Dezgustatorul circ electoral se apropie de final. Majoritatea celor 14 candidati sunt nesemnificativi, iar fiecare dintre primii cotati cu sanse s-au agitat doar ca sa puna in evidenta trasaturile odioase si sinistre ale celorlanti contracandidati, in loc sa exprime puncte de vedere referitoare problemele care tin de functia prezidentiala.
S-a scormonit trecutul candidatilor si s-a scos la iveala tot ce putea fi compromitator pentru ei.
Recent, intr-un caz de coruptie a aparut o conversatie a lui Dorin Cocos in care era pomenit numele Elena. Desigur, cei spalati pe creier or fi inteles imediat ca era vorba de Elena... Ceausescu. Doar nu o fi vorba chiar de Elena Udrea, cea de pe vremea cand era "Cocoaşa".
Chiar daca am ignora trecutul odios si sinistru al candidatilor, isi poate imagina cineva un viitor mai bun pentru romani cu oricare dintre ei? Hai sa zicem ca ajunge Ponta presedinte, asa cum arata sondajele. Partidul lui este la putere. Deci Romania si romanii depind de vointa politica a PSD-ului si al micutilor sai sateliti, tot asa cum Romania a depins la un moment dat de Basescu si de PDL. Ba, in plus, PSD-ul are majoritate in Parlament si nu are nevoie de alte compromisuri si aliante politice.
Care este vointa politica a PSD-ului si aliatilor sai? Scrie undeva in programul partidului si doreste o majoritate din PSD cresterea nivelului de trai al romanilor? Sau crearea masiva de locuri de munca? Sau introducerea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu in mod obligatoriu, asa cum se intampla in statele occidentale? Sau eradicarea coruptiei; cu atat mai mult a celei flagrante, de tipul cazului licentelor Microsoft, in care preturile sunt umflate artificial in parteneriat mafiot public-privat, cu scopul evident al devalizarii banilor publici (adica a taxelor si impozitelor platite de cetateni)? Va fi scazut TVA-ul la 15% pentru a limita puterea autoritatilor locale de risipire si furt al banilor publici?
Ticalosia autoritatilor este atat de evidenta... Mereu apar noi cazuri de mare coruptie si de evaziune fiscala masiva. Pana la urma, criza Romaniei a fost generata si este intretinuta de autoritatile mafiote care mai intai suprataxeaza abuziv cetatenii si apoi devalizeaza banii publici fara rusine si fara o teama reala de pedeapsa. Pentru ca pedeapsa nu este niciodata pe mmasura gravitatii faptelor. Nu este normal ca Nicolae Ceausescu sa fie mitraliat in stil mafiot dupa un simulacru de proces, in timp ce reprezentantii de frunte ai mafiei politico-economice sa beneficieze (la propriu) de maxim cativa ani de inchisoare, dupa procese interminabile.
La 25 de ani de la Victoria Revolutiei Infractorilor, vedem cum unii "retrocedeaza" sute de kilometri patrati (zeci de mii de hectare), altii umfla pretul unor licente Microsoft, altii factureaza servicii fictive (!!!) si tot asa la nesfarsit, intr-o hora infractionala globalizata.
Realitatea romaneasca este un joc penibil, in care autoritatile provoaca zilnic prin ticalosia lor evidenta societatea romaneasca neputincioasa. Autoritatile parca ar spune: "Da, suntem niste nemernici! Si ce posibilitati aveti sa ne dati la o parte si sa puneti oameni cinstiti in locul nostru? Absolut niciuna!".
Se asteapta cineva ca sa dispara statul mafiot totalitar in mandatul urmatorului presedinte? Eu unul, nu. Mafia politico-economica va merge inainte. E de ajuns sa vedem ce legi s-au aprobat sau sunt in curs de aprobare, gandite in scopul favorizarii infractorilor. Sau cum se tergiverseaza anchetarea unor (ne) demnitari...
Am remarcat in continuare campania desantata de indemnare a cetatenilor sa mearga la vot. Tot felul de anonimi sau anonimi... publici sunt bagati in fata la televizor ca sa indemne lumea sa vina la vot. De exemplu, candidatul minoritatii maghiare, desi nu are nicio sansa sa castige alegerile, indemna etnia maghiara sa vina la vot ca sa simta ca reprezinta pe cineva, ca are pe cineva in spate. Sau sondajele de opinie masluite sunt umflate in mod artificial si sustin ca aproximativ 60% dintre alegatori se vor prezenta la vot! Ciudata aceasta disperare de a merge la vot vazuta in sondaje! In jurul meu, nimeni dintre cei care nu s-au dus pana acum la vot nu si-au schimbat parerea. Pe strada sau in mijloacele de transport in comun nu am auzit vreo conversatie pe tema "Mergem sau nu la vot?". Doar mafiile politico-economice sunt interesate de rezultatul votului. Simplilor cetateni putin le pasa cine va fi presedinte, viitorul calau sef al natiunii.
Alt exemplu de campanie desantata de indemnare a cetatenilor sa mearga la vot: au aparut niste hartii prin care biserica cere cetatenilor sa mearga la vot. Alt exemplu: multe nulitati incearca la televizor sa "faca" lumea din vorbe si sa convinga nehotaratii si nepriceputii ca e bine sa se mearga la vot. Alt exemplu: prin firme se fac presiuni sau se incearca sa se afle intentiile de vot ale angajatilor (ca sa scape, unii angajati spun ca voteaza cu cel care place superiorului, Ponta de exemplu).
Sa mergem la vot fara sa stim pe cine sa votam sau de ce sa votam pe cineva... Mai lasati-ne, bre, in pace! Chiar nu va e rusine?
Suntem o tara libera si fiecare face ce doreste. Avem deptul sa mergem la vot sau putem sa nu mergem la vot. Eu unul, nu merg la vot. Pe cine sa aleg si de ce as alege pe cineva? Pentru mine in acest moment mersul la vot este o chestie la fel de inutila ca si pelerinajul la moastele scarboase.
Dimpotriva, este important sa nu ma duc la vot, pentru ca legitimitatea celui ales sa fie cat mai mica. Eu asta as vrea: sa-l vad pe Ponta sau pe urmatorul presedinte ales de maxim 5% dintre romani. Adica 95% dintre romani sa considere ca Ponta sau oricare alt ales este doar un balast inutil pentru societate.
Imi displace foarte mult ca in mod fatal unii sunt mereu alesi impotriva vointei majoritatii, in urma mecanismelor electorale nefiresti si inechitabile. Politicienii alesi sunt pentru mine niste servicii nesolicitate, neperformante, corupte, costisitoare si obligatorii. Daca as fi un angajator de politicieni (dupa modelul sectorului privat), i-as respinge pe toti de la primul interviu.
De ce se desfasoara viata politica si viata noastra dupa astfel de reguli, facute in defavoarea cetateanului? De ce nu exista mecanisme de control al eficientei politicienilor? De ce nu exista obligativitatea cresterii nivelului de trai al cetatenilor inscrisa in lege? De ce sunt mereu posibile cazurile de mare coruptie, de mare evaziune fiscala si de contracte paguboase in care statul pierde masiv si cetatenii sunt astfel jefuiti la fel de masiv de taxele si impozitele uriase si abuzive?
Toate aceste lucruri sunt posibile pentru ca societatea celor mereu perdanti este divizata, inculta, saraca, bolnava, manipulabila si incapabila sa se solidarizeze pentru a realiza niste obiective facile si imediate: inlaturarea prin vot a mafiei politico-economice de la putere si introducerea criteriilor de eficienta pentru afacerile derulate de stat. Dupa parerea mea, minim 90% din banii publici "investiti" in afacerile statului dispar fara niciun fel de eficienta.
MAJORITATEA BANILOR CONTRIBUABILILOR DISPAR PRIN FACTURAREA UNOR ACTIVITATI ECONOMICE INUTILE SAU FICTIVE!
Hai sa luam cazul licentelor Microsoft si sa presupunem ca aceste licente erau achizitionate la pretul corect. Asta inseamna ca programul statului prin care se introduceau calculatoare in scoli era eficient? Era un beneficiu pentru scolari ca se uitau in niste ecrane obositoare fara sa invete nimic? Oricum calculatoarele nu sunt necesare in scoli. Sunt enorm de multe meserii in care nu sunt necesare calculatoarele. Iar fiul meu a invatat un program mai serios de calculator pe care nu l-a mai aplicat apoi niciodata si pentru care nu a gasit nicio oferta de munca, la fel ca si colegii lui. Si atunci, dotarea scolilor cu calculatoare nu este oricum o bataie de joc, indiferent daca se plateste pretul corect sau nu al licentelor Microsoft?
De asta platim taxe si impozite, ca sa mimeze alesii niste treburi?
Si atunci, din moment ce este evident ca viata noastra nu se va schimba cu nimic in bine indiferent de cine va fi urmatorul presedinte, macar nu mai pierd vremea ducandu-ma la vot. Ponta, Iohannis, Tariceanu, Vadim, Udrea si ceilalti nu reprezinta o miza pentru mine. Nu doresc sa le ofer mai multa legitimitate prin prezenta mea la vot.
O sa merg la vot atunci cand cei care urasc mafia politico-economica se vor solidariza, se vor organiza si isi vor impune proprii candidati!
Selaginella denticulata
Acum 5 ore