luni, 28 ianuarie 2013

Arme neletale si clanuri inarmate

In cadrul unei actiuni a politiei care se desfasoara de cateva luni au fost verificate circa 80 la suta din cele 83.495 de persoane care detin legal arme neletale. In urma verificarilor, rezultatele sunt urmatoarele, conform sursei
http://www.mediafax.ro/social/aproape-1-500-de-romani-nu-mai-pot-avea-arme-neletale-peste-70-dintre-ei-prezinta-pericol-public-10524224:

"Aproape 1.500 de persoane au pierdut în ultimele cinci luni dreptul de a avea arme neletale, dintre care peste 70% au rămas fără arme întrucât prezintă pericol pentru ordinea publică şi siguranţa naţională, altor 542 fiindu-le suspendat dreptul deoarece sunt cercetate sau judecate în cauze penale.
...
În urma verificărilor, poliţiştii au dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării pentru 1.412 persoane.

"Dintre acestea, în 1.034 de cazuri s-a stabilit că titularul dreptului prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, iar în 378 de cazuri verificările au relevat faptul că deţinătorii au fost condamnaţi, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa închisorii mai mare de un an", a precizat Poliţia Română."


Mi se pare o actiune benefica pentru siguranta cetatenilor. Uimitor sa aflam , totusi, ca existau detinatori de arme neletale care prezentau pericol pentru siguranta nationala! Ar fi fost interesant daca am fi fost informati cu privire la modul in care respectivii detinatori de arme neletale puneau in pericol siguranta nationala.

Ar mai fi interesant de stiut ce inseamna arme neletale si in ce categorie se incadreaza sabiile, de exemplu, ca sa nu mai vorbim de banalele topoare, pentru care, evident, nu este necesara autorizatie. In plus, au devenit frecvente stirile cu incaierari intre clanuri, in care se folosesc sabii, cutite, topoare, pistoale si arme de asalt. Impresia mea este ca astfel de clanuri sunt adevarate grupari paramilitare. Dispun de arsenale impresionante, iar pistoalele cu bile de cauciuc par niste jucarii. Ar fi foarte util de stiut care este politica politiei si a statului roman fata de aceste clanuri bine inarmate.

De exemplu, de pe sursa http://www.gandul.info/news/clanul-perianu-din-popesti-leordeni-inarmat-cu-arme-de-asalt-video-2453212 aflam ca:
"Poliţiştii ilfoveni au împiedicat în ultimul moment o răfuială cu mitralierele între două clanuri ţigăneşti: ieri dimineaţă la ora 6, oamenii legii au descins la locuinţa lui Perianu Crişan din Popeşti-Leordeni, descoperind un arsenal demn de o grupare teroristă. Clanul Crişan se pregătise de război cu o puşcă-mitralieră, un pistol de asalt tip Uzi, pistoale cu glonţ şi numeroase arme albe, cărora li se adăugau de-acum clasicele arme neletale cu bile de cauciuc sau gaze." [!!!]

Iar sursa http://verticalnews.ro/harta-clanurilor-interlope-din-romania/ ne ofera un amplu articol (terifiant, dupa parerea mea) intitulat "Harta clanurilor interlope din România". Cateva citate semnificative:

"Clanurile interlope au pus stăpânire pe o mare parte din România. Dacă ne-am uita la o hartă a țării și am colora fiecare județ în care există grupări mafiote, foarte puține ar fi zonele care ar rămâne necolorate. Cele mai multe sunt în București, unde fiecare sector este stăpânit de mai multe clanuri. La fel de bine stau și orașe precum Pitești sau Craiova, unde tensiunile dintre bande au răbufnit în plină stradă, cu bâte, săbii și topoare. De multe ori, procurorii și-au făcut treaba și i-au arestat pe infractori. Degeaba însă, deoarece judecătorii i-au pus adesea în libertate sau le-au dat niște pedepse derizorii: câteva sute de lei amendă pentru deranjarea liniștii publice sau ani de închisoare, dar cu suspendare. Interlopii s-au întors așadar pe străzi, și mai siguri că legea nu este făcută pentru ei"
...
"În sectorul 4, mai ales în Berceni, activează clanul Sportivilor, numiți astfel deoarece unii făceau parte din galeria echipei de fotbal Steaua, iar alții erau foşti boxeri, luptători sau rugbişti. Taxele de protecție sunt specialitatea grupării cunoscute pentru acte de o cruzime înfiorătoare. Adesea își torturau victimele, rupându-le mâinile și picioarele, sau le aplicau electroșocuri. Sportivii se pricep și la infracţiuni informatice și fraude cu cărţi de credit."
...
"Dacă te uiţi pe statistica poliţiştilor, ori Brăila este un oraş mai liniştit ca Lausanne, ori amiciţia dintre autorităţi şi interlopi e mai mult decât atât."
...
"CONSTANŢA. La malul mării, fărădelegile sunt la vedere"


In concluzie, Romania ramane o tara destul de primitiva, in care violenta este un mod de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu