sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Romania infractionala - atentat cu bomba

Infractorii din sectorul privat nu au nicio problema cu respectarea legilor, pe care le incalca fara sa stea pe ganduri atunci cand interesele le-o cer. Una din problemele principale ale infractorilor este eliminarea concurentei. De multe ori, eliminarea concurentei inseamna suprimarea fizica a acesteia, atunci cand amenintarile si intimidarea nu au efect.

Un caz deosebit de grav a avut loc la Piatra Neamt, incheiat cu bine, totusi, pentru ca Brigada Antitero a SRI a reusit sa dejoace un atentat cu bomba!!! O descriere a cazului se poate gasi pe sursa http://www.evz.ro/detalii/stiri/atentat-cu-bomba-la-neamt-au-fost-vizati-in-membrii-clanului-mararu-1018864.html.

Daca atentatul nu ar fi fost dejucat, consecintele ar fi fost deosebit de grave, explozibilul plastic avand efect distrugator pe cateva sute de metri patrati. Pe langa cel vizat de atentat ar fi putut exista victime colaterale, fara legatura cu rafuiala mafiota, ceea ce probeaza din nou lipsa totala de respect a infractorilor fata de valorile fundamentale, una dintre acestea fiind viata.

Dispretul afisat de infractori fata de vietile oamenilor este in totala contradictie cu interdictia pedepsei cu moartea prevazuta de Constitutia Romaniei. Infractorii se simt protejati si stimulati de aceasta prevedere injusta. Nu este normal ca orice nulitate incapabila sa faca un ban cinstit sa aiba garantia locuintei si hranei pe viata, in conditiile privarii de libertate, atunci cand omoara cu sange rece.

Pedeapsa cu moartea ar trebui reintrodusa pentru a descuraja astfel de degenerati. Inexistenta pedepsei cu moartea favorizeaza cei mai periculosi infractori si cele mai periculoase infractiuni. Pe langa asasinatele in stil mafiot, s-au inmultit cazurile de omoruri absolut aberante si fara motivatie, facute parca din plictiseala. Este evident ca legea este prea blanda cu astfel de situatii extrem de grave.

Un comentariu:

  1. Este socant sa vedem in libertate infractori periculosi, in timp ce in presa se publica "CV-urile" acestor infractori. Aflam de pe sursa
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/camatarii-moldovei-povestea-unei-familii-de-mafioti-clanul-mararu-1018911.html

    "Familia Mararu din Piatra Neamț este implicată în afaceri cu monede de aur vechi, cu maşini furate, camătă și a fost de-a lungul vremii subiectul mai multor atacuri mafiote."

    RăspundețiȘtergere