joi, 10 ianuarie 2013

Oamenii nu sunt bataia de joc a javrelor si a autoritatilor

La mine in zona s-a inregistrat pe la sfarsitul lui decembrie 2012 o mare crestere a numarului de caini vagabonzi. In loc ca numarul cainilor vagabonzi sa scada in urma sterilizarilor, au aparut noi exemplare, chiar si in fata blocului meu.

Astfel ca atat eu cat si sotia mea am fost atacati de javrele necunoscute. Din nou am scapat fara sa fim muscati, dar sotia mea a fost si este foarte afectata de situatie.

Ramane intrebarea de unde au aparut acesti noi caini vagabonzi. E clar ca nu erau din zona pentru ca au avut loc o gramada de incaierari intre haite. Noapte de noapte cainii vagabonzi fac un scandal de nedescris.

Singurii care ar putea "planta" caini vagabonzi prin oras si in numar atat de mare ar fi doar asa zisii iubitori de javre.

Autoritatile nu intervin in niciun fel. Periodic, dupa evenimente grave, adesea dupa ce oameni mor muscati de javre, are loc o asa zisa agitatie, intretinuta mai ales de media. Reprezentanti ai autoritatilor dau declaratii, reprezentantii javrelor fac apeluri la intelegere si invata, chipurile, populatia cum sa procedeze ca sa nu supere javrele, de parca javrele ne platesc noua taxele. Iar vocea celor care doresc sa dispara javrele de pe strazi sub orice forma (inclusiv prin eutanasiere) nu este auzita in media, ci ignorata. Iar dupa o vreme, la fel ca si in acest moment, problema javrelor este ignorata total, pana la urmatorul eveniment grav, cand se repeta mascarada.

De multi ani, chiar de zeci de ani, autoritatile nu au facut nimic ca sa rezolve problema cainilor vagabonzi. Iar organizatiile care clameaza ipocrit iubirea fata de javre fac doar propaganda la televizor, pentru ca lumea sa accepte javrele in strada, in loc sa dea bani si sa puna la dispozitie mijloace ca sa se mute javrele de pe strazi in adaposturi.

Dupa parerea mea, terorizarea cetatenilor cu ajutorul cainilor vagabonzi este o politica de stat si organizatiile celor care se lauda ca iubesc javrele sunt mana in mana cu autoritatile. Nulitati din primarii, incapabile sa faca un ban prin munca cinstita, vor sa existe javre pe strazi ca sa-si insuseasca bani publici din asa zisele actiuni de sterilizare, adapostire si hranire a javrelor.

Ponta, USL, primarii si asa zisi iubitori de javre, cand aveti de gand sa ne scapati de javre? Vreau sa ies pe strada fara sa fiu agresat zilnic de javre si fara teama de a fi muscat sau omorat de javre. Acelasi lucru il doresc pentru toti cetatenii. Ma oripileaza gandul ca au murit oameni muscati de javre si ca zilnic sute de persoane sunt muscate de javre. Vreau sa pot deschide geamul oricand fara sa fiu obligat sa suport scandalul javrelor. Cand veti rezolva problema javrelor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu