miercuri, 8 septembrie 2010

Cu fruntea sus

Citat: "Să avem fiecare grijă de noi, să nu aşteptăm să aibă grijă alţii, inclusiv statul".

Sursa:
http://www.gandul.info/news/dupa-remaniere-basescu-s-a-intors-la-ciresica-eu-trec-prin-criza-cum-treceam-prin-furtunile-pe-mare-cu-fruntea-sus-video-7107428
Gândul 04 SEP 2010 sâmbătă, 11:48 (F.N.)

Păi bine, măi, Trăiănele, tu chiar credeai că mă aştept ca statul român să aibă grijă de mine?
În caz că nu ştiai, eu mă aştept prin definiţie ca statul român să aibă o singură grijă: subtilizarea, într-o formă cât mai legalizată, a banului public. Tu credeai că eu aştept să îmi dea statul?
Crezi că eu nu ştiu că statul român îmi dă doar... în cap?

Adică, mai sunt mulţi români care nu ştiu că statul înseamnă asociere de găşti ocupate cu devalizarea banilor publici? Crezi că am vreo problemă cu faptul că tu şi găştile tale vreţi cu disperare să vă însuşiţi banii publici? Crezi că invidiez modul de viaţă al unora care apar încravataţi şi serioşi în fiecare zi la televizor sau în public şi dau declaraţii mincinoase ca să îşi acopere odioşeniile? Sau crezi că invidiez modul de viaţă al unora care nu au decât o grijă: sărăcirea, umilirea şi batjocorirea cetăţeanului român? Sau ai impresia că aspiraţiile mele în viaţă ar trebui să fie la fel ca ale voastre (banii fără număr, casele fără număr, maşinile fără număr şi alte imbecilităţi fără număr) şi că ar trebui să calc în picioare pe oricine pentru asta?

Să fie foarte clar, nu am absolut nicio problemă cu faptul că, din 1990 încoace, nişte găşti numite uneori PDL, alteori PSD, alteori PNL, alteori oricum, ajung la putere ca să-şi însuşească banii publici fără număr. Dacă vouă vă e bine aşa, asta e! Dacă sunteţi paranoici şi dormiţi mai bine doar pe saltele de bani, foarte bine! Am văzut că însuşirea banilor publici preocupă şi alţi administratori de bani publici din alte ţări. Am văzut, de exemplu, că în Belgia se fac autostrăzi care nu se racordează la nicio reţea de drumuri (!?!), că în Franţa se fac rond-point-uri (sensuri giratorii) amenajate cu milioane de euro (!?!), că în Italia se fac uzine cu milioane din bani europeni pentru nimeni (!?!). Deci ăsta ar fi trendul, banul public e al vostru.

Sigur că aş putea să mă întreb: dacă statul român tot nu face nimic pentru cetăţean, ci face totul împotriva lui, atunci de ce mai există? Aş fi dormit mult mai bine fără statul român, ştiind că nu plătesc din dările mele salariile unora care, zic ei, administrează ţara, în felul următor: distrug industria românească, distrug agricultura românească, distrug transporturile româneşti (de exemplu flota), distrug comerţul românesc (de parcă românii nu ar fi ştiut să facă supermarketuri = hale mari cu multe rafturi), oferă străinilor resursele ţării (de parcă românii nu au mai extras şi prelucrat petrol până acum). Dar nici asta nu e o problemă. Dacă dormiţi voi mai bine ştiind că aţi făcut praf economia românească de dragul multinaţionalelor, asta e! Poporul v-a votat, asta o fi fost voinţa poporului! Eu nu aş putea vota vreodată pe cineva din triada PDL-PSD-PNL şi niciun partid care nu asigură salariatului dreptul la prosperitate.

Adică ce nu înţeleg eu de fapt este următoarea situaţie: DE CE ROMÂNUL ESTE FALIT MUNCIND? Înţeleg că vreţi să ne căutăm de muncă (păcat că nu se întâmplă nimic în România ca să ne mai şi găsim de muncă, din moment ce aproximativ 800.000 de oameni fără ocupaţie pot ocupa maxim 20.000 de locuri de muncă disponibile; ce ar trebui să facă ceilalţi 780.000 de OAMENI?), dar DE CE ROMÂNUL ESTE FALIT MUNCIND? De ce, deşi s-au făcut restructurări, concedieri, bla-bla-bla, 80% dintre salariaţii români au salarii jegoase? Ce înseamnă mizeria aia de salariu minim, cu care un angajat nu se poate întreţine LUCRÂND?

Ce speră să obţină statul român distrugând cetăţeanul român?

Din ce văd eu, după contrarevoluţia capitalistă urmează contrarevoluţia monarhistă! Acum poate părea improbabil, dar nici în 1989 nu credeau mulţi în căderea comunismului. Situaţia e izbitor de identică cu cea din ultimii ani ai socialismului (haos bine organizat şi întreţinut, nemulţumire generală, impresia de faliment al regimului). Atunci se compromitea regimul socialist, acum se compromite regimul democratic (partidele nu ştiu să guverneze, sunt corupte). Destui "băieţi" în jurul meu, o minoritate nesemnificativă totuşi, obişnuiţi (probabil) cu "libertatea" de a purta lesă, agreează ideea de monarhie din motive care îmi scapă. În programele de la televizor există frecvent emisiuni cu tentă monarhistă, PSD şi PNL par favorabile monarhiei, PDL nu pare, dar se poate "răzgândi" oricând.

Totuşi, DE CE ROMÂNUL ESTE FALIT MUNCIND?

Un comentariu:

  1. Asa.. Tot ce am de zis e ca mi-ai furat expresia mea cu "subtilizarea" :) .

    Cointoss

    RăspundețiȘtergere