vineri, 26 iunie 2015

Deputatul Sebastian Ghita acuza vehement procurorii si serviciile

Sebastian Ghita aduce acuzatii grave unui procuror DNA. In masura in care Sebastian Ghita va aduce probele pe care le-a promis in sprijinul acuzatiilor sale, atunci se va confirma faptul ca procurorii pot face politie politica si ca se fac dosare la comanda politica. Prin puterea pe care le-o ofera legea, procurorii pot fi la ora actuala in masura sa instrumenteze lovituri de stat juridice si sa darame guverne, urmand ca puterea sa fie preluata de catre persoane agreate de grupuri de interese.

Este foarte usor sa se faca acuzatii bombastice, dar false, la televizor impotriva politicienilor, in scopul manipularii populatiei (opiniei publice). Conform unor asa zise practici actuale, cei acuzati ar trebui sa-si dea demisia si sa lase justitia sa-si urmeze cursul, adica sa astepte pana cand se va da un verdict final de vinovatie sau de nevinovatie.

Numai ca, in cazul unor persoane alese si investite cu functii in stat, consecintele sunt dramatice. In cazul de fata, Ghita afirma ca toate presiunile juridice facute impotriva sa si a altor persoane au ca scop final obtinerea demisiei lui Victor Ponta.

Atunci cand un prim ministru si un guvern cad, atunci politica economica a tarii poate suferi modificari substantiale odata cu instalarea altui guvern la putere.

Iar daca in final (dupa 5-10 ani) se dovedeste ca acuzatiile sunt false si ca persoanele acuzate sunt nevinovate, atunci nu se mai poate anula politica facuta de noua putere in toti acesti ani.

Deci, in cazul unor acuzatii false (si cu atat mai mult daca aceste acuzatii sunt fabricate cu intentie, cu buna stiinta si cu rea credinta), cine raspunde si cum raspund cei care au recurs la asa ceva pentru a da o lovitura de stat?

Nu cred ca trebuie sa ne lasam influentati de marimea sumelor imputate lui Sebastian Ghita de catre procurori, atat timp cat acest lucru nu a fost stabilit definitiv si irevocabil in justitie. Totul se poate dovedi fals in final. Nu cred ca trebuie sa acordam prea mult credit in aceste momente procurorilor, din moment ce ieri, 25.Iunie.2015, tocmai au fost achitati intr-o prima faza in dosarul "Loteria II" George Copos, Camelia Voiculescu si toti ceilalti 11 inculpati, dupa 7 ani de "investigatii" si procese. Nu cred ca se poate acorda prea mult credit procurorilor in aceste momente, dupa ce pe la inceputul anului s-au pus catuse la foarte multe persoane acuzate de fapte grave, dar procesele inca nu au inceput, iar Alina Bica, de exemplu, se arata increzatoare ca totul se va sfarsi cu bine pentru ea.

Mai degraba ar trebui sa ne preocupe faptul ca procurorii pot fabrica probe in loc sa obtina probe materiale reale pe cai legale.

Pana la urma, este stupefiant faptul ca este foarte greu de dovedit ca o persoana a facut fapte de coruptie. Acest lucru ar trebui sa fie mult mai simplu daca legislatia ar fi mult mai clara, daca achizitiile publice si proiectele publice s-ar baza pe criterii clare de eficienta si pe limite de costuri, iar in scopul aplicarii acestor criterii s-ar intocmi documente scrise.

Munca procurorilor ar fi mult simplificata daca s-ar rezuma mai mult la verificarea documentelor si mai putin la obtinerea de denunturi de la persoane usor influentabile.

Iar activitatea procurorilor ar trebui sa fie si ea verificabila. Intr-o tara dominata de coruptie generalizata, in mod cert ar trebui supravegheate si inregistrate toate persoanele care detin functii si putere. Numai ca si aceia care fac verificari si inregistrari detin functii si putere. Si acestia pot comite abuzuri, deci si acestia ar trebui sa fie verificati si inregistrati continuu.

Problema este ca daca intreg sistemul este corupt, numai fraierii au ghinionul sa cada, in timp ce "baietii destepti" sunt mereu acoperiti si albiti de ceilalti "parteneri"!

Fara indoiala ca Romania ultimilor 25 de ani a cunoscut abuzuri grave si uriase din partea autoritatilor centrale si locale. Unele dintre aceste abuzuri sunt atat de evidente si pe fata, incat la fel de evident este ca autorii acestor abuzuri au ramas in libertate numai pentru ca au fost acoperiti si neadusi in fata justitiei de catre cei care ar fi trebuit sa faca acest lucru.

Acesta este principalul mod de operare al mafiei politico-economice: ordonatorul de credite comite abuzul/ frauda/ subtilizarea banilor publici, stiind de la inceput ca faptele penale pe care le comite nu vor ajunge niciodata in fata justitiei. De aceea se ajunsese pana acum cativa ani la situatii inimaginabile dar vizibile de toata lumea, in care vinovatii nu plateau niciodata. Nu s-au schimbat intre timp prea multe.

In cazul lui Sebastian Ghita, extins pana la Victor Ponta, mafia politico-economica are puterea si poate actiona impotriva celor care, avand functii si influenta, "inoata impotriva curentului". In plan mediatic se duce o campanie evidenta de distrugere a imagini lui Victor Ponta, dar in plan juridic inca nu s-a atins obiectivul.

Guvernul Ponta a realizat masuri juste de reducere masiva a TVA, in ciuda tuturor criticilor aduse pe aceasta tema de propagandisti sau de persoane care nu inteleg fenomenul.

Partile bune ale acestei masuri de reducere a TVA sunt urmatoarele:

1. Daca scad preturile, atunci creste puterea de cumparare a cetatenilor si implicit nivelul lor de trai.
2. Daca nu scad preturile, atunci, chiar daca scad incasarile statului, creste forta financiara a societatilor comerciale.
3. Scazand TVA se reduce puterea mafiei politico-economice de a realiza mare evaziune fiscala prin firme fantoma si deconturi fictive de TVA.

Daca se spune ca traim in capitalism, atunci ce ne dorim? Un capitalism centralizat (!!!), in care economia este dominata de investitiile inutile, nefunctionale si supraevaluate ale statului (exemplu concret: autostrada "Bechtel")? Sau un capitalism bazat pe initiativa privata si pe investitiile eficient gestionate financiar ale societatilor comerciale?

Daca raman mai multi bani in sectorul privat, atunci cu siguranta vor creste investitiile in sectorul privat, care in mod cert vor fi mult mai eficiente decat in cazul investitiilor odioase si sinistre ale statului mafiot totalitar.

Este usor de comparat modul in care isi realizeaza infrastructura marile centre comerciale si modul in care isi realizeaza infrastructura statul. Este de domeniul evidentei faptul ca in zonele centrelor comerciale exista spatii de parcare si ca lucrarile de infrastrucrura sunt de buna calitate, in contrast evident cu porcariile "de unica folosinta" realizate de stat.

Dupa parerea mea, tunurile juridice puse pe Sebastian Ghita si cu bataie mai lunga catre Victor Ponta arata ca mafia politico-economica este serios amenintata financiar de masura reducerii TVA. Mafia politico-economica a inceput sa piarda bani odata cu introducerea noului TVA la alimente si va pierde bani in continuare dupa revenirea la TVA 19%.

Eu imi pun foarte direct intrebarea daca nu cumva adversarii lui Victor Ponta si ai actualului guvern sunt prietenii, sustinatorii sau oamenii de paie ai mafiei politico-economice din Romania.

Sigur ca noi, simplii cetateni, suntem in principiu spectatori la aceasta lupta pentru putere si nu avem un cuvant prea greu de spus. Ba chiar suntem usor de manipulat in functie de ceea ce doreste puterea sa faca sau nu public (adica putem fi usor influentati de minciuna prin omisiune).

Oricat s-ar bucura lumea atunci cand un politician este condamnat definitiv in justitie, trebuie totusi sa existe discernamantul intre o condamnare justa si o condamnare fabricata.

Sebastian Ghita a evocat urmatoarele situatii extrem de grave in masura in care sunt adevarate:

1. "Deputatul Sebastian Ghita dezvaluie ca exista inregistrari cu procurorul Gabriel Onea cand ameninta martorii cu puscaria daca nu dau declaratiile pe care le doreste: „Domnule, iti promit ca nu te arestez, iti promit ca te scap de evaziune fiscala, spune ceva de Ghita... Domnule, te bag in puscarie si te tin 60 de zile acolo daca nu spui exact cum a fost... Sunt oameni pusi de acest procuror sa fabrice probe”."!

Acest lucru i se poate intampla cu atat mai usor oricarui simplu cetatean, daca procurorii nu se tem sa faca asa ceva unui deputat!

2. "Deputatul Sebastian Ghita (foto) il acuza de grave abuzuri pe procurorul Gabriel Onea, cel care i-a interzis sa isi exercite mandatul de deputat in Parlamentul Romaniei, o masura abuziva, in opinia noastra, in conditiile in care vorbim despre o persoana aleasa de mii de oameni. De asemenea, este si masura prin care se incalca inclusiv dreptul la munca, dar si un grav atentat impotriva democratiei.".

3. "Acesti oameni sunt oameni pusi de acest procuror sa fabrice probe. Pur si simplu cand au primit tehnica au primit si tinte, vrem sa obtii inregistrari cu Cosma, vrem cu Ghita, si o sa vedeti daca va uitati la munca acestor denuntatori sub acoperire, ca fac toate eforturile sa ajunga la cate un nume, chiar inventeaza, chiar provoaca si nu reusesc nici macar in felul acesta sa obtina vreo proba.".

4. "Ghita a confirmat ca dosarul in care este inculpat il vizeaza pe premierul Victor Ponta. Deputatul a precizat ca ii va prezenta Procurorului General al Romaniei dovezi care arata ca oameni din serviciile secrete si un grup de procurori incearca inlaturarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria."!

5. Ghita a mai spus: "Am fost chemat, invitat, am avut intalniri, am fost amenintat. Mi s-a sugerat ca s-ar putea sa am probleme”.

Citatele sunt preluate de pe sursa http://www.luju.ro/magistrati/dna/ghita-acuza-politia-politica-din-dna-deputatul-sebastian-ghita-dezvaluie-ca-exista-inregistrari-cu-procurorul-gabriel-onea-cand-ameninta-martorii-cu-puscaria-daca-nu-dau-declaratiile-pe-care-le-doreste-domnule-iti-promit-ca-nu-te-arestez-iti-promit-ca-te-.

Asteptam dovezile in sprijinul acuzatiilor formulate de Sebastian Ghita, dar si consecinte dure (exista temei legal pentru asa ceva?) pentru cei care fac un joc dublu in procuratura si in serviciile secrete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu