joi, 20 august 2015

Haos si coruptie la granitele spatiului Schengen

Imi place prosteala si opozitia unor tari care considera ca Romania si Bulgaria nu sunt pregatite sa adere la spatiul Schengen. Desi aceste tari indeplinesc conditiile tehnice, probabil ca nu indeplinesc si conditiile "tactice".

Partea proasta este ca la granitele spatiului Schengen este un haos evident.

Inainte de 2007, pana sa adere Romania la Uniunea Europeana, sute de mii sau milioane de romani si moldoveni circulau liber in spatiul Schengen utilizand viza forte (spaga in vama). De exemplu, cati romani au ajuns ilegal in Italia si in Spania, cu mult inainte de 2007 si au ajuns sa lucreze acolo? Nu exista statistici oficiale la vedere.

Insula italiana Lampedusa a fost dintotdeauna un punct slab al Uniunii Europene, imigrantii veniti pe filiera africana debarcand constant acolo de-a lungul anilor.

Mai nou insula Kos din Grecia a devenit un punct de intalnire pentru imigranti si pentru refugiati.

In ambele cazuri (Lampedusa si Kos) se vede cat de vulnerabil si de penetrabil este spatiul Schengen.

Problemele din insula Kos sunt de data recenta si foarte vizibile. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/international/haos-pe-insula-kos-din-grecia-confruntari-violente-intre-localnici-si-politie-din-cauza-imigrantilor-clandestini.html,

"Peste 125.000 de imigranti au sosit pe insulele grecesti de la inceputul anului."!

Aceeasi sursa ne confirma ca este vorba de imigranti ilegali:

"Un paradis rezervat pana nu demult turistilor, insulele grecesti cad prada haosului. Tara intreaga, este sufocata de imigrantii clandestini veniti din Siria, Libia, Irak si Afganistan.".

Decat sa ne intrebam daca Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile de aderare la spatiul Schengen, mai degraba ar trebui sa se intrebe spatiul Schengen daca indeplineste conditiile minimale de asigurare a securitatii... spatiului Schengen.

O alta sursa (http://www.evz.ro/imigrantii-care-au-ocupat-insula-kos-suiti-pe-feribot.html) afirma ca:

"Potrivit statisticilor Organizației Internaționale pentru Migrație, circa 250.000 de persoane au traversat Mediterana în acest an pentru a ajunge în Europa. Jumătate dintre ei au trecut prin insulele grecești.".

Pai, daca inteleg eu bine, granitele Schengen sunt sită. Mi se pare foarte ciudat ca sute de mii de persoane sa poata trece ilegal de granitele Schengen. Mi se pare cel putin ciudat modul in care se mimeaza paza granitelor spatiului Schengen. Cum este posibil acest lucru? Toti acesti clandestini reprezinta de-acum incolo costuri pentru contribuabilii Uniunii Europene! Are Uniunea Europeana resurse atat de inepuizabile? Nu prea cred.

Zi si noapte frontierele Schengen ar trebui sa fie sigure. Sa zicem ca imigrantii pleaca noaptea spre o insula a Uniunii Europene, crezand ca e mai usor la adapostul intunericului. Este doar praf in ochii naivilor. Exista dispozitive cu infrarosii si cu termoviziune care permit vizualizarea cu usurinta a ambarcatiunilor si persoanelor pe timp de noapte, mult mai usor decat ziua!

Ce se intampla daca in loc de imigranti si refugiati ar trece forte ostile Uniunii Europene? Ce se intampla daca printre imigranti si refugiati s-ar afla forte ostile Uniunii Europene (de exemplu asasinii organizatiei Statul Islamic)?

Desi interesul economic pe care il prezinta imigrantii nu trebuie neglijat (900 de euro de persoana conform sursei http://www.mediafax.ro/externe/peste-20-000-de-imigranti-au-sosit-in-grecia-intr-o-saptamana-jumatate-fata-de-numarul-din-2014-14679777; asta inseamna - numai pentru insulele grecesti - o "afacere" cu imigranti de 900 x 125.000 = 112.500.000 euro!!!), ma indoiesc ca imigrantii si refugiatii care ajung ilegal pe teritoriul Uniunii Europene si al spatiului Schengen ar avea succes daca nu ar exista un joc politic si un scop politic care sa le permita acest lucru.

Oare coruptia de la granitele Schengen este mai mica sau mai mare decat coruptia din Romania? Prea putin conteaza. Demn de retinut este ca, in mod evident, si Uniunea Europeana este putred de corupta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu