joi, 13 septembrie 2012

Parlamentul European si Romania

Ieri, 12.Septembrie.2012, am vazut o transmisiune in direct de la Parlamentul European de la Strasbourg, simultan pe mai multe posturi (TVR1, B1, Antena3, Realitatea TV, Romania TV).

In Parlamentul European s-a dezbatut situatia politica din Romania. Toata dezbaterea a avut un caracter de circ, dupa parerea mea. In plus, nu a avut nicio finalitate si s-a desfasurat intr-o sala mai mult goala. Deci utilitatea dezbaterii a fost indoielnica spre fara rost.

Nu inteleg la ce foloseste Parlamentul European. Pare un balast inutil, mare consumator de bani publici. Atat timp cat Europa este in criza de 4 ani, eficienta acestui Parlament European (la fel ca si eficienta tuturor guvernelor care-si falimenteaza propriile state si popoare) nu este zero, ci extrem de negativa.

Desi se spune ca in Europa exista economii de piata, sistemul mi se pare extrem de centralizat. Dupa parerea mea, daca exista o criza economica atat de prelungita, ca acum, ar trebui ca toti liderii politici sa fie destituiti prin lege si sa aiba interdictie sa mai ocupe functii politice vreo 50 de ani de acum incolo. De dragul eficientei economice, nu din alt motiv. Cum este posibil ca politicienii sa-si pastreze functiile cand isi duc proprii cetateni la dezastru, fara sa raspunda pentru acest dezastru?

Nu inteleg nici ce cauta Romania in UE. Dincolo de aspectele "democratice", din punct de vedere economic este evident ca toate guvernarile romanesti post aderare au fugit de banii europeni!?! Desi in Constitutia Romaniei este scris (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a47):
"Nivelul de trai    ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent."
,
toate guvernarile de dupa 1992 au luat masuri pentru asigurarea unui nivel de trai cat mai scazut!!! Altfel spus, au incalcat grav, dupa parerea mea, Constitutia Romaniei, fapt care se intampla si in acest moment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu