sâmbătă, 18 iunie 2011

Cand se va instaura democratia in lume?

Pare o intrebare pusa gresit, dar realitatea ne arata o stare de nemultumire generalizata in lume, Romania nefacand exceptie. Mari miscari de protest au loc sau au avut loc in Grecia, Spania, lumea araba si asa mai departe.

Faptul ca niste persoane sunt desemnate de catre comunitate ca sa conduca destinele comunitatii, dupa care comunitatea iese in strada din cauza nemultumirilor generate de catre alesi ne arata ca democratia este in acest moment o iluzie care se rezuma doar la dreptul de a vota persoane impuse de grupuri de interese care actioneaza in fapt impotriva comunitatii.

Nu este uimitor ca au loc "crize" mondiale care duc la cresterea inflatiei, somajului si saraciei, desi guvernele din orice tara sustin ca lucreaza in interesul comunitatii si alegatorilor?

Nu este uimitor sa existe o "criza" alimentara mondiala, desi in acest moment agricultura poate hrani pe toata lumea, daca s-ar dori acest lucru? Nu este uimitor ca exista muritori de foame chiar si in statele cu agricultura ultratehnologizata? Nu este uimitor ca Romania este importator de produse agricole, in timp ce trei milioane de hectare sunt nelucrate (dupa alte surse, peste sase milioane!).

Nu este uimitor ca in state asa-zis democratice, cum sunt Romania si Grecia, puterea instalata prin vot actioneaza impotriva majoritatii cetatenilor?

Nu exista un conflict de interese atunci cand liderii politici actioneaza impotriva majoritatii cetatenilor? Mai are sens sa fie in functie un politician care actioneaza impotriva cetatenilor? Este normal ca functionari publici, platiti din bani publici, sa actioneze cu dusmanie si rea credinta impotriva celor de la care primesc bani?

Este normal sa existe persoane falimentare, desi au un loc de munca si isi vad de treaba lor?

Nu a devenit evident ca puterea politica din orice tara nu urmareste altceva decat insusirea frauduloasa a banilor publici si aducerea contribuabilului in stare de sclavie economica? Nu este evident ca statul a devenit vataful banilor publici?

Altfel, cum se explica dreptul guvernelor de a functiona mereu in pierdere, de a-si mari constant deficitele, de a cheltui discretionar si irational? Este normal ca un guvern sa functioneze dupa alte principii decat eficienta economica aplicabila oricarei societati comerciale? Mai ales ca exemple de cheltuieli ticaloase ale statului exista din abundenta in cazul Romaniei, tara in care din nefericire ne-am nascut si traim.

Este evident faptul ca regulile pe care statele le impun societatii sunt anormale, favorizand grupuri restranse si defavorizand (pana la distrugere, in multe cazuri) populatia.

Cum isi justifica existenta si ratiunea de a fi guverne care, desi sustin ca sunt in slujba cetatenilor si sunt platite din banii cetatenilor, produc constant deficite, dincolo de orice limita a imaginatiei si a bunului simt?

Am vazut ca toate "marile democratii" au mari deficite:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=GOV_DEBT

Aceasta arata ca cetatenii de rand de oriunde in lume sunt lipsiti de aparare in fata catastrofelor economice create, intretinute si intarziate convenabil de guvernele care cica ii reprezinta.

Este normal sa fie cocosat de taxe cetateanul pentru ca guvernul sa isi acopere deficitele create prin cheltuieli inutile, iresponsabile, ticaloase si facute in interes pur personal?

Este normal sa plateasca cetateanul pentru banii imprumutati de guvern, desi cetateanul nu a primit nimic din acesti bani? Cum pot sa isi aroge guvernele de oriunde dreptul de a fi constant ineficiente?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu