O gramada de superlative se pot descoperi parcurgand stirile din media legate de un caz urias de evaziune fiscala in domeniul industriei alimentare, care a produs un prejudiciu estimat la 50 de milioane de euro.
O armata de oameni ai legii incearca sa aduca in fata justitiei o armata de infractori. Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/averea-procurorului-angela-nicolae-suspectata-de-trafic-de-influenta-in-dosarul-de-evaziune-fiscala-11574222, numai luni, 28.Octombrie.2013, s-au facut 160 de perchezitii in Bucuresti si in alte 5 judete!
In acest caz de evaziune fiscala si coruptie s-a inceput "urmărirea penală a 50 de persoane, între care sunt şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme", dar sunt "în atenţia anchetatorilor şi angajaţi ai Gărzii Financiare". In plus, in acest dosar apare si "Procurorul Angela Gheorghiu, şef de birou la Parchetul ICCJ, suspectată de trafic de influenţă".
Sursa http://www.mediafax.ro/social/dosarul-evaziunii-cu-prejudiciu-de-50-de-milioane-de-euro-procurorul-angela-nicolae-si-fiul-acesteia-retinuti-11577948 arata ca "în perioada 2012-2013, Angela Eugenia Nicolae a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei".
Din nou fac legatura intre aceste spagi primite in mod repetat de madam procuror si salariul minim lunar net pe economie, de circa 600 lei. Mai trebuie mentionat ca spagile erau pretinse de o persoana care, conform declaratiei de avere din anul fiscal anterior, a realizat venituri de 139.923 lei, adica mai mult de 10.000 de lei pe luna! Din nou trebuie remarcat ca desi spagile primite de functionarii corupti ai statului mafiot totalitar sunt uriase, mereu se spune ca nu sunt bani de salarii pentru cei care vor sa realizeze venituri muncind onest.
Intre timp, caracatita evazionista mentionata crescuse atat de mult incat era structurata pe departamente:
1. Departamentul infiintarii de firme fantoma;
2. Departamentul de "Resurse Umane", care racola asociati sau administratori de firme fantoma;
3. Departamentul pentru coruperea personalului ANAF si a altor functionari ai statului.
In acelasi dosar de evaziune este greu de zis daca este implicat si senatorul PSD Niculae Bădălău. Dar, legat de acesta din urma, este amuzanta declaratia lui Liviu Dragnea:
"Îl cunosc pe Bădălău de ani de zile şi îl ştiu un om foarte serios" (sursa: http://adevarul.ro/news/politica/dragnea-Il-cunosc-badalau-sper-dintoata-inima-nu-implicat-1_526e71f4c7b855ff568d0789/index.html), corelata cu faptul ca
"Actualul șef al filialei PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost condamnat în 1988 la un an de închisoare cu executare la locul de muncă, după ce a furat patru saci cu grâu. El a fost grațiat de Nicolae Ceaușescu [cand acesta a implinit 70 de ani], decizie prin care i-a fost șters și cazierul. În acest fel, Bădălău a putut fi subprefect, prefect, deputat și acum senator." (sursa http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatorul-psd-nicolae-badalau-nu-stiu-despre-ce-este-vorba-nu-am-fost-citat-de-procuror-1064375.html).
E clar ca Badalau a devenit mult mai serios la scoala vietii decat Facultatea de Agronomie. Probabil ca acum este un om foarte serios, din moment ce alegatorii i-au acordat votul stiind cu ce se ocupa in 1988.
Media a teoretizat deja metodele de fraudare a platii TVA. Cea mai "trendy" schema de evitare a platii TVA se numeste "Caruselul". Potrivit sursei http://www.wall-street.ro/slideshow/Legal-Business/139469/evaziune-fiscala-tva-frauda-scheme/5/caruselul-cea-mai-populara-metoda-de-frauda.html#anchor-of-navigator,
"Cum functioneaza "caruselul" in afacerile cu legume si fructe? Un depozit comanda produsele din strainatate prin intermediul altei firme care nu exista in acte, fiind creata special pentru a face evaziune fiscala. Aceasta firma fantoma importa rosii cu 100 de lei paletul si le vinde la respectivul depozit cu 300 lei, facand astfel un profit urias.
Firma fantoma are la dispozitie 55 de zile pentru a-si achita darile la stat, TVA si impozitul pe profit. Dar, in aceste 55 de zile introduce sute de tiruri in tara cu marfa.
Pe de alta parte, depozitul si patronul depozitului, care de cele mai multe ori controleaza acea firma fantoma, nu fac niciun profit din vanzarea paletului de rosii la pretul de 300 de lei catre supermarket-uri, nefiind obligati sa plateasca impozit pe profit sau TVA. Firma fantoma, insa, a disparut, fiind vanduta catre persoane fara identitate."
Acelasi "Carusel" se aplica si in industria carnii, conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Cum+se+face+evaziune+Statul+pacalit+prin+firme-fantoma:
"Carnea este adusă din străinătate de un intermediar. În acest scop este înființată o firmă care nu există în acte, creată special pentru a face evaziune fiscală. Prin intermediul aceste firme se importă, de exemplu, un kilogram de carne de porc şi cu 6,5 lei. Ajuns în ţară, kilogramul este vândut către un depozit cu aproape 9 lei. Din momentul în care TIR-ul trece graniţa intermediarul are la dispoziţie 55 de zile să-şi achite dările către stat, dar nu o face. Nu plăteşte nici TVA şi nici impozit pe profit. La un calcul simplu se poate vedea că statul pierde astfel, doar din TVA, peste 43.000 de lei la fiecare TIR.
În cele 55 de zile pot fi aduse în ţară zeci de TIR-ul pline cu carne. După expirarea acestui termen, firma este vândută sau trecută pe numele unor oameni pe care autorităţile nu ştiu de unde să-i ia.
„Acţionarul este un pensionar care are 80 de ani sau nu este cetăţean străin şi acolo se opreşte TVA-ul”, explică Radu Timiş, vicepreşedinte Asociaţia Română a Cărnii."
Metoda descrisa mai sus este perfect functionala si poate fi aplicata de oricine. De cand functioneaza si ce prejudicii a produs, nici statul mafiot nu are idee.
Multe alte scheme de evaziune fiscala sunt deja descrise in presa. Cum impiedica statul roman producerea in continuare a acestor infractiuni, avand deja informatii clare despre cum functioneaza economia frauduloasa?
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu