sâmbătă, 23 august 2014

Alimentatie si cancer

Conform sursei http://amfms.ro/conf-dr-ion-daniel-cancerele-digestive-au-drept-cauza-intoxicatia-cu-alimente/, din 19.August.2014,

"Numărul cazurilor de cancer de colon, de stomac, de ficat sau de pancreas a crescut dramatic în ultimii ani, avertizează specialiştii. Iar principalul vinovat este chiar stilul nostru de viaţă dezechilibrat şi alimentaţia haotică.".

Daca in ultimii ani cancerele digestive au ajuns la putere din motivele enuntate, rezulta ca in primii ani (pe vremea lui Ceasca?) nu aveam de-a face cu chestiile astea pentru ca stilul nostru de viata era echilibrat si alimentatia era ordonata, chiar rationala.

Legat de alimentatia "rationala", sa mentionam faptul ca in anul 2012 "Zece la sută dintre copiii din mediul rural spun că uneori se culcă flămânzi, iar un sfert declară că sunt obosiţi din cauza faptului că au fost nevoiţi să muncească în gospodărie înainte sau după terminarea programului de şcoală" (sursa: http://www.mediafax.ro/social/studiu-unul-din-10-copii-din-mediul-rural-se-culca-flamand-un-sfert-sunt-obositi-pentru-ca-muncesc-9687609).

Iar in zilele noastre, la 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor, in plin "boom" economic clamat de Victor Viorel Ponta si in plina crestere aconomica a afacerilor mafiei de stat, "În România unul din 8 copii merge uneori sau întotdeauna la culcare flămând, în creştere cu 2 procente faţă de 2012, arată studiul “Bunăstarea copilului din mediul rural 2014”." (sursa http://www.romania-actualitati.ro/unul_din_opt_copii_din_mediul_rural_se_culca_flamand-63180)!!!

Pe langa chimicalele din alimentatie, deja evocate in alte articole, se pare ca sursa specialista in cancer digestiv, mentionata la inceputul articolului, ocoleste in mod voluntar problema comercializarii pe scara larga a produselor alimentare expirate si alterate. Chiar sa nu aiba toate acestea legatura cu cancerul digestiv?

1. De exemplu, sursa http://www.bzi.ro/ieseni-atentie-la-alimentele-alterate-din-magazine-451009, din 16.August.2014, recomanda oamenilor

"sa fie foarte atenti atunci cand achizitioneaza alimente in aceasta perioada, pentru a nu risca sa fie alterate si sa le provoace imbolnavirea.".

Sigur ca a fi foarte atent nu inseamna ceva foarte clar si precis. Tot asa se poate spune sa ne spalam bine pe maini. Cum se traduce "foarte atent" sau "bine", nu se stie. Doar atat ca atunci cand ne imbolnavim ni se spune ca nu am fost foarte atenti sau ca nu am facut bine. Si cu asta se considera toate problemele rezolvate.

2. Sursa http://www.bzv.ro/gunoaie-vandute-ca-alimente-cei-care-au-mancat-asa-ceva-sunt-suspecti-de-boli-grave-3426, din 19.August.2014 ,titreaza:

"Gunoaie vandute ca alimente! Cei care au mancat asa ceva sunt suspecti de boli grave."

"Boli grave pentru cei care se bucura de chilipiruri alimentare • Nu tot ce e ieftin este si bun • Resturi si gunoaie vandute ca produse comestibile • Iesenii le consuma zilnic, fara sa aiba habar ce se ascunde in spatele etichetelor • Rafturile magazinelor din Iasi sunt pline cu astfel de produse • Preturile atractive ii determina pe clienti sa le cumpere fara sa se gandeasca de doua ori • Specialistii atentioneaza ca sunt nocive pentru organism si pot determina apariatia unor afectiuni • "Pot sa apara afectiuni ale sistemului digestiv, mucoasei intestinale. Orice ingredient poate fi studiat singular, insa mai multe impreuna nu mai stim ce fac, nu putem sti afectiunea pe care o determina la nivelul corpului uman. De asemenea, pot aparea probleme hepatice. Ficatul munceste mai mult din cauza toxicitatii alimentelor. Apar reactii imprevizile pentru ca orice organism este unic"
.

Cine stie, poate ca acesti oameni care cumpara involuntar gunoaie au un stil de viata echilibrat, dar cu ce folos?

A auzit cineva ceva despre pedepse aplicate acestor comercianti de gunoaie? Sau acesti comercianti fac in continuare comert nestingheriti?

3. Sursa http://www.mediafax.ro/social/brasov-20-de-copii-aflati-in-cantonament-la-o-pensiune-la-spital-cu-simptome-de-toxiinfectie-alimente-expirate-gasite-la-pensiune-13133596, din 22.August.2014 (ieri in momentul scrierii articolului), ne infromeaza ca:

"Un număr de 20 de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, care se aflau în cantonament la o pensiune din localitatea braşoveană Hărman au ajuns, în cursul nopţii de joi spre vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, ei rămânând internaţi.

Reprezentanţii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au descoperit, vineri, alimente expirate şi nereguli privind dezinfectarea veselei şi a spaţiilor de depozitare a hranei la pensiunea din Hărman, unde 20 de copii aflaţi în cantonament au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară."
.

Probabil ca acesti copii nu au fost foarte atenti la ce mananca, asa cum li se recomanda.

Sigur ca nu va sta nimeni sa monitorizeze copiii in timp, sa vada cate alimente expirate sau alterate vor mai consuma si la ce varsta vor fi diagnosticati cu cancer digestiv, in cazul in care se va intampla acest lucru. Dar din nou vedem ca nu este vorba despre un stil de viata aiurea.

4. Sa remarcam faptul ca nici cei cu posibilitati financiare nu sunt scutiti de astfel de probleme, din moment ce la un exclusivist hotel de 5 stele din Brasov se petrec, conform sursei http://www.bzi.ro/gandaci-si-alimente-expirate-in-bucataria-unui-hotel-de-cinci-stele-din-brasov-436438, urmatoarele:

"Inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit, luni, in urma unui control la un hotel de cinci stele din centrul Brasovului, alimente expirate si alterate, dar si gandaci in bucataria unde se prepara hrana turistilor, hotelul riscand sa fie declasificat.".

Din nou, nu stilul de viata dezechilibrat este problema.

2 comentarii:

  1. Tulburarea afectivă bipolară, cunoscută în trecut și ca psihoza maniaco-depresivă sau psihoza periodică reprezintă o tulburare mintală ce constă în modificarea anormală și de lunga durată a dispoziției afective, energiei și abilității de funcționare a unei persoane. Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. Spre deosebire de variațiile de zi de zi ale stării afective ale unei persoane normale de-a lungul vieții, simptomele acestei boli sunt mult mai severe.

    Numită în trecut psihoză maniaco-depresivă, această boală debutează cel mai adesea între 25 și 45 de ani (ea poate, mai rar, să înceapă înaintea vârstei de 20 de ani sau după vârsta de 50 de ani). Ia o formă zisă ”unipolară”, atunci când persoana este doar depresivă, sau o forma ”bipolara”, atunci când aceasta este alternativ maniacă și depresivă. Această diferențiere este totuși contestată de anumiți psihiatri.

    Depresia maniacală este frecventă, afectând 5% din populație în forma sa unipolară (femeile sunt cele mai vizate) și 1% în forma bipolară (în acest caz bărbații sunt la fel de predispuși ca și femeile).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuza-ma ca nu te iau deloc in serios. Si pe 4 iulie 2013 ai spus despre mine ca as avea un psihic bolnav (sursa: comentariile din articolul http://lmar2010.blogspot.ro/2013/07/crestere-economica-pe-seama-scaderii.html), dupa care ti-ai incheiat comentariul cu afirmatia triumfala de om perfect "sanatos":

      "MI-A FACUT PLACERE SA TE BATJOCORESC."!?!

      Asta a spus totul despre profilul tau psihic si psihologic. A spus in plus si ce urmaresti cu comentariile tale.

      Ștergere