luni, 18 august 2014

Circ religios in ultimele zile

Motto:
[Leviticul 26:1]:

"Să nu vă faceţi idoli, să nu vă ridicaţi nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte; să nu puneţi în ţara voastră nicio piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinaţi înaintea ei; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru."

Dar de la invataturile din Biblie care interzic inchinarea la idoli (sau pupatul moastelor) la realitate este o distanta foarte mare. In jurul datei de 15 august are loc o gramada de mascarada religioasa. Unii dintre cei care nu au vrut sa practice turismul sado-maso in perioada 15-17 august, au preferat practicarea religiei sado-maso, transpirand, obosind si lesinand pe la plicticoasele si mincinoasele slujbe care indeparteaza lumea de Tatal Ceresc si de bunul simt.

1. Victor Ponta vrea sa pozeze in mascarici de omenie, participand in mai multe zile la cateva circoteci religioase.

1.1. Inca din 11.August.2014 sursa http://incomod-media.ro/ziar/dambovita-victor-ponta-la-pupat-de-moaste-la-targoviste/ ne informeaza ca Victor Ponta a fost la Targoviste, la moastele lui Nifon.  O femeie i-a cerut ajutor, ca ii mor copii de foame, alta a cerut pensii mai mari, ca nu are bani de medicamente. In poze se vad popii intoliti de lux desantat (iubitori de cele materiale si total pe langa cele sfinte), in contrast cu babele imbracate in simpli cetateni care au pensii mult prea mici.

1.2. Apoi, conform sursei http://citynews.ro/eveniment/foto-victor-ponta-ajuns-la-nicula-premierul-venit-cu-elicopterul-1268428,

"Premierul României a venit în pelerinaj la mănăstirea din judeţul Cluj, acolo unde 60.000 de credincioşi s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului în ultimele două zile."
[...]
"Victor Ponta le-a urat credincioşilor o zi fericită şi a promis că va spijini autorităţile din Nicula ca să termine complexul şi partea de infrastructură, inclusiv canalizarea, pentru a oferi credincioşilor condiţii cât mai bune."
.

In traducere libera, Ponta da bani publici bisericii, iar biserica ii face reclama lui Ponta, totul pentru un nivel de trai al romanilor cat mai scazut.

In traducere biblica, [Isaia, 1.23.]:

"Mai marii tăi sunt răzvrătiţi şi părtaşi cu hoţii, toţi iubesc mita şi aleargă după plată; orfanului nu-i fac dreptate, şi pricina văduvei n-ajunge până la ei.".

1.3. Conform sursei http://www.b365.ro/peleroinajul-preziden-iabililor-de-sfanta-maria-victor-ponta-a-fost-i-la-ortodoc-i-i-la-catolici_213404.html,

"Victor Ponta a fost și la ortodocși și la catolici"
[...]
„Vreau să vă anunţ foarte clar că pe 15, de Sfânta Maria, voi fi prezent la slujba romano-catolică de la Cacica, acolo unde Guvernul a sprijinit realizarea unei lucrări de comemorare a fostului papă Ioan Paul al II-lea."
.

Deci, tot in traducere libera, Ponta vrea sa fie sigur ca banii publici nu s-au dat in zadar la Cacica.

1.4. In fine, conform sursei http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/praznuirea-sfintilor-martiri-brancoveanu---300-de-ani-de-la-martiriu-la-biserica--sf-georghe-cel-nou--din-bucuresti--346492,

"Premierul Victor Ponta nu a ratat ocazia de a-și face campanie și, cu suita sa plină de miniștri, a ajuns la Biserica Sf Gheorghe cel Nou, unde se resfințește lăcașul de cult."

De mentionat ca la acest spectacol religios-electoral au fost prezenti ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu alți peste 50 de popi. Si la aceasta biserica s-au investit o gramada de bani publici (suma exacta necunoscuta!), inca din 2008, pentru a se continua lucrarile intrerupte in 1998, deci prezenta lui Ponta era obligatorie. Conform sursei http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/07/13/la-pas-prin-bucuresti-biserica-sfantul-gheorghe-nou-10-34-54,

"Odată cu reînceperea lucrărilor de pictură, din 2008, părintele paroh împreună cu Consiliul parohial a derulat și alte lucrări: a fost înlocuit întreg acoperișul sfântului lăcaș, a fost refăcut și restaurat mobilierul bisericii lucrat în stil brâncovenesc, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae lucrată din argint curat și aurită, împodobită cu pietre prețioase, a fost refăcută după descrierea făcută de cronicarul Radu Greceanu; a fost restaurat sfântul epitaf lucrat de doamna Maria Brâncoveanu în perioada durerosului său exil și adus în Biserica Sfântul Gheorghe Nou în anul 1720.

Au fost refăcute din bronz masiv toate candelabrele sfântului locaș, au fost restaurate candelele originale ale bisericii și repuse în valoare.

De asemenea, a fost refăcută întreaga infrastructură din curtea bisericii și din interiorul bisericii, alimentarea cu apă, rețeaua electrică, rețeaua termică, etc;

Pe viitor se dorește amenajarea, în acest loc, a unui centru cultural național brâncovenesc."
.

In concluzie, alta "investitie" de bani publici care trebuie sa-si arate "eficienta" politica.

2. O stire mediumnica ridicola pentru credulii incurabili ne este oferita pe sursa http://livenews.romaniatv.net/doua-minuni-se-petrec-in-ziua-de-sfanta-maria-intr-o-biserica-dintr-un-sat-din-grecia_26208.html:

"Două minuni se petrec în ziua de sfânta Maria, într-o biserică dintr-un sat din Grecia. Şerpii apar în biserică, urcă pe icoane, apoi intră în pământ până la anul! Şi asta nu e tot. De sfânta Maria, crinii uscaţi înfloresc la icoana Maicii Domnului".

Foarte precisa si utila stirea! Mai lipsesc desenele animate care sa ateste "fenomenele".

3. Pe langa faptul ca toti "credinciosii" isi ureaza "La multi ani!" cu ocazia mortii Mariei (cam sarcastica urarea, nu-i asa?), sa vedem la ce alte primitivisme suntem indemnati in numele "credintei".

Conform sursei http://a1.ro/news/inedit/traditii-si-obiceiuri-de-adormirea-maicii-domnului-uite-ce-trebuie-sa-faci-id360537.html,

3.1. "Bărbaţii schimbă pălăria cu căciula

Tot acum, barbatii schimbau palaria cu caciula, cei care mai erau vazuti cu palarie dupa 15 august fiind ironizati. Se interzice scaldatul in apa raurilor spurcata de cerb si dormitul pe prispa."
.

Pacat ca sursa nu prezinta si forme concrete de ironii "crestine", adica ceva in genul: "Bai, fraiere, tot mai porti palarie? Ha, ha, ha!". Sau "Pune-ti caciula, ca te spun la slujba si radem de tine in biserica!".

3.2. "La ţară se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se spune că se "leagă" ciocul păsărilor pentru a nu mai putea strica boabele de struguri.".

3.3. "La sărbătoarea Sfintei Marii se adună ultimele plante de leac, putându-se afla cum va fi toamna ce se apropie şi se culeg flori care se pun la icoana Preacuratei, considerându-se că apoi sunt bune de leac.".

Poti sa te pui cu credulii si cu traditiile?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu