sâmbătă, 15 iunie 2019

Klaus Iohannis și actuala opoziție - cea mai mare țeapă dată nu doar electoratului de bună credință, ci intregului popor roman

Dupa alegerile europarlamentare si referendumul din 26.Mai.2019, Klaus Iohannis interpreteaza fantasmagoric rezultatele votului.

Fara nicio legatura cu faptele si cu realitatea, Iohannis, puternic mediatizat si propagat, incearca sa isi promoveze propria agenda politica. Fara nicio legatura cu faptele si cu realitatea, Iohannis sustine ca agenda sa politica coincide, chipurile, cu vointa poporului si cu rezultatul votului din 26.Mai.2019.

La referendumul din 26.Mai.2019 s-au pus doua intrebari mari si late: una despre amnistie si gratiere, una despre un anumit tip de ordonante de urgenta.

Concret, intrebarile au fost (sursa: https://www.mediafax.ro/social/contestatie-inregistrata-la-ccr-prin-care-se-solicita-anularea-decretului-de-organizare-a-referendumului-18167124):

"1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”."
.

Deci, intrebarile de la referendum nu au vizat domeniul economic (industrie, agricultura, transporturi si comert), sanatatea, educatia, politica externa, ci vizau un mod de a legifera si un mod de a ierta din punct de vedere juridic o categorie de infractori.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a venit cu un "Acord politic național pentru colidarea [eroare pe sursa analfabeta citata, corect: "consolidarea"] parcursului european al României", scris in cel mai pur stil comunistoid (sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23200301-presedintia-anunta-semnarea-acordului-politic-propus-partidelor-catre-pnl-usr-pro-romania-pmp-nicio-referire-legata-psd-udmr.htm).

Reamintind inceputul aiuristic "România este o democrație vie și vibrantă" (ha, ha, ha, ha!), mai citez din acest acord:

"Românii își doresc aprofundarea integrării în Uniunea Europeană, așa cum demonstrează cu claritate rezultatele votului din data de 26 mai 2019"?!

Poate nu am inteles eu bine: s-a pus la referendum intrebarea "Doriti aprofundarea integrării în Uniunea Europeană?". Conform BEC, evident, NU.

Se pare ca actuala Uniune Europeana este noul partid unic (exact pe modelul Partidului Comunist Roman pe vremuri), care le este bagat pe gat tuturor cetatenilor UE, indiferent daca acestia vor sau nu. Probabil ca tovarasii de la UE au mereu dreptate, indiferent de adevar si de realitate.

Pe logica lui Iohannis orice enunt ar fi posibil, de pilda:

"Romanii isi doresc 'Arbeit macht frei' în Uniunea Europeană, așa cum demonstrează cu claritate rezultatele votului din data de 26 mai 2019".

Este Uniunea Europeana atat de geniala si de infaibila? Este Uniunea Europeana atat de dorita de cetatenii sai?

Deja a venit Brexitul, pe fondul dorintei unor lideri din UE de a impune in cel mai pur mod dictatorial o politica falimentara a imigratiei in UE. Deja sa vaita propagandistii UE ca populistii si extremistii cu vederi anti UE castiga alegeri in diverse state din UE. Adica e clar ca la varful UE se practica o politica impotriva propriilor cetateni europeni, dupa care din ce in ce mai multi cetateni sanctioneaza acest mod de a face politica.

In plus, au disparut marile fraude ale marilor companii (de tipul contrafacerii emisiilor de noxe la automobile), marea evaziune fiscala, marile fraude bancare, traficul de persoane?

A disparut sclavagismul in Uniunea Europeana? Romanii si romancele sunt foarte in masura sa spuna ca nu a disparut sclavagismul in Uniunea Europeana.

Au fost vreodata evaluati angajatii in institutiile europene, pe criterii de eficienta? Ce au produs angajatii UE de sumele uriase de bani pe care le-au primit? Cel mai probabil, niste gauri uriase in bugetul Uniunii Europene.

A avut vreodata Uniunea Europeana tinte clare si termene ferme pe teme cum ar fi: cresterea prosperitatii minimale a cetatenilor UE, cresterea nivelului de trai minimal al cetatenilor UE? Nici macar nu se discuta astfel de teme la varful UE, unde simplii cetateni sunt vazuti ca niste nimeni si nimic.

Multi banii europeni se cheltuie haotic pe proiecte dubioase. Nu exista (si nici nu va exista) o monitorizare pe termen lung a eficientei proiectelor promovate pe bani europeni. Pentru ca, daca ar exista o astfel de monitorizare, s-ar constata ca doar bogatii devin mai bogati. Normal ar fi ca si saracii sa devina mai bogati, dar, prin manipulare economica (in special prin inflatie) saracii raman la fel de saraci, daca nu cumva devin si mai saraci.

Am vazut ca singura grija a europarlamentarilor este sa aiba venituri anuale șocante in raport cu simplii cetateni, fara nicio legatura cu eficienta economica. Nu mai zic de alte categorii de "baieti destepti" de la varful UE.

Alta magarie flagranta a lui Iohannis: tot vorbeste de rezultatele votului din 26.Mai.2019. De fapt, conform Biroului Electoral central (sursa: https://prezenta.bec.ro/), prezenta la urne a fost de 49,02%, adica de mai putin de jumatate.

Adica mai mult de jumatate dintre romanii cu drept de vot s-au dovedit nepasatori fata de referendum si de alegerile parlamentare. De ce oare? In cazul meu sunt in masura sa dau acest raspuns: pentru ca stiu foarte bine ca aceste alegeri nu mi-ar fi schimbat viata in niciun fel. Pe de o parte, putin imi pasa de privilegiatii care vor deveni europarlamentari romani. Pe de alta parte, justitia poate fi manipulata politic in infinite modalitati, indiferent de intrebarile lu' Peste de la referendum.

Si cand vorbesc de manipularea politica a justitiei ma refer la condamnarile in urma carora Liviu Dragnea a ajuns la puscarie si la faptul ca justitia cerceteaza cu viteza luminii stinse modul fraudulos in care familia Iohannis a dobandit casa pierduta apoi definitiv in justitie. Deja ignor modul in care mari borfasi nu au fost niciodata condamnati in Romania pentru marile ticalosii comise.

Klaus Iohannis si actuala opozitie sunt in acest moment cele mai mari amenintari pentru democratie si pentru Romania.

Modul lor de a face politica se bazeaza exclusiv pe tehnica loviturii de stat, pe manipularea cetatenilor si, dupa cum s-a vazut, chiar si pe manipularea grosolana si nerusinata a rezultatului votului. Ei vorbesc despre justitie si despre statul de drept, dar sunt primii care incalca principiile justitiei si ale statului de drept.

"Acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României" nu este nici pe departe national, atat timp cat nu apare pe el semnatura reprezentantilor PSD si ALDE.

PSD a propus niste amendamente rezonabile, in interesul Romaniei. Le reamintesc, pentru o informare corecta a doritorilor (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/psd-ii-pune-lui-iohannis-conditiile-lui-dragnea-pentru-acordul-national-1143064):

"1. Susținerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii.

2. Acțiunea tuturor forțelor politice din România pentru înlăturarea dublului standard în Uniunea Europeană. Nimic din ce este permis în alte state membre să nu fie interzis în România, iar ceea ce este respectat în alte state să fie respectat și în România.

3. Condamnarea protocoalelor secrete încheiate între instituțiile din sistemul judiciar și alte instituții. Justiția trebuie să fie independentă și transparentă.

4. Asigurarea și garantarea independenței judecătorilor față de influențele politice, cât și față de orice altă formă de presiune exercitată asupra acestora.

5. Garantarea și respectarea în totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și condamnarea publică a oricărei forme de abuz.

6. Armonizarea legislației românești la valorile și principiile europene pentru înlăturarea oricăror forme de discriminare din societatea românească.

7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activează în mai multe state membre, astfel încât să se elimine discriminarea în privința salarizării pe teritoriul Uniunii”
.

Cum a eliminat nedemocratul Iohannis amendamentele propuse de PSD? Le-a ignorat pur si simplu (sursa: https://www.mediafax.ro/politic/pact-semnat-in-cinci-la-cotroceni-iohannis-reactie-fata-de-absenta-psd-nu-se-schimba-a-cerut-mai-multe-amendamente-decat-avea-articole-pactul-lista-semnatarilor-ramane-deschisa-18168885), pe motivul pueril ca PSD

"A cerut mai multe amendamente decât avea articole pactul".

Foarte "matur" si "democrat" acest Iohannis!!! Aaa, deci daca sunt prea multe (adica sapte!), hai sa nu le mai citim, sa nu ne doara capul de la prea mult citit.

Rezulta ca in democratia postdecembrista si in viziunea lui Iohannis, PSD nu are dreptul la opinie! Mai general, orice opinie contrara dictatorului Iohannis nu exista! Mai rar am vazut asa "stat de drept"!

De-a dreptul tragic este ca in diaspora (adica in strainatate) si in marile orase ale Romaniei s-a votat pentru o astfel de "democratie".

Adica votanti de buna credinta au impresia sincera ca PNL-ul lui Orban, USR si Plus-ul lui Barna si Ciolos, PMP-ul lui Tomac si Pro Romania lui Ponta, alaturi de "inteleptul" cârmaci (sau cârpaci) Iohannis, vor face vreun bine Romaniei.

Sa ajunga opozitia la putere, sa vezi atunci ce dezamagire uriasa va lovi nataraii cu drept de vot. Dar, odata ajunsa puterea care trebuie la putere, nu mai conteaza pacalicii dezamagiti.

Un comentariu:

  1. Parerea lui Tariceanu despre Iohannis:

    "România are la Cotroceni un trântor solemn."

    (sursa: https://www.mediafax.ro/politic/calin-popescu-tariceanu-atac-la-klaus-iohannis-romania-are-la-cotroceni-un-trantor-solemn-fostul-primar-se-crede-vreun-churchill-ori-nelson-mandela-al-romaniei-18169721).

    RăspundețiȘtergere