miercuri, 10 iunie 2015

Asa-i romanul cand se veseleste

1. Alina Gorghiu si Ludovic Orban au dat zilele trecute un recital de isterie televizata, fiecare pe cont propriu, dar in legatura cu demisia lui Ponta. Ambii au clamat morala si alte chestii, cu vocea larg "bulbucata". Madam Gorghiu avea in plus si ochii bulbucati. La Ludovic Orban cred ca asa ceva ar fi imposibil.

Oare a facut Alina Gorghiu un curs de isterie in recenta ei deplasare din Japonia? Dupa care si-a impartasit "expertiza" prin PNL? Altfel, "morala" si "onoarea" nu au functionat nici in cazul PNL-istului Varujan Vosganian (neurmarit penal prin vointa parlamentului), nici in cazul candidatului la functia de presedinte, Klaus Iohannis (din partea PNL), care nu a demisionat din functie desi se afla in plin proces de incompatibilitate. Deci merge si asa.

2. Livia Stanciu a constatat ca "Legea nu este egala pentru toti", tot legat de cazul Ponta. Eu as spune ca legea nu-i egala pentru toti in cazul defrisarilor ilegale de paduri, acoperite dragastos si "crestineste" de toate institutiile statului mafiot totalitar.

Ciudat cum madam Stanciu nu s-a prins ca ar trebui arestate, judecate si condamnate armate de padurari, politisti, procurori, judecatori si cine stie ce alti angajati ai statului mafiot totalitar cu atributii pe tema apararii legii. In schimb, CSAT s-a prins (dupa 25 de ani de ilegalitati in domeniul forestier in forma ultracontinuata, patronate si acoperite de institutiile statului, soldate cu sute de mii de hectare de padure taiate ilegal si cu pagube de minim 5 miliarde de euro) ca taierile ilegale ar reprezenta un atentat la siguranta nationala (Iohannis dixit!).

Ca sa pastram limbajul johannisian, un PAS mic spre total nesemnificativ pentru prinderea si pedepsirea infractorilor din domeniul forestier, un PAS mare pentru vrajeala si caterinca politica. Ceasca spunea candva (era un panou pus pe Bucuresti-Ploiesti): "In viitor cine va avea padure, va avea aur.". Probabil pentru ca pe atunci nu era atat de simplu sa ai padure si sa o jumulesti cu tot cu versant.

Dar a venit Revolutia Infractorilor din 1989, urmata de retrocedarile si de taierile de padure ilegale. Si astfel s-a facut "dreptate": mafia lemnului s-a umplut de "aur" (verzisori sau alte valute forte). Deci Ceasca nu vorbea prostii. Cine l-a ascultat a avut numai de castigat, nu ca oamenii onesti.

3. Marian Iancu si Ovidiu Tender, doi "oameni de afaceri", au luat multi ani de inchisoare pentru "afaceri" banale, larg practicate in "mediul de afaceri" romanesc: evaziune fiscala si spalare de bani. Primul a luat 14 ani, al doilea 12 ani si 7 luni. Sentinta este definitiva. Aparent nu ar fi un motiv de veselie pentru ei. Dar Marian Iancu mai primise o condamnare de 12 ani cu executare. Acum cele doua pedepse se vor contopi. Adica o categorie de infractiuni sunt considerate bonificatie si nu trebuie ispasite in vreun fel. "Comiti doua, platesti una", ne asigura "justitia" romaneasca! "Daca tot speli bani, nu uita sa-i calci!", spune un vechi proverb persan.

Adevarul e ca oricine are dreptul la o a doua sansa. De abia asteptam sa-i vedem pe cei doi reeducati si redati societatii...

4. 144 de parlamentari au o problema de conflict de interese. Daca se va dovedi ca si-au angajat rudele, pot primi pana la 5 ani de inchisoare si si-ar pierde mandatul. Sa vezi atunci veselie si petreceri monstruoase la penitenciar. Oare cat de greu e de verificat si de dovedit situatia celor 144 parlamentari?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu