Un nou an scolar a inceput sub semnul eternului haos: scoli inca nepuse la punct si foarte multe incertitudini pentru cei care urmeaza sa dea examene.
Dincolo de aceste situatii, traim intr-o epoca in care scoala a devenit pentru majoritatea cetatenilor inutila. Cei care invata sunt indopati cu materii si informatii absolut inutile, de care nu se vor mai lovi mai tarziu in viata.
Includ aici chiar si matematica, fizica si chimia. Cati dintre noi mai stiu matrici, elemente de termodinamica sau chimie organica? Cati dintre cei foarte buni la aceste materii (la momentul respectiv) le-au folosit sau aplicat macar o singura data in viata?
Scoala nu are o finalitate practica. "Specialistii" de la ministerul de resort schimba legislatia de la an la an si folosesc elevii pe post pe cobai doar pentru a mima activitate si pentru a-si mentine posturile absolut nejustificate. Noroc ca la stat locurile de munca se ocupa numai pe criterii de contraperformanta...
Dar, indispensabile si chiar vitale cunostinte juridice nu se studiaza in scoala sau liceu. Nici informatii vitale din domeniul economic nu se predau in scoala. Cati elevi care termina liceul (12 clase) pot incepe o afacere pe cont propriu, in calitate de intreprinzatori si in deplina cunostinta de cauza? Sa mai intreb cati cetateni de rand stiu sa acceseze fonduri europene?
Impresia mea pentru anul scolar care s-a terminat a fost ca s-au produs mai mult ca niciodata someri. Nici anul acesta nu cred ca se va schimba ceva.
Antirrhinum siculum
Acum 51 de minute
Sunt deacord cu tine.La noi sa fac materii absolut inutile,bombardeaza elevii din toate partile,iar ei nu stiu in ce directie sa mearga.Fiecare profesor are pretentie ca la ora lui elevul sa fie foarte bine pregatit,dar in unele cazuri nici ei ca profesori nu stiu mare lucru.Am vazut ce note au luat la examene.
RăspundețiȘtergere"Noroc ca la stat locurile de munca se ocupa numai pe criterii de contraperformanta..."
RăspundețiȘtergereTe contrazic mon cher, eu cunosc oameni care lucreaza la stat absolventi de scoli superioare adevarate (electronica, aeronave, automatica), vorbitori de enegleza si germana, sclipitori, modesti si cu performante (brevete de inventii si inovatii) care la valoarea lor abia castiga intr-un minister pe post de inspector sef cam 1000eur pe luna. Din pacate acesti oameni nu fac politica.
"Impresia mea pentru anul scolar care s-a terminat a fost ca s-au produs mai mult ca niciodata someri."
Aici iti dau dreptate. Esti expert in domeniu!
"Cati elevi care termina liceul (12 clase) pot incepe o afacere pe cont propriu, in calitate de intreprinzatori si in deplina cunostinta de cauza?"
Pentru o afacere iti trebuiesc bani, minte, bun simt si chemare. Nu toata lumea este facuta pentru afaceri.
Ceau!
Ma contrazici gresit. Este vorba de contraperformantele pe care le-a inregistrat MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI si de haosul pe care acest minister l-a creat si intretinut constant. Daca era si Einstein angajat in aceasta perioada la minister, Teoria Relativitatii nu ar fi avut nicio legatura cu haosul din invatamant. Realizarile personale ale celor pe care ii cunosti (dar nu ii nominalizezi) nu au legatura cu haosul din invatamant. In politica aplicata in invatamant nu se aplica regulile electronicii, aeronavelor sau automaticii.
ȘtergereBuna gluma cu expertul in domeniu. Inteleg ca sunt expert la produs someri:)) Gresit din nou.
Pentru o afacere este nevoie in primul rand de informatii referitoare la desfasurarea in conditii legale a afacerii. De exemplu: nu trebuie sa cunosti integrale triple ca sa produci covrigi. Totusi, cati sunt cei care stiu sa ii produca respectand legile? Pentru ca daca nu le cunosc, este posibil ca afacerea sa cada din cauza amenzilor pentru nerespectarea legilor. Desigur, multe afaceri pot fi inghitite de concurenta; multe afaceri se inchid pentru ca nu au vanzari. Aceasta este problema celui care isi gestioneaza afacerea. Dar pana sa se ajunga aici, statul (mai ales un stat care se lauda mereu cu "criza" si cu lipsa banilor) nu ar trebui sa descurajeze din start intreprinzatorii prin lipsa informatiilor si prin legislatie ambigua, volatila si ostila.
"Nu toata lumea este facuta pentru afaceri.". Mai ales pentru afaceri cu statul:)) Banii vin de la sine; mintea, cat sa se imparta profitul; bunul simt poate lipsi cu desavarsire:))
Toata durerea ta si invidia fata de cei care lucreaza la stat este determinata de NEPUTINTA.
RăspundețiȘtergereNEPUTINTA de a te angaja, NEPUTINTA de a castiga, NEPUTINTA de a trai pe masura nivelului tau intelectual.
"Noroc ca la stat locurile de munca se ocupa numai pe criterii de contraperformanta..."
In fraza asta nu este vorba de niciun minister.
Cand imi ceri un nume de expert te crezi a toti stiutor. Ii cunosti pe toti salariatii care lucreaza la stat? In afara de Directia de Impozite si Taxe, Somaj, CASMB ...ai mai calcat intr-o institutie publica? Ai urcat scarile vreunui minister.
Daca tot vrei sa sti unde lucreaza unul si altul si cat castiga, da si tu o cautare pe google "nume prenume declaratie de avere institutie" si te elucidezi....Sau nu te duce capul?
Eu iti dau un sfat...nu ii cauta ca o sa mori de invidie. Casiga cam 10.000-13.000 pe luna.
Draga Gică Tembelu (Anonim 20 septembrie 2012, 11:42, in lipsa unei identitati, de exemplu "Dacia", ti-am pus un nume care ti se potriveste, pentru ca starneste rasul), cum am scris de rau despre ticalosii nationali (Romania), cum ai inceput sa minti asa cum respiri. In plus, in loc sa te pronunti pe subiect, ai trecut la manipulare, denigrare si atacuri mincinoase la persoana mea.
ȘtergereAi spus: ""Noroc ca la stat locurile de munca se ocupa numai pe criterii de contraperformanta..."
In fraza asta nu este vorba de niciun minister."
Pai de ce minister ar trebui sa fie vorba? Unde sunt performantele? Pe vremea lui Boc o mare "performanta" a fost imprumutul de 20 de miliarde de euro; pe vremea lui Ponta "performantele" sunt alte imprumuturi si blocarea banilor europeni.
Nici vorba sa fiu atotstiutor, de aceea ti-am cerut nume de oameni capabili, ca sa-i cunoasca toata lumea, sa-i voteze pe ei, daca e cazul, nu PDL, nu USL, nici RGL.
De ce, dragule, te-ai pus iar pe comentarii mincinoase si tendentioase? Iar te-au pus sefii la treaba? Nu se mai poate fura populatia in liniste si consens de blogul meu? :)) Se vor da spagi mai mari ca sa voteze lumea nemernicii urmatori? :))