miercuri, 16 ianuarie 2013

Polei si indiferenta in Mehedinti

Acum cateva zile a cazut o ploaie inghetata in Mehedinti. S-a format polei. Drumarii nu au actionat la timp, astfel ca soferii care s-au aflat la locul si momentul nepotrivit au avut de suferit.

Starea si intretinerea drumurilor sunt un motiv serios sa nu ai masina personala in Romania. Dar mai exista si firme care transporta marfuri pe sosele. Astfel ca, pe 11.Ianuarie.2013, pe drumul cu polei au avut de suferit intre 6 si noua tiruri, conform surselor.

Soferii nu au putut controla masinile care s-au transformat in sanii. Unele masini s-au rasturnat, altele s-au tamponat. Cateva persoane au ajuns la spital. Circulatia s-a blocat pentru cateva ore. Autovehiculele rasturnate nu puteau fi mutate tot din cauza poleiului. Drumarii au actionat dupa accident. Dar chiar si un utilaj care arunca sare a alunecat. Politia a amendat cu 7000 de lei Compania de Drumuri Nationale pentru lipsa de interventie. Din banii cui plateste amenda compania? Seful companiei amendate a tratat cu indiferenta intrebarile jurnalistilor, dupa care a fost suspendat de catre directorul CNADNR.

Soferii de autotrenuri se intrebau nervosi de ce mai platesc taxe si roviniete. Ma rog, toti ne intrebam de ce platim taxe acestui stat mafiot care ne spune mereu in limbaj de lemn ca nu sunt bani. Bani sunt majoritar pentru circuitul hotesc imaginat de paraziti bugetari cu functie, nu pentru serviciile pe care statul ar trebui sa le ofere cetatenilor.

Ce le pasa soferilor ca a fost amendata o companie? Ii ajuta cu ceva acest lucru? Le intra lor vreun ban in buzunar? Le acopera in vreun fel amenda prejudiciile? Soferii ar fi dorit sa poata circula in siguranta pe drumurile publice.

Un comentariu:

 1. Surse:

  http://a1.ro/news/social/mehedinti-accident-in-lant-din-cauza-poleiului-cu-noua-tir-uri-si-doua-masini.html

  http://www.gds.ro/Eveniment/2013-01-11/Mehedinti%3A+Accident+in+lant+din+cauza+poleiului

  http://www.tvrnews.ro/accidente-in-mehedinti-si-arad-din-cauza-poleiului-carambol-cu-sase-tiruri-pe-dn6_25922.html

  http://www.ziare.com/stiri/accidente-rutiere/mehedinti-accident-in-lant-din-cauza-poleiului-cu-noua-tir-uri-si-doua-masini-1211753

  RăspundețiȘtergere