miercuri, 24 noiembrie 2010

Ce am avut si ce am pierdut

Viata sociala are legile ei specifice.

Societatea este oglinda liderilor politici si economici.

Vointa liderilor politici si economici se reflecta asupra societatii. Daca liderii politici si economici doresc se existe o societate prospera, atunci societatea este prospera. Daca liderii politici si economici doresc o societate in suferinta, atunci societatea este suferinda, paupera, mizera.

Societatea este prospera sau mizera. Aceasta stare nu depinde de ideologia politica, atat timp cat o ideologie politica porneste de la premiza ca a fost gandita pentru binele cetatenilor. Daca societatea este mizera desi ideologia a fost gandita in sensul prosperitatii, atunci ideologia este doar un paravan in spatele caruia cei care ar trebui sa aplice niste principii, de fapt le deturneaza sau le ignora in interes personal sau de grup.

Concret:
1. Atat in socialism, cat si in capitalism, oamenii de rand au indurat sau indura lipsuri.
2. Atat in socialism, cat si in capitalism, exista structuri politice aservite puterii. Persoanele care au compus sau compun aceste structuri au demonstrat ca nu au vointa politica si opinie personala, ci sunt niste marionete.

Este jenant, odios si sinistru sa vad cum capitalismul, ridicat la putere in urma asasinatelor din 1989, a distrus in mod deliberat economia (acea parte proprietate a intregului popor: industrie, agricultura, transporturi si comert). In timp ce socialismul tinea omul de rand in lipsuri pentru plata datoriilor externe (pe care a realizat-o), capitalismul tine omul de rand in lipsuri pentru ca face datorii externe!!!

Este scandalos, odios si sinistru sa vad cum cei care il numesc pe Ceausescu "dictator" voteaza ca oile in totala necunostinta de cauza pentru ca asa le cer sefii de turme, in numele democratiei, sub amenintarea excluderii din partid!!!

Dupa parerea mea nu s-a schimbat nimic, pentru ca sistemul politic este acelasi: la putere este politia politica din umbra, nu socialismul sau capitalismul. La putere sunt persoane din umbra, care mentin Romania in stare de sclavagism politic si economic.

O tara democrata este o tara care asigura cetatenilor sai dreptul la munca. Romanii si-au pierdut libertatea economica dupa 1989 odata cu suprimarea deliberata a milioane de locuri de munca. Iar cei care nu au libertate economica, sunt sclavi si din punct de vedere politic, sub cele mai diverse forme.

Exemplu concret si cel mai raspandit: 50 de lei votul. Daca am considera ca toti votantii unui candidat au votat contra cost, ar rezulta (in numere rotunjite): 5 milioane x 50 lei = 250 de lei, adica aproximativ 70 de milioane de euro. Adica o suma ridicola. Nici nu ar mai fi nevoie de imprumut de la FMI pentru asa ceva, se recupereaza lejer din TVA 24%. Singurul care pierde constant e votantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu