vineri, 3 iunie 2011

Castravetii ucid

O noua isterie internationala s-a iscat dupa ce se spune ca a aparut o noua bacterie mutanta ucigasa. Dupa gripe porcine, ovine, aviare, dupa vaci nebune si ce-or mai fi fost, o noua problema de sanatate se dezvolta impotriva logicii.

Suspiciunea ca astfel de situatii sunt induse de firme creatoare de genocid biologic a primat intotdeauna. Nu se intampla aceste mutatii genetice cu o frecventa ingrijoratoare si suspecta? Sunt aceste situatii adevarate sau gravitatea lor este voit exagerata in scopuri comerciale? Sunt oameni lasati sa moara in mod deliberat pentru a "proba" pericolul extrem al noilor maladii si pentru ca firme din domeniul farmaceutic sa obtina profituri indiferent de metode? Cum este posibil ca autoritatile germane sa nu poata afla cum a aparut boala? Cum este posibil ca boala sa se raspandeasca geografic pe spatii atat de vaste? Au loc mutatii genetice simultane peste tot in lume?

In acest context, mi se pare ca legislatiile nationale si internationale in domeniile sanatatii si alimentar sunt niste glume proaste si nu ne garanteaza sanatatea sub nicio forma. Iar Organizatia Mondiala a Sanatatii pare o mafie internationala a sanatatii, pe bani publici, evident. Adica tot ce poate OMS este sa semnaleze epidemii si sa contabilizeze victime? Unde este progresul stiintific si tehnologic? Se folosesc tehnologiile ca sa fim aparati de boli sau ca sa se creeze noi maladii? Sa amintim ca in anii '80 se spunea ca SIDA a aparut si s-a raspandit ca urmare, cica, a unor manipulari genetice gresite. Sa mai amintim si indemnul de a consuma cruditati! Este acest indemn sanatos, in actualul context? Unul din scopurile tratamentului termic aplicat alimentelor este tocmai acela de a anihila agentii patogeni!

Dar teoria cu teoria si practica cu practica. Adica m-am dus la "Alimentara" si, la raionul de legume-fructe, nu am putut sa nu remarc distanta respectabila pe care cetatenii o pastrau fata de castraveti. Am vazut si pretul disproportionat de mic in raport cu restul legumelor-fructelor: 1,7 lei/ kg, spre deosebire de incepand cu 3 lei/ kg pentru restul legumelor si fructelor. Putem sa ne imaginam foarte usor ca diferenta reprezinta adaosul comercial cu caracter speculativ care intra in buzunarul comerciantilor, in lipsa concurentei.

Fara sa ezit, mi-am luat 4 castraveti Fabio. Am facut azi o poza cu 2,5 castraveti. Diferenta reprezinta cantitatea care a ajuns la mine in stomac. Pana acum nu ma doare nici macar burta. Dar nu sfatuiesc pe nimeni sa faca la fel. Nu va jucati cu sanatatea dumneavoastra, daca stiti cum se procedeaza corect! Eu, unul, sunt total confuz. S-ar putea chiar sa regret ca nu m-am apucat de fumat, pentru ca pare mai sigur... Poate omoara bacteriile inainte sa ma termine pe mine...

Un comentariu:

  1. Ar trebui sa se mai duca vestea si la ardei, struguri, usturoi, adica astea foarte scumpe, poate se ieftinesc.

    RăspundețiȘtergere