Aflam de pe teletextul TVR:
Deci Romania a imprumutat peste 4,5 miliarde de euro in 2011, in mare parte pentru refinantarea datoriilor mai vechi.
Sa recapitulam:
1. Liderii statului ne-au spus ca Romania nu va avea de-a face cu "criza", dupa care a venit "criza".
2. Liderii statului ne-au spus ca nu avem nevoie de bani imprumutati de la FMI, dupa care statul a imprumutat bani de la FMI.
3. Liderii statului ne-au spus ca banii imprumutati se duc la investitii, nu in pensii si salarii, dupa care nimeni nu stie unde s-au dus acesti bani.
4. Liderii statului ne-au spus ca trebuie luate masuri dure dar necesare pentru buna functionare a astatului: reducerea salariilor si a veniturilor in general, suprimarea aproape totala a oricarei asistente sociale, eliminarea subventiilor, cresterea TVA si a altor taxe si impozite, cresterea preturilor la alimente, disponibilizari... Dupa care somajul a crescut si cateva sute de mii de firme au fost radiate sau au dat faliment sau au intrat in insolventa sau si-au suspendat activitatea. Pe scurt, saracie globala.
5. Liderii statului ne-au spus ca Romania a iesit din recesiune, dupa care statul a imprumutat 4,5 miliarde de euro in 2011 (adica in prima jumatate a acestui an, evident).
Fara sa ne mai uitam in gura mincinoasa a liderilor statului roman, putem gandi logic si analiza situatia Romaniei in acest moment.
1. Romania avea in mod evident un deficit bugetar urias. Nu avem date concrete si nici incredere in statisticile mincinoase ale statului. Dar suma imprumutata de la FMI (20 de miliarde de euro) este uriasa, de doua ori valoarea datoriei Romaniei din vremea vechiului regim dinainte de 1990.
2. Imprumutand acesti bani, la valoarea deficitului s-au adaugat: ratele si dobanda de achitat pentru banii imprumutati de catre statul roman de la FMI.
3. Statul roman a functionat dupa 1989 mereu in pierdere, contrar interesului national, ingradind dreptul la munca, suprimand (distrugand) milioane de locuri de munca, descurajand atat initiativa privata, cat si munca. A supravietuit vanzand active nationale la preturi de nimic (de exemplu privatizand petrolul romanesc).
4. Masurile luate de guvernele Boc au fost dure dar inutile din punct de vedere al redresarii financiare a Romaniei.
Sa analizam scaderea unui salariu de 1000 lei cu 25%. Noul salariu este de 750 lei. Daca primul salariu, de 1000 de lei, s-ar cheltui integral, pe vechiul TVA de 19%, atunci statul ar incasa 190 lei din TVA (1000x19/100=190). Daca noul salariu, de 750 de lei, s-ar cheltui integral, atunci statul ar incasa 180 lei din TVA (750x24/100=180). Nu s-a luat in discutie decat reducerea salariului de baza, nu si suprimarea sporurilor si a altor drepturi.
Rezulta ca reducerea salariilor bugetarilor si cresterea TVA au avut urmatoarele consecinte:
A. Saracirea cetatenilor (bugetari)!!!
B. Diminuarea activitatii productive a societatilor comerciale, datorata scaderii consumului, cauzata de micsorarea puterii de cumparare!!! Consecinta: mai putine incasari ale statului de la societatile comerciale.
C. Diminuarea activitatii economico-financiare a Romaniei.
D. Este greu de zis daca aceste masuri pot plati macar dobanda catre FMI, pentru a fi considerate pozitive.
5. Mai aflam, tot de pe teletextul TVR, ca investitiile straine au scazut in 2011 cu 28,7%!
Aceasta nu e o veste buna pentru un stat in foame de bani.
6. In 2010 cheltuielile publice nu au scazut, ci au crescut. Sursa:
http://www.doingbusiness.ro/ro/stiri-afaceri/20133/deficitul-bugetar-a-crescut-la-52-din-pib-la-sfarsitul-lunii-noiembrie
CONCLUZIE: deficitul bugetar al Romaniei nu a scazut dupa 2009.
Daca nu a scazut, atunci se poate pune urmatoarea intrebare: era deja statul roman in stare de faliment la momentul imprumutului de la FMI?
Daca statul roman era deja in stare de faliment, atunci finantarea de la FMI si celelalte imprumuturi au fost facute ca sa supravietuiasca pana la urmatoarele alegeri.
De aceea, se pot face urmatoarele predictii:
1. PDL urmareste sa piarda urmatoarele alegeri, pentru ca falimentul national sa nu se produca "in timpul mandatului sau". Asta ar explica si politica antinationala si anticetatean dusa de actualul stat roman, fara nicio retinere.
2. Romania va intra in faliment sau incapacitate de plata cel tarziu in 2013, mai probabil in 2012.
3. Urmeaza un mare haos national.
Timpul ne va arata daca este asa sau nu.
Εικόνες από γιορτινούς στολισμούς στην πόλη
Acum 6 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu