, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au demarat o anchetă şi au organizat un flagrant.

Fericit că a încheiat târgul, poliţistul s-a dus marţi să îşi ridice bunul de la Fan Curier, fără să ştie ce i se pregăteşte. După ce a intrat în posesia bunului, în valoare de 3.200 de lei, Deria Abduraman a fost ridicat de oamenii legii şi escortat la audieri. Dacă iniţial poliţistul a negat comiterea faptei, ulterior a recunoscut."
!

Din nou trebuie remarcat faptul ca amenzile mari duc la spagi mari!

8. Pe plan international exista niste stiri interesante pe tema coruptiei.

8.1. Ron Johnson, senator american si sustinator al doamnei Kovesi, este cercetat pentru fapte de coruptie.

Conform sursei http://www.stiripesurse.ro/sustinator-infocat-al-lui-kovesi-anchetat-pentru-coruptie-de-10-milioane-de-dolari_963826.html,

"Senatorul american Ron Johnson este anchetat pentru acte de corupţie de aproximativ 10 milioane de dolari pentru ca si-ar fi finantat ilegal campania electorala.".

Dragut! Asta dadea lectii de combatere a coruptiei in Romania!

8.2. Un fost director al FMI (organizatie care da "lectii" de economie si imprumuturi peste tot in lume) este acuzat de multiple cazuri de coruptie!

Conform sursei http://jurnalul.ro/stiri/externe/fost-director-al-fmi-si-vicepremier-spaniol-rodrigo-rato-strivit-de-acuzele-de-coruptie-693996.html,

 "RODRIGO RATO, FOSTUL DIRECTOR AL FONDULUI MONETAR INTERNATIONAL, SCUFUNDAT DE ACUZELE DE CORUPTIE.

Cotidianul El Mundo informeaza despre alte cazuri de coruptie descoperite de procurori in ancheta, care precizeaza ca au fost deturnate contracte in folosul propriu al fostului sef al FMI, vicepremier si bancher.

Rato a primit comisioane de la agentii de publicitate care obtineau contracte substantiale cu BANKIA, grupul financiar bancar spaniol unde a fost presedinte, pozitie din care a fost obligat sa demisioneze in 2012.

Rato a fost arestat in 16 aprilie 2015, pentru frauda.

El a detinut pozitii importante in FMI, asigurand directoratul in 2004, inainte de mandatul lui Straus Khan. Intre 1996 si 2004 a fost ministru al economiei si prim vecepremier in guvernul lui Aznar."
.

Dragut! Asta "meşterea" economia spaniola (destul de praf de ani buni!) si era sef peste banii FMI! Deci pe astfel de specialisti se bazeaza FMI-ul!

8.3. O situatie pozitiva legata lupta impotriva coruptiei NU a fost deloc mediatizata la televiziunile romanesti, probabil din motive de obedienta politica. Este cazul Islandei, pe care sursa http://www.expunere.com/islanda-a-aruncat-la-gunoi-guvernul-corupt-noi-de-ce-nu-am-putea.html il descrie in detaliu:

"Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

Încă din secolul trecut marea majoritate a americanilor a visat să spună NU criminalilor bancheri corupţi conduşi de familiile Rothschild şi Rockefeller, dar nimeni nu a îndrăznit să o facă. De ce? Dacă numai jumătate din naţiunea americană şi 1% din cei care plătesc taxe şi impozite ar fi spus “AJUNGE!”, atunci guvernul s-ar fi schimbat. De ce este oare atât de greu pentru unii oameni să înţeleagă că printr-un simplu REFUZ de a plăti taxele către un sistem corupt se poate obţine mult mai mult decât prin violenţă?

Cu alte cuvinte, URMĂREŞTE SĂ DESCOPERI UNDE AJUNG BANII TĂI! E chiar atât de greu?

Adevărul în această privinţă este că doar islandezii au fost în stare să o facă… deocamdată. Nu numai că au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, dar au pus bazele unei Constituţii corecte care va asigura că toate aceste dezastre naţionale nu vor mai putea să se repete niciodată.

Dar asta nu e totul… Cea mai bună veste abia acum urmează!

Ei bine, islandezii AU ARESTAT DEJA pe toţi bancherii supuşi lui Rothschild şi Rockefeller, care s-a dovedit că sunt răspunzători de haosul şi prăbuşirea economică a Islandei.


Săptămâna trecută, 9 persoane au fost arestate în Reykjavik şi Londra pentru fapte de criminalitate financiară care au determinat prăbuşirea economică a Islandei în anul 2008, criza profundă care a făcut să apară o REACŢIE PUBLICĂ FĂRĂ PRECEDENT care schimbă destinul ţării."!

Orice diferente dintre reactia Islandei si reactiile Romaniei si Greciei fata de coruptie si corupti nu sunt intamplatoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu