Cum putem afla foarte repede cati medici cinstiti sunt in sistem? Un astfel de criteriu ar putea fi starea materiala afisata de medic. Un medic prost imbracat, care vine la munca cu acelasi rand de haine toata saptamana, straveziu la fata, cu aspect de subnutrit si malnutrit, ar fi foarte convingator in privinta onestitatii. Pentru ca un medic onest, care traieste din veniturile total insuficiente oferite de sistem poate arata numai si numai asa.
Altfel, despre cadrele medicale arogante, dolofane si bine imbracate, care mai vin si cu masina personala la munca, este greu de zis cum isi permit un astfel de nivel de trai din salarii.
Este deja de notorietate ca Romania este suprasaturata de infractori cu meserii asa zis onorabile (medici, profesori, politisti, procurori, judecatori, primari, popi, politicieni etc), oricat ar incerca propaganda oficiala a statului mafiot totalitar sa ne convinga de contrariul situatiei.
Intr-o democratie infractionala care doreste sa mearga numai pe acest drum oamenii onesti nu au nicio sansa.
In schimb, pentru cei pentru cei care aleg parcursul infractional reusita materiala este asigurata.
"Salvatorii de vieti" (in fapt infractori in masa) au pus la cale, conform surselor, inca doi algoritmi infractionali pentru a-si rotunji veniturile pe seama contribuabililor. In acest articol va fi prezentata metoda pensionărilor ilegale.
Metoda este foarte simpla: "pacientul" se prezinta la medic cu "boala" (spaga), medicul "constata" (primeste) si semneaza ceva in genul:
- Decizie de pensionare;
- Prelungirea deciziei de pensionare;
- Pierderea capacitatii de munca;
- Diminuarea capacitatii de munca;
- Atestarea oficiala a gradului de invaliditate.
Ce poate fi mai minunat intr-o tara a tuturor posibilitatilor (infractionale)? Nu conteaza daca esti bolnav sau sanatos. Esti bolnav doar daca ai atestat de la medic, chiar daca de fapt esti sanatos. In acelasi timp, este valabila si reciproca: esti sanatos chiar daca esti bolnav (si putem vorbi aici chiar de maladii incurabile), daca medicul nu-ti semneaza atestatul!
Si acum infractiuni concrete si amploarea lor, conform sursei http://www.evz.ro/premiera-bolnavii-inchipuiti-au-pierdut-pensiile-luate-pe-spaga.html:
"Zeci de persoane care au dat bani pentru a fi pensionate ilegal pe caz de boală au rămas fără indemnizații. Este vorba de un caz fără precedent care a demarat după ce procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General au trimis în judecată trei medici din Caraș-Severin. Sebastian Telbiș, Ioan-Dorel Ungur și Ioan-Octavian Cenda sunt judecați pentru că ar fi atestat în mod fals existența unei stări de handicap la 310 pacienți, care au primit astfel dreptul la indemnizații din partea statului."
[...]
"Potrivit unei adrese trimise procurorilor, în urma verificărilor, 142 de persoane erau sănătoase și și-au pierdut dreptul de pensie. Alte 62 de persoane nici măcar nu s-au prezentat la solicitarea INEMRCM și le-a fost suspendat automat dreptul la pensie. În cazul altor zeci de persoane, specialiștii au scăzut gradul de invaliditate. Cei mai mulți dintre pacienți au primit avize pentru decizii de pensionare de la Sebastian Telbiș, medic-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin. Acesta este acuzat de 291 de infracțiuni de luare de mită.
Complicii săi au fost trimiși în judecată pentru mult mai puține șpăgi: Ioan-Dorel Ungur (medic pe zona Caransebeș) - 8 infracțiuni, și Ioan-Octavian Cenda (Oravița-Moldova Nouă-Bozovici)- 4 infracțiuni. În cazul lui Telbiș, procurorii au cerut să se aplice măsura confiscării extinse asupra unor bunuri mobile și imobile, printre care opt apartamente și case și opt terenuri. Soția medicului-șef, Luminița Telbiș, a fost judecătoare la Tribunalul Caraș-Severin și s-a pensionat după izbucnirea scandalului.
În martie, anchetatorii au descoperit la percheziţiile efectuate la domiciliul său 108.465 de euro în numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei şi două carnete CEC cu un sold de 178.220 de euro, emise de o bancă din Austria. Banii și imobilele sunt puse în acest moment sub sechestru asigurator.
Totul a început după ce procurorii SUPC au montat, cu mandat de la judecător, o cameră audio-video de supraveghere chiar în cabinetul medical al lui Telbiş din Reşiţa. Într-o lună de zile, medicul a fost filmat când primea bani și alte cadouri de la 284 de pacienți. În schimbul banilor, Telbiş elibera acte medicale necesare [...]"
"Unul dintre clienții lui Telbiș, pădurarul Moza Iova, a fost adus în cabinet de fostul senator liberal, Iosif Secășan (a demisionat din Parlament după izbucnirea scandalului - n.r.). Medicul-șef a emis, în schimbul a 200 de euro, o decizie medicală asupra capacității de muncă cu încadrarea în gradul III de invaliditate, acte necesare în scopul atribuirii dreptului la pensie pentru Iova. Tranzacția s-a făcut în prezența senatorului. [!!!]
Pe 20 martie 2014, „Evenimentul zilei” a dezvăluit cum medicul Telbiș primea, zilnic, zeci de plicuri de bani. Ora 7.38: Medicul intră în birou binedispus, întâmpinat de asistentă. Ora 7.42: Intră primul pacient, Cota Rusalin, cu un dosar în mâna stângă, iar cu dreapta scoate bancnote din buzunar: „Să trăiți!”. Medicul semnează dosarul și îl dă: „Bună ziua! Costă!”. Bărbatul lasă banii pe birou: „Da. Uitați aici!”. Medicul ia cu mâna stângă bancnotele și pune un nou dosar în fața sa: „Spune să vină Neagoe”. Ora 8.00: Intră Maria Neagoe, care scoate din geantă un plic alb și un cadou și le pune pe birou: „Pentru dumneavostră... și dacă tot vine Sfântul Valentin”. „Da, mulțumesc”, răspunde medicul. El ia plicul de pe masă, cadoul îl pune sub scaun și îi înmânează femeii documentul semnat. „Spuneți să vină Rotaru”. Ziua continuă în același fel, zeci de pacienți care se perindă prin cabinet primesc actele medicale și lasă câte un plic pe masă. Ora 19.40: Potrivit înregistrărilor video, Sebastian Telbiș aranjează plicurile și bancnotele primite de la pacienți. El aliniază bancnotele pe birou. Toți banii îi bagă în borseta sa.".
CONCLUZII.
1. In Romania orice lege poate fi incalcata contra cost.
2. Majoritatea "salvatorilor de vieti" sunt niste simpli borfasi ordinari. Multi au o pregatire precara si nu sunt in stare sa-si trateze pacientii nici macar dupa primirea spagii.
3. Justitia favorizeaza si incurajeaza infractorii. In cazul concret, s-au obtinut probe care arata ca un medic a primit spagi de la 284 de pacienti. In mod cert, nu va primi 284 de pedepse pentru fiecare fapta materiala in parte, ci o singura pedeapsa en gros, infima in raport cu gravitatea ticalosiei in forma ultracontinuata. Ceea ce reprezinta o discriminare fata de cetatenii care, de exemplu, platesc 284 de amenzi pentru 284 de parcari neregulamentare pentru care se intocmesc 284 de acte constatatoare. Sesizez cu aceasta ocazie pe acest blog autoritatile competente ale statului despre aceasta discriminare flagranta! De ce nu primeste medicul infractor 284 pedepse pentru 284 infractiuni?
4. Cei 284 de datatori de spaga anonimi sunt la randul lor infractori! Nu au dat spaga pentru a obtine ceva la care aveau dreptul, ci pentru a obtine foloase necuvenite. Am vazut ca unii si-au pierdut dreptul la pensie, dar asta e tot? Infractiunea nu trebuie penalizata pentru a fi descurajata? Din cate vedem, NU!!! Statul mafiot totalitar favorizeaza infractorii!!!
5. Impresionanta averea medicului: opt apartamente și case și opt terenuri, pe langa 108.465 de euro în numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei şi două carnete CEC cu un sold de 178.220 de euro!!! Oare avea de gand sa se opreasca vreodata? Sau trecea la nivelul urmator si cumpara... case de colectie?
6. Camerele video fac minuni; nu ar trebui instalate si pe la politicieni (pentru o informare corecta a electoratului credul si dornic sa ingroape Romania la orice fel de alegeri votand infractori)?
7. Nimeni nu poate trai in Romania fara sa incalce legea, macar din cauza necunoasterii ei. Dar enorm de multi angajati ("salvatorii de vieti" inclusi) traiesc si doresc sa traiasca din incalcarea in froma continuata a legii.
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu