luni, 18 iunie 2018

Fiscul din Romania are un sistem IT fragil si invechit in anul centenarului (2018)!

Ceea ce am scris mai demult referitor la mizeriile pe care fiscul le face cetatenilor au fost remarcate si de alti contribuabili, si chiar de FMI.

Conform sursei https://b1.ro/stiri/economic/fmi-colectare-taxe-anaf-226849.html, FMI atragea atentia (probabil neantului, ca doar nu o sa se ia statul roman dupa FMI) "că legea și procedurile trebuie simplificate", iar "Implementarea și operaționalizarea unei noi infrastructuri IT în România reprezintă o prioritate cheie, având în vedere sistemul învechit și fragil."!

Modul in care "functioneaza" fiscul a dus la nemultumirea masiva a cetatenilor, care, din pacate, nu pot schimba nimic in fata nesimtirii autoritatilor.

Conform sursei https://newsteam.ro/ultima-ora/contribuabilii-tot-mai-nemultumiti-de-sistemul-invechit-al-anaf/18/06/2018/, "contribuabili onești apar ca înregistrând restanțe fiscale, din simplul motiv că procesarea electronică a documentelor este un proces foarte greoi", iar bazele de date ale ANAF "în fapt nu comunică între ele sau comunică doar parțial sau ineficient".

ANAF solicita diverse hartoage cetatenilor, desi le detine deja in baza de date, pentru ca, aparent, aceste baze de date nu pot fi accestate!

Precaritatea structurii IT a ANAF a fost consemnata si de Curtea de Conturi.

Un aspect care nu este mentionat pe surse este faptul ca atunci cand statul este datornic la contribuabil (uneori ANAF trebuie sa restituie sume cetatenilor), nu exista un termen limita pana la care statul trebuie sa isi achite obligatiile financiare fata de cetatean. Adica statul ia credit cu japca de la cetatean, pe termen nelimitat!

Altfel, conform cliseelor propagandei mafiote de stat, institutiile statului (inclusiv ANAF) lucreaza in interesul cetateanului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu