sâmbătă, 18 iunie 2011

Cum poate invinge democratia?

Problema centrala din Romania este ca alegatorii au de ales mereu dintre rele, adica pe cineva din triada PDL-PSD-PNL redenumite, "reformate" si aliate, dupa caz. Dar relele raman rele, de aceea trebuie excluse din viata noastra, cu atat mai mult din viata noastra politica.

Eu, simplu cetatean, nu ma simt reprezentat de cei care ne stabilesc in mod global destinele. Nu este in interesul meu sa fiu falimentar muncind, sa platesc bani pentru cheltuielile si datoriile iresponsabile ale altora, sa mi se ingradeasca dreptul la munca si initiativa privata, sa fiu silit sa accept legi aberante si anticetatean, sa accept dreptul fiscului de a ma haitui si talhari in mod banditesc, sa accept dreptul justitiei de a proteja infractorii, sa suport zi de zi cainii vagabonzi. Nu este in interesul meu sa accept dreptul statului de a cheltui discretionar si netransparent banii publici.

De aceea, ma intreb: care e ratiunea pentru care cetatenii accepta aceasta stare de fapt? Pentru ca, macar teoretic, este foarte simplu de schimbat, la patru ani, atunci cand se voteaza. Ce impiedica alegatorii sa faca alte alegeri? Cum este posibil sa se lase mereu amagiti de sloganuri si promisiuni demagogice si fara acoperire?

Din punctul meu de vedere, este aberant sa mai fie votate aceste partide (PDL-PSD-PNL si satelitii lor). Oricine va prelua puterea, dintre PDL-PSD-PNL, va contiuna politica antiromaneasca si anticetatean.

Sfarsitul dictaturii in Romania si victoria democratiei in Romania vor avea loc atunci cand cetatenii vor invata sa socializeze, sa cunoasca si sa inteleaga care le sunt interesele comune, sa propuna si sa aleaga persoane care sa le reprezinte si sa le apere interesele.

Personal, cred ca este mai important sa fie cunoscute interesele, inainte de a cunoaste persoane. Mai cred ca ar trebui votate directiile pe care comunitatea ar dori sa le urmeze si apoi sa mandateze persoane cu putere politica pentru a se merge in directiile dorite. Nu trebuie votati nemernici care mananca rahat in campanii electorale si apoi ne dau in cap pana li se termina mandatul.

De aceea, recapitulez cateva interese pe care le consider de nivel general, cu precizarea ca lista ar trebui sa fie mult mai lunga:
1. Valorizarea muncii;
2. Identificarea vinovatior de jaful national si distrugerea Romaniei si aducerea acestora in fata justitiei pentru stabilirea vinovatiei si recuperarea prejudiciilor create;
3. Incurajarea initiativei private pentru orice persoana, indiferent de puterea financiara de moment (CUM POATE DEVENI ANTREPRENOR UN ANGAJAT PLATIT CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE?);
4. Stimularea initiativei private prin formarea de intreprinzatori in cadrul invatamantului liceal. Actual, invatamantul formeaza angajati (salariati, adica SCLAVI daca ne uitam la salarizare). Ce liceu formeaza antreprenori? UNDE SUNT INVATATI TINERII SA CONDUCA O AFACERE? LA CE LICEU SE FACE PRACTICA UNEI AFACERI (tineri care infiinteaza o firma, concep un produs, il produc si il lanseaza pe piata, in scopul obtinerii de profit, angajand contabil, vanzator, studiind piata)? SUNT INFORMATI TINERII IN CADRUL UNITATILOR DE INVATAMANT DESPRE MODALITATILE IN CARE SE FAC AFACERI?
5. Eliminarea haosului de la Ministerul de Finante, obligarea fiscului de a emite facturi catre persoanele care au datorii, interdictia ca fiscul sa perceapa penalitati pentru facturi pe care le emite cu intarziere (Fiscul, intr-o societate informatizata, stie instantaneu care sunt datornicii. Cu toate acestea, ignora deliberat datornicul, pe care il informeaza dupa cativa ani, in general dupa patru ani, ca are o datorie de achitat, la care adauga penalitati 36,5% pe an). Fiscul romanesc aplica principiile terorismului economic. ADICA FUNCTIONARI PUBLICI, PLATITI DIN BANI PUBLICI, CAUTA SA DISTRUGA ECONOMIC CETATENII DE LA CARE PRIMESC SALARII!!! Cetateanul trebuie informat imediat cu privire la datoriile pe care le are! Cum ii cheama pe nemernicii care au legiferat posibilitatea ca simplii cetateni sa fie jefuiti de catre stat?
6. Eliminarea haosului din justitie; inasprirea legislatiei impotriva infractorilor si in special impotriva infractorilor care ocupa functii publice si au acces la banii publici si la informatii privilegiate;
8. Emiterea de legi care sa interzica statului sa functioneze pe pierdere. Nu este obligatia cetateanului sa devina sclavul statului si "institutiilor" bancare internationale.
9. Eliminarea cainilor salbatici din viata noastra cotidiana. Mi-e indiferent daca sunt dusi in adaposturi sau luati acasa sau eutanasiati sau impuscati, dar nu au ce cauta pe strazi (e clar ca nu am nicio simpatie pentru ei, pentru ca nu vad de ce trebuie sa merg cu teama pe trotuarele publice si de ce trebuie cheltuiti bani pentru caini si nu pentru oameni);
10. Emiterea de legi care sa oblige guvernele si ordonatorii de credite sa raspunda penal de cheltuielile ineficiente si sa acopere pagubele si prejudiciile din propriile averi;
11. Emiterea de legi care sa decline obligativitatea cetatenilor de a plati imprumuturile ineficiente facute de stat (De exemplu, FMI sa isi recupereze banii de la Boc si Basescu; de ce trebuie sa platesc eu o parte din ceva ce nu am primit? Este o forma de jaf legalizat). Daca imprumuturile sunt eficiente, se platesc singure. Daca nu sunt eficiente, de ce se mai contracteaza? Pentru ca exista o fratie mafiota intre stat si "institutia" bancara?
12. Simplificarea legislatiei din domeniul activitatilor comerciale (dar nu numai). Actual legislatia este stufoasa, contradictorie si de multe ori de neinteles nu doar de catre cetateanul intreprinzator, ci chiar si de catre juristi;
13. Introducerea avertismentului scris inaintea aplicarii de amenzi catre societatile comerciale. Legislatia se schimba foarte des si chiar in scopul haituirii si jefuirii societatilor comerciale. Pentru a nu mai exista aceasta situatie, societatea comerciala ar trebui informata atunci cand se gaseste intr-o situatie contraventionala. Daca nu isi remediaza problemele, atunci sa se aplice amenzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu