duminică, 7 iunie 2015

Circ politic si mediatic abject si ipocrit pe tema cererii demisiei lui Victor Ponta

Ieri, 06.Iunie.2015, nu mai era loc la televiziunile de stiri de altceva care sa inlocuiasca "dezbaterile" din jurul posibilei demisii a lui Victor Ponta.

Demagogia si manipularea curg garla din "opozitie", in frunte cu... "iubitul conducator", presedintele Iohannis.

Buna treaba cu Iohannis care a reactionat practic instantaneu la aflarea vestii ca se cere urmarirea penala a lui Ponta pentru conflict de interese. Iohannis a cerut demisia imediata a lui Ponta, de parca el a renuntat la canditatura la functia de presedinte desi se afla in plin proces cu ANI pentru incompatibilitate.

Dar nici ceilalti mascarici din politica nu se lasa mai prejos, toti invocand cu toata nesimtirea "binele" Romaniei.

Am putea avea impresia, auzindu-i pe rahatii din "opozitie", ca traim intr-o tara de politicieni mai cinstiti decat ingerii, Victor Ponta fiind singurul intrus certat cu legea si cu poporul.

Numai ca, pentru a reimprospata memoria celor vesnic extrem si suspect de uituci, trebuie subliniate "realizarile" politicienilor din ultimii 25 de ani, si anume distrugerea economiei romanesti pe intregul componentelor ei:

1. In industrie sute de intreprinderi au fost rase de pe fata pamantului, in frunte cu cele mai profitabile, de exemplu "Tractorul" Brasov;
2. In agricultura sistemul de irigatii romanesc a fost facut praf in primii ani ai democratiei infractionale postdecembriste;
3. In transporturi:
3.1. Maritime: nu mai avem flota comerciala;
3.2. Terestre:
3.2.1. Caile ferate au fost falimentate sistematic pana in zilele noastre;
3.2.2. Constructia de autostrazi a fost sabotata sistematic pana in zilele noastre;
3.3. Compania nationala de transport aerian functioneaza pe pierdere de 7 ani;
4. Comertul cu amanuntul este controlat de multinationale;
5. Sistemul energetic si cetatenii au fost jefuiti sistematic de escrocii legalizati numiti "baieti destepti";
6. Sute de mii de hectare de padure au fost defrisate ilegal!!!
7. Abuzurile comuniste au fost "reparate" de catre... mafia retrocedarilor prin retrocedari abuzive, ilegale si supraevaluate;
8. Asigurarile sunt o bataie de joc in Romania;
9. Sistemul bancar a ajuns sa traiasca din comisioane abuzive, nu din dobanzi la credite!

In aceste conditii, mi se pare prea mult sa mai vina acum toti penibilii din politica si din presa si sa invoce "binele" Romaniei atunci cand se cere demisia lui Ponta. Ce tara de cretini putem fi daca acceptam toata aceasta ipocrizie ticaloasa?

Oare ce va face pentru "binele Romaniei" PNL-ul cel fara program de guvernare real? Va promite 2.000.000 de locuri de munca (ca sa oftice USL-ul care promitea doar 1.000.000 de locuri de munca)? Va face TVA 1% la haleala? Va trasa de doua ori mai multe autostrazi pe hartie (ca doar n-or fi nebuni sa le si realizeze)?

Asa ca lasati-o mai moale, bai escrocilor, cu "binele" Romaniei. Cand mai deschideti gura pe tema "binelui" Romaniei, dati-va demisia in masa, in frunte cu co-presedintii Alina "Voicu" "Olteanu" Gorghiu si Vasile Blaga.

La fel de ipocrita este si faza cu invocarea partenerilor internationali si a credibilitatii externe. Daca partenerii internationali erau de buna credinta, atunci Romania nu avea ce cauta nici in UE, nici in NATO in conditiile coruptiei cumplite dintre anii 1990 si 2007, continuate dupa cum se vede pana in zilele noastre. Tot pe spagi a intrat Romania si in UE (pe baza privatizarii pe nimic a SNP Petrom) si in NATO (pe baza autostrazii fictive "Bechtel").

Daca partenerii internationali vor stat de drept in Romania, atunci legile scrise actuale ale statului de drept roman nu-l obliga pe Ponta sa-si dea demisia. Se spune sa respectam toate legile scrise, chiar daca sunt scrise cu picioarele si gandite cu c.. (adica probabil cu cotul). In acest caz, asta e legea.

De cativa ani (de cand a ajuns Ponta la putere), exista in politica si in media "teza" ipocrita ca guvernele Ponta au avut cele mai multe probleme cu legea. Daca ne rezumam strict la arestari si procese, poate ca asa e. Dar asta pentru ca pana prin 2012 nu se putea vorbi nici macar de actuala bruma de justitie din Romania, capabila sa atace in vreun fel politicienii. Pana atunci a existat in Romania coruptie fara corupti!

Marele jaf national s-a desavarsit pana la venirea lui Ponta la putere, cu binecuvantarea justitiei (extrem de oarba in fata coruptiei la nivel inalt) si a serviciilor secrete, care au stiut sa tina coruptia globala si jaful national la secret pana in zilele noastre.

O realizare a lui Victor Ponta, considerata o problema de catre unii observatori din economie, a fost ca a redus la un minim istoric investitiile publice. Sigur ca Romania ar avea nevoie de infrastructura, de exemplu. Dar nu la preturile pe care le propun escrocii banilor publici, care vor sa indatoreze romanii si Romania pentru eternitate. In aceste conditii, stoparea investitiilor publice este rationala. Mai bine sa aiba poporul ce hali si bani sa-si plateasca factura la incalzire iarna, decat sa se imbogateasca doi-trei mari escroci "de afaceri" din mimarea constructiei de autostrazi.

Asa ca mai usor cu problemele penale ale celor care compun guvernul Ponta. Probabil ca problemele penale ale guvernarilor dintre anii 1990-2000 s-au prescris, din moment ce termenul general de prescriptie este de 10 ani. Dar ticalosiile s-au realizat si au ramas, indiferent daca legea le-a pedepsit sau nu. Poate ne spune Traian Basescu cine e vinovat pentru faptul ca nu mai avem flota comerciala, cai ferate si autostrazi. Adica am inteles ca justitia a hotarat ca nu Traian Basescu a terminat flota comerciala. Totusi, justitia nu a gasit niciun vinovat pe aceasta tema. De unde rezulte ca fantomele au evaporat flota, tot asa cum fantomele au distrus caile ferate, tot asa cum (cu siguranta) fantomele au construit autostrazi in Romania!

Vai de romani si de Romania cand or ajunge la putere "cinstitii" din "opozitie"! Sa vezi atunci relansare economica (a marilor infractori) si furt legalizat de bani publici! Cred ca au ai lu' Gorghiu o foame in ei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu