vineri, 18 ianuarie 2013

Politica USL in domeniul sanatatii

O alta asa zisa reforma in sanatate a USL este marcata de interese, ciudatenii si in final de indiferenta fata de calitatea actul medical.

Mai intai, ministrul transporturilor vrea sa transfere spitalele CRF catre autoritatile locale si judetene sau la Ministerul Sanatatii (sursa: http://www.zf.ro/politica/spitalele-cfr-trec-la-primarii-cas-ul-de-la-transporturi-va-fi-preluata-de-cnas-10417053).

Mi se pare "normal". Daca statul se "lupta" din greu pentru a se falimenta CFR-ul, atunci, cand falimentul va izbandi si CFR-ul de stat nu va mai exista, nici spitalele CFR nu-si vor mai justifica existenta.

Numai ca de pe sursa http://www.tvrnews.ro/sindicatele-cfr-ameninta-cu-proteste-daca-spitalele-cfr-vor-fi-transferate-la-ministerul-sanatatii_26082.html aflam ca:

"Sindicatele susţin că decizia are o miză imobiliară. Toate cele 15 spitale CFR sunt amplasate în zone centrale din oraşe. La Bucureşti, spitalul CF 2 se află lângă Casa Presei şi are o suprafaţă de peste 36.000 de metri pătraţi. Acum câţiva ani administraţia spitalului a reuşit să vândă vreo 5.000 de metri.
[...]
Ei susţin ca Ministerul Sănătăţii şi primăriile nu au banii necesari ca sa îi susţină, astfel că unităţile vor fi desfinţate."


Nu are rost sa facem speculatii. Timpul ne va arata cine are dreptate.

Ministrul sanatatii bate campii gratios si parca incarcat de imunitate absoluta fata de orice. El a declarat (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/nicolaescu-romanii-in-proportie-de-90-sunt-saraci-si-traiesc-din-asigurari-sociale-de-sanatate.html):

"Cetatenii romani, in proportie de 90%, sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate. Asta este problema Romaniei, e a noastra, a tuturor, pe asta trebuie sa o rezolvam".

Probabil ca pentru procentul de saraci postdecembristi Ceasca e de vina si mostenirea lui dezastruoasa.

OARE CUM AR FI FOST ROMANIA DUPA 1989 DACA CEAȘCĂ LĂSA TARA CU O DATORIE DE 51 DE MILIARDE DE EURO, CA ACUM, IN 2013, SI CU TOATE ACTIVELE STATULUI PRIVATIZATE, EVENTUAL PE NIMIC? O intrebare foarte reusita, dupa parerea mea, la care ar trebui sa ne raspunda participantii traditionali la alegerile din Romania, alesii si investigatorii din comisia inca neinfiintata pentru investigarea crimelor capitalismului postdecembrist. PENTRU CA EXACT IN ENUNTUL INTREBARII AVEM DIMENSIUNILE FINANCIARE ALE JAFULUI ORGANIZAT SI EXECUTAT DE CATRE STATUL ROMAN ASUPRA PROPRIILOR CETATENI ROMANI!!!

Prima intrebare are drept consecinta a doua intrebare (cumva o parafraza a unei intrebari puse de angajatori la interviu): daca Romania anului 2013 este in halul actual dupa ce in 1989 nu avea datorii (ba mai avea si bani de incasat), atunci cum vedeti Romania peste 5 ani, 10 ani, 20 de ani etc? Raspunsul meu este: ca si in acest moment, eu vad Romania dominata de un numar relativ restrans de infractori de la stat, mana in mana cu cei din sectorul privat, care jefuiesc la adapostul sau in dispretul legii marea majoritate a cetatenilor.

Dar sa revenim la declaratia ministrului sanatatii. Cum adica, saracii traiesc din asigurarile sociale de sanatate? Isi platesc facturile din asigurarile sociale de sanatate? Isi cumpara haleală, țoale si pantofi din asigurarile sociale de sanatate?

Ce o fi vrut sa zica ministrul sanatatii? Vrea sa se dea mare cu aberatii originale? In orice caz, depozitul pare sa fie bine aprovizionat, pentru ca ministrul sanatatii a mai aberat si pe tema finantarii spitalelor private, conform sursei http://www.evz.ro/detalii/stiri/eugen-nicolaescu-vom-sista-finantarea-spitalelor-private-1019073.html:

"DECIZIE INCREDIBILĂ! Eugen Nicolăescu: „Vom sista finanţarea spitalelor private din fondurile Casei”"

Declaratia a fost completata, contrazisa, sau anulata apoi de Victor Ponta, Liviu Dragnea si chiar de insusi ministrul sanatatii!!!

Consecintele tragice ale acestui haos si circ mediatic legat de politica de stat in domeniul sanatatii le suporta cetatenii, care ar trebui sa beneficieze de servicii de sanatate de calitate. Continuam sa inregistram decese aberante din cauza serviciilor medicale de calitate indoielnica. Astfel, conform sursei http://www.mediafax.ro/social/o-fetita-de-4-ani-a-murit-pe-masa-de-operatie-copilul-fusese-diagnosticat-cu-entorsa-10469706,

""Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operaţie, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă"
...
Fetiţa a fost consultată la Spitalul Judeţean din Bistriţa şi i-a fost pus diagnosticul de entorsă, după care a fost îndrumată la spitalul din Năsud, de unde fusese trimisă, afirmă conducerea SJU.
...
În acest caz, mai multe anchete sunt în derulare pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetiţa să moară după ce săptămâna trecută a suferit o entorsă."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu