luni, 11 iunie 2018

PSD a... #rezistat!

Pana la urma mitingul PSD a avut loc, iar prezenta a fost numeroasa, in concordanta cu estimarile initiale, de ordinul sutelor de mii de participanti!

Atat doar, ca tema mitingului a fost cam nefireasca in contextul realitatilor romanesti.

Practic, "geniilor" de tip #rezist din Piata Victoriei li s-au opus "geniile"(tot pe teme de justitie!) din PSD, care, chipurile, au infierat abuzurile din justitie. Statul paralel PSD-ist a infierat, mai exact, abuzurile procurorilor din statul paralel DNA, in frunte cu madam Kovesi.

Primul lucru care ar trebui remarcat este ca, in lumina realitatilor si la fel ca in multe alte domenii, se pare ca procurorii au puteri discretionare, iar madam Kovesi se poate comporta, in calitate de sefa a DNA, la fel de discretionar, fara sa fie deranjata de lege.

De departe, cel mai straniu fapt este ca impotriva lui Kovesi au aparut in media tone de acuzatii, dar niciuna dintre acuzatii nu poate fi materializata in justitie!

Nu exista o actiune penala deschisa impotriva lui Kovesi, dar exista o decizie a CCR cum ca Iohannis trebuie sa o revoce pe Kovesi.

Ceea ce arata foarte clar (in anul centenarului) ca in Romania justitia nu se infaptuieste pe baza de legi echitabile, ci pe baza de grupuri de interese. In Romania, legile care conteaza sunt doar niste batai de joc interpretabile, gandite pentru ca detinatorii puterii politico-economice sa aiba mereu dreptate. Asa ca, in astfel de circumstante, #pesedist sau #rezist sunt toti o apa si un pamant.

Kovesi nu poate fi inculpata pentru ilegalitati si demolata juridic, ci va fi sau nu va fi schimbata dupa bunul plac al grupurilor de interese, cu conditia ca grupurile de interese sa aiba suficienta putere sa faca acest lucru impotriva grupurilor de interese care vor sa o mentina pe Kovesi.

Se mai intelege de aici ca persoana care o va inlocui pe Kovesi va putea avea un comportament cel putin la fel de abuziv si discretionar ca madam Kovesi. Dar, daca noua persoana de la conducerea DNA va fi prietena mafiei politico-economice si daca nu vor mai exista "derapaje" care sa oblige vreun Ghita sau Mazare, sau vreo Bica sau Udrea sa paraseasca tara si sa fie condamnati formal (fara efecte pentru condamnati), atunci "justitia" va intra in normalitate in Romania.

Iar "societatea civila" (inclusiv statul paralel paralel PSD-ist) nu si-a manifestat simtul civic intre anii 1990 si 2007 (de exemplu), pe vremea dezindustrializarii si al unor mari hotii cu bani publici, si pe vremea cand nimeni nu indraznea sa puna catuse vreunui deputat, senator sau primar in Bucuresti!

Si mai "nostim" (in traducere libera: hidos) este faptul ca "societatea civila" nu a protestat niciodata fata de:
- fata de furtul masiv de bani publici,
- fata de violenta evidenta incurajata si tolerata in toata tara (incepand cu scoala si terminand cu traficul sau localurile publice),
- fata de lipsa de autostrazi sau de calitatea execrabila drumurilor publice (desi banii publici se toaca an de an pentru infrastructura si desi toata lumea circula pe odioseniile de drumuri publice romanesti),
- fata de saracie,
- fata de lipsa de obiective a tarii,
- fata de lipsa de perspective si oportunitati a cetatenilor (in special a tinerilor),
- fata de calitatea execrabila a alimentelor comercializate in Romania (probabil ca multi au impresia ca un ambalaj frumos colorat inseamna automat un aliment de calitate).

Sigur ca teme legitime pentru proteste se mai pot gasi fara numar, dar Romania are doar mari "specialisti" in subtilitati juridice. In rest, simplul cetatean pare total ignorant.

In concluzie, vointa aparenta a poporului pare sa fie o justitie curata si impecabila intr-o tara sinistra si primitiva. Ha, ha!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu