Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/motivarea-arestarii-lui-berna-lucrari-la-bulevarde-strazi-sau-metrou-facute-doar-pe-hartie-de-tehnologica-radion-13134938, din 22.August.2014,
"Theodor Berna, care controlează companiile de construcţii Tehnologica Radion şi Teloxim Con, a fost arestat preventiv în 19 august, de Tribunalul Prahova, într-un dosar în care este cercetat alături de mai mulţi oameni de afaceri, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro.".
Bogatilor li se pune de obicei intrebarea "Cum ati facut primul milion?".
Normal ar fi sa i se puna si statului mafiot intrebarea "Ce ati facut dupa ce ati pierdut primul milion?".
Numai ca nu are cine sa puna aceasta intrebare in tara coruptiei generalizate. Astfel incat articolul care descrie strategiile infractionale pare interminabil. Citez unele aspecte care mi se par semnificative:
1. "Theodor Berna şi Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucureşti, au fost reţinuţi în 18 august, iar alţi cinci administratori ai unor societăţi comerciale au fost puşi sub control judiciar, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care s-a produs un prejudiciu estimat la o sută de milioane de euro.".
Oare statul mafiot roman, altfel foarte grijuliu cu salariul minim al romanilor (sub 150 de euro net) si cu veniturile scazute ale romanilor in general, nu este suspect de bou atunci cand pierde 100 de milioane de euro cu atata nonsalanta?
2. "Principala firmă a acestuia, Tehnologica Radion, a câştigat de-a lungul timpului o serie de contracte cu statul: potrivit datelor ZF, Tehnologica Radion a câştigat numai în 2009 şi 2010 contracte de achiziţii publice de 386 de milioane de euro. Printre principalele contracte câştigate de-a lungul timpului de Tehnologica Radion se numără cele de reabilitare şi întreţinere de străzi sau drumuri în partea de sud a ţării, în judeţe precum Ilfov, Giurgiu sau Dolj. De asemenea, Tehnologica Radion are un contract de 53 de milioane de euro penrtu reabilitarea şi extinderea la patru benzi a unui sector de 11,2 kilometri din centura Capitalei, între DN 2 (Voluntari) şi A2 (autostrada Bucureşti-Constanţa)."
Ce tari sunt infractorii: au metodologia infractionala extrem de bine pusa la punct, probabil ca au chiar si norme metodologice punctuale, pornind de la licitatiile publice si terminand cu lucrarile fictive. Oare cati infractori de la stat au contribuit la castigarea contractelor cu statul de catre Tehnologica Radion? Probabil ca niciunul, functionarii statului sunt doar prostuti si cinstiti. In plus, desigur, nimeni nu este obligat sa verifice daca un castigator de licitatie opereaza legal dupa castigarea licitatiei.
3. "Potrivit procurorilor, în perioada 2008-2013, administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, "a desfăşurat, în numele şi pe seama societăţii relaţii comerciale nereale cu terţe societăţi comerciale cu comportament inadecvat sau cu comportament de tip fantomă, în urma cărora a înregistrat în contabilitate facturi fictive privind achiziţia de bunuri şi servicii, în baza acestora efectuând plăţi către acestea, sume de bani ce ulterior au fost retrase în numerar de administratorii societăţilor şi predaţi acestuia".".
Si cu ce se ocupau institutiile statului in 2011, de exemplu? Asteptau sa se creeze un prejudiciu irecuperabil? Raspunde cineva si din partea statului pentru aceste parteneriate super paguboase? Din locul de unde ma aflu pare sa fi fost impins unul in fata justitiei pentru beneficiul general al mafiei public-private a banilor publici.
4. "Pe documentele de plată sunt înscrise ca explicaţii menţiunea "plata pt Teloxim Con", numerele şi datele facturilor ce au menţionat ca emitent societatea D.C., fapt ce conduce la concluzia că Tehnologica Radion avea cunoştinţă încă de la data efectuării plăţilor către această societate despre faptul că nu Teloxim Con (societate înscrisă în facturile ce se regăsesc în evidenţa contabilă a Tehnologica Radion) este executantul lucrărilor contractate, a mai notat judecătorul în motivare.
Potrivit documentului citat, suspiciunile cu privire la realitatea operaţiunilor derulate cu societatea D.C. se bazează pe următoarele elemente probatorii: societatea este dizolvată cu lichidare şi radiată din 21 mai 2013; activitatea principală a societăţii o constituie "Întreţinerea şi repararea autovehiculelor" - cod CAEN 4520; din analiza declaraţiilor informative 394 depuse a rezultat faptul că, în perioada analizată, societatea DC a raportat achiziţii de la doar trei firme, care au un comportament fiscal inadecvat, nu deţin baza materială şi nu au angajaţi care să poată executa în regim de subantrepriză lucrările "contractate" de societatea D.C. şi care potrivit extraselor bancare au fost utilizate pentru transferul diverselor sume către alte societăţi şi retragerea de importante sume în numerar, respectiv 11.313.070 lei.
Mai mult, potrivit bilanţurilor contabile, firma D.C. avea un angajat şi nu a raportat în situatia patrimoniului utilaje şi alte active circulante care să poată fi folosite la executarea lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier şi a unei linii de tramvai.
Societatea D.C. s-a declarat ca plătitoare de impozit pe salarii şi contribuţii sociale, însă, conform sumelor înscrise în declaraţiile fiscale depuse de această societate în 2012, fondul lunar de salarii a fost de maxim 727 de lei. Totodată, potrivit datelor furnizate de ITM Galaţi, societatea D.C. a avut în perioada analizată un singur angajat cu contract individual de munca, încadrat ca tinichigiu carosier.".
Aha, deci Tehnologica Radion apela printre altele la o firma cu un singur angajat si fara utilaje pentru realizarea unor lucrari de milioane?!
Din cele de mai sus, dar si din altele evocate anterior, rezulta inca o data ca secretul afacerilor de succes in zilele noastre inseamna: parteneriat cu statul mafiot, lucrari fictive, evaziune fiscala, spalare de bani.
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 3 ore
Tulburarea afectivă bipolară, cunoscută în trecut și ca psihoza maniaco-depresivă sau psihoza periodică reprezintă o tulburare mintală ce constă în modificarea anormală și de lunga durată a dispoziției afective, energiei și abilității de funcționare a unei persoane. Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. Spre deosebire de variațiile de zi de zi ale stării afective ale unei persoane normale de-a lungul vieții, simptomele acestei boli sunt mult mai severe.
RăspundețiȘtergereNumită în trecut psihoză maniaco-depresivă, această boală debutează cel mai adesea între 25 și 45 de ani (ea poate, mai rar, să înceapă înaintea vârstei de 20 de ani sau după vârsta de 50 de ani). Ia o formă zisă ”unipolară”, atunci când persoana este doar depresivă, sau o forma ”bipolara”, atunci când aceasta este alternativ maniacă și depresivă. Această diferențiere este totuși contestată de anumiți psihiatri.
Depresia maniacală este frecventă, afectând 5% din populație în forma sa unipolară (femeile sunt cele mai vizate) și 1% în forma bipolară (în acest caz bărbații sunt la fel de predispuși ca și femeile).
Macar acum stie toata lumea ce boala ai :))
ȘtergereE clar ca ti s-au modificat vesnic:
1. Dispozitia afectiva (in primul rand);
2. Energia (esti chiar plin de energie in aceasta duminica daca ai avut timp si chef sa umpli cu tampeniile tale fiecare articol pe care l-am scris cu o zi inainte; probabil ca chiar nu ai dormit toata noaptea de grija raspunsurilor tembele pe care simteai nevoia sa mi le dai);
3. Abilitatile de functionare (fara dubii, esti defect).
Deci, multumim pentru precizari :))
Trateaza-te!